Nu sunt de acord cu închiderea supermarketurilor în weekend

Supermarketurile au multe păcate,  dar au și o singură mare calitate: își plătesc corect dările la stat, spre deosebire de toți comercianții din piețe sau de la marginea drumului.

Supermarketul Billa din Petroșani

Supermarketul Billa din Petroșani

De aceea nu sunt de acord cu închiderea supermarketurilor în weekend, pentru că le scad încasările, deci statului îi scad încasările din taxele și impozitele plătite de supermarketuri.

Sigur, este an electoral, iar măsura este una populistă: să bage și speculanții din piețe un ban în buzunar, doar nu credeți că legea se va face pentru țăranii care nu pot să vândă din cauza birocrației tâmpite…

Astfel, și țin să subliniez, nu sunt de acord cu închiderea supermarketurilor în weekend, pentru că nu sunt de acord ca guvernul să lovească fix în singurii comercianți corecți.

Ba, chiar, mă răzvrătesc și spun:

– Domnule, dar pentru noi, ăștia de plătim cinstit, nu vreți să dați o lege? De ce numai pe șmecheri să-i ajutați?

Îmi pare rău, Românie, dar așa nu va mai merge mult. Autostradă pentru cel mai mare exportator nu facem, legi care să elimine concurența neloială și economia subterană – care lovesc direct în comerțul liber și bugetul de stat – nu facem, iar despre încurajarea muncii sau a micilor întreprinzători nici nu se pune problema.

Pe de altă parte, înțeleg că partidele lor se sponsorizează și prin comerțul subteran (sunt foarte multe legături cu subteranul, dacă mă întrebați pe mine), deci măsura ar fi tot pentru ei, ca să-și tragă mai mulți bani, doar n-ar fi prima lege pe care și-ar da-o ei în folosul lor.

Și nu, dacă se dorea stimularea consumului de produse românești, le reduceau TVA-ul, acordau subvenții, organizau târguri și alte cele, că metode ar mai fi. Ei, USL, nu au făcut nimic constructiv, și vor doar să strice, dacă asta le servește interesul.

În fond, ecuația este simplă:

– De ce ai vrea să încasezi mai puțini bani la buget?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.