Moda la mobilă este o tâmpenie

Anul acesta se poartă mobila din lemn de cucu asortat cu candelabre din sticlă de japcă și mesele din lemn masiv de tufă de Veneția.

Ați auzit așa ceva de multe ori la știri, în special la Pro TV (de ce să n-o spunem?). Mie mi se pare diaree pe băț. OK, înțeleg moda, nu sunt fashion blind (dar nici nu dau 2 bani pe ea, sincer să fiu), sunt în Gemeni și mă plictisesc repede (la pariu că nu?), dar parcă asta este prea de tot.

Cum adică să-ți schimbi mobila în fiecare an? Nu înțeleg, să mor io dacă înțeleg. Hai că la moda textilă înțeleg, te plictisești în timpul unui sezon (dacă nu ești bărbat, la noi sezonul durează în medie între 1 și 3 ani), plus că, no, vânzările trebuiesc stimulate, cum altfel, decât făcând niște haine perfect purtabile, dealtfel, să fie… mai puțin purtabile. Adică ce creează gunoaie artificiale. Într-o epocă a reciclării.

Înțeleg funcționalitatea de marketing a modei la haine, dar nu înțeleg cât de plictisit trebuie să fii de viață și de banii tăi dacă măcar te gândești să schimbi mobila nu în fiecare an, dar la 2 – 3 ani, așa. Să mor io, mi se pare o risipă jenantă, o strategie jenantă de impulsionare a vânzărilor! O altă tehnică de impulsionare a vânărilor este să fabrici modă care să nu reziste, să trebuiască omul să-și cumpere alta.

Ce naiba mai urmează? Moda imobiliară? Că deja avem moda auto. Ba char, azi – mâine, o să avem și moda mortuară: ce cruci se mai poartă, ce cavouri de designer se mai fabrică, ce mireasmă să aibă tămâia și câți preoți să cânte în sobor, și ce piese, cu DJ, chestii de-astea. Rahat. Sunt prea bătrân pentru asta!

4 Comentarii

 1. TNH 01 martie 2010 la 15:48 - Raspunde

  Asta nu-i nimic. Să vezi când toţi mahării stilului spun că anul acesta se poartă părul tuns scurt, genul castron, iar anul următor spun că se poartă părul lung, cu cărare pe mijloc.
  Păi dacă în primul an te-ai tuns ca să fii la modă, în al doilea an ce mai faci, Sherlock, porţi perucă sau extensii?
  Mda, trebuie să trăiască şi ei din ceva, nu?
  Ca să nu fiu complet offtopic, azi am văzut într-o vitrină un jeg de noptieră cu 200 lei şi culoare naşpa. Chiar m-am gândit că dacă ar da-o cu 30 de lei, aş cumpăra-o şi aş vopsi-o. Dar asta n-o să se întâmple secolul ăsta.

  • Robin Molnar 01 martie 2010 la 15:54 - Raspunde

   =D La tunsoare sunt un tip complet lipsit de imaginație. am aceleași freze de acum 10 ani. =D

 2. Ana 02 martie 2010 la 12:00 - Raspunde

  A urma ultimele tendinte in moda in general e o tampenie. Asta o spun eu, cu mare parte din familion in industria modei. O aud pe mama mereu cu \”sezonul asta se poarta _____\” si eu sunt in continuare cu sandalele de acum 10 ani. Ca modelul ala imi place. Si ii \”comand\” si acum chestii \”custom\” pe acelasi stil. Sti care teoretic nu mai e la moda din 2001. Sunt la curent cu tendintele. Fara voia mea. Dar putin imi pasa. Se aplica la haine, incaltari, mobila, masini, whatever. Mobila mea de aici din Bucuresti e aproape toata design propriu. N-are nici cea mai mica legatura cu nici o moda. Imi place bejul, imi plac chestiile ultra-simple si practice, aproape spartane. Asa ca doar de astea am tinut cont. Nu de ce era in trend.

  • Robin Molnar 02 martie 2010 la 15:34 - Raspunde

   =D Păi da, pentru că ți-ai definit un stil propriu. =D

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.