12 Comentarii

 1. TNH 29 iunie 2011 la 21:46 - Raspunde

  Aș vrea ca aceasta să nu fie o acțiune de fațadă pentru strângerea de capital electoral, ci să continue cu alte asemenea luări de poziție.

 2. TNH 29 iunie 2011 la 21:54 - Raspunde

  P.S. Sunt dezamăgită. Am căutat știrea pe net și am văzut că era vorba de un liceu agricol. Ar fi fost mai fain să îi scoată afară și pe ăia de la liceele de fițe care dau șpagă supraveghetorilor, cu mult mai interesant decât eliminarea din examen a unora care au fost lăsați să copieze gratis, din milă. Asta e, va trebui să ne mulțumim cu oase.

 3. TNH 29 iunie 2011 la 21:58 - Raspunde

  P.P.S. Mi-a plăcut că în Deva (cât îi ea de mare pe lângă Geoagiu) n-au fost prinși decât doi. Restul n-au avut bani să cumpere fițuici sau handsfree?

  • Robin Molnar 29 iunie 2011 la 22:34 - Raspunde

   Nu, ăia erau mai fraieri și trebuiau scarificați.

 4. Mihai Todor 30 iunie 2011 la 02:20 - Raspunde

  “fiind scoși din examen și refuzându-li-se dreptul de a mai da acest examen timp de doi ani.” – Ai dă’ mama lor… Pe ăștia i-a aranjat bine de tot 😐

  Eu înțeleg că sunt necesare măsuri extreme pentru a elimina o tradiție cretină, dar, în același timp, consider că problema ar trebui înlăturată de la rădăcini, nu de la frunze. Ok, bagă spaima în iepuri, dar asta îi va face mai vigilenți și mai tacticoși la copiat. Pentru a elimina complet frauda la acest examen, un început bun ar fi să se impună niște standarde de securitate mult mai stricte și să se elimine corupția la nivelul inspectoratelor, unde probabil încă e groasă treaba… Citeam pe la știri că au adus gabori în vizită pe la diverse licee pentru a supraveghea acest examen. Mi se pare o măsură oarecum exagerată, deoarece îi pune pe profesorii supraveghetori într-o lumină cam proastă.

  Pe vremea când am dat eu BAC-ul, era o tradiție întreagă cu acest copiat. Toată lumea știa clar că trebuie să scoți banu’ și poți face ce îți trece prin cap în timpul examenului. Era o debandadă completă.

  În același timp, o soluție mult mai bună de a rezolva această problemă ar fi eliminarea completă a respectivului examen și înlocuirea lui cu examen de admitere la fiecare facultate. Notele din cei 4 ani de liceu ar trebui să fie suficient de relevante, în condițiile în care se va uniformiza cât de cât nivelul de pregătire al dascălilor. Deși învățământul este într-un proces continuu de reformare care durează de cel puțin 20 de ani, există încă multe aspecte ale structurării materiilor, care lasă de dorit. Un exemplu concret ar fi faptul că liceenii de profil real încă sunt nevoiți să învețe tone de literatură și critică literară la limba română și, culmea, mai trebuie să dea și BAC-ul din această materie. De asemenea, ce relevanță are o notă la proba de Educație Fizică pentru bacalaureat? Apreciez totuși faptul că măcar poți alege altceva în locul ei, deși cei care nu au nici o înclinație către probe sportive, vor fi defavorizați față de restul, fiind nevoiți să învețe mai mult.

  De asemenea, mă îndoiesc că există, în momentul de față, vreun sistem bun de evaluare a performanțelor profesorilor, în special în orașele mai mici. Probabil și acum, cei care își fac școala “în provincie” sunt defavorizați față de cei din orașele mari la capitolul pregătirii dascălilor, în special la capitolul pedagogie. Practic orice gigel care a trecut prin facultate ca rața prin apă și s-a înscris la modulul pedagogic (unde a luat examenele din oficiu) poate să aibă pretenția de a deveni dascăl. Ca să fiu cât mai sincer, e necesar ca meseria de dascăl să fie idealul vieții tale sau să fii complet tămâie ca să aibă sens să te faci profesor în România după ce ai terminat o facultate de genul Politehnica, la ce salarii se oferă în acest domeniu. Cum, din păcate, prea puțini mai visează cu adevărat să devină profesori în zilele astea, mă gândesc cu groază ce fel de indivizi ajung să predea prin licee…

  • Robin Molnar 30 iunie 2011 la 09:11 - Raspunde

   Cred că problema este multidimensională, deci și rezolvarea trebuie să fie multidimensională.

 5. Silviana Tomcescu 02 iulie 2011 la 15:31 - Raspunde

  Sunt de acord cu TNH atunci cand zice ca asemenea actiuni de supraveghere si de sanctionare ar trebui sa fie facute peste tot, mai ales in marile licee. Sau nu se face asta de teama sa nu se confirme faptul ca liceele de prestigiu nu mai au deloc… prestigiu?

  • Robin Molnar 03 iulie 2011 la 20:00 - Raspunde

   Cred că s-a făcut. Promovabilitate de 33% înseamnă ceva…

 6. Gabriel 05 iulie 2011 la 17:36 - Raspunde

  Ministrul e corupt pana in gat. Am condus un miting in fata la minister referitor la tabere si nu a ajutat cu nimic. Am mai condus unul si inca unul si in cele din urma au aparut bani pentru taberele studentesti.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.