Noi suntem apogeul civilizației umane

Noi, europenii și americanii. Alții? Dă-i în sarmale de înapoiați că nici n-au ajuns pe lună, nici nu lucrează în IT și nici n-au inventatori cu duiumul.

În timpul ăsta, maimuțele se simt bine:

 • În Iran:
  • Ce mi s-a părut uluitor: clienţi numără de capul lor pâinile, ca pe ştergare, iau câte au nevoie şi abia apoi plătesc. Vânzătorii nu-i verifică. Se merge pe încredere. Cine să fie aşa de nenorocit încât să fure o pâine?

   Sursa

  • Una dintre colege, femeie în vârstă, a stat pietrificată pe marginea unei treceri de pietoni aproape 10 minute, încapabilă să pornească în traversare atâta timp cât, ca acasă, nu se oprea complet traficul pentru ea. În cele din urmă, ca şi cum ar fi traversat cu ochii închişi, a pornit de-a curmezişul râului de tablă şi fum privind fix înainte şi făcându-şi ultima rugăciune în gând. A ajuns de partea cealaltă perfect nevătămată […].

   Sursa

 • În Japonia
  • Este greu de imaginat […] cine altcineva ar fi putut împiedica un dezastru […] la centrala de la Fukushima […] dacă directorul complexului, Masao Yoshida, ar fi ascultat ordinele superiorilor săi din compania Tepco şi ar fi abandonat centrala […]. Chiar şi într-o ţară în care ierarhia contează […] aproape nimeni nu se sfieşte să-l considere un […] erou pentru că a luat decizia de a rămâne pe loc şi de a ignora şi un alt ordin al şefilor săi – interdicţia de a pompa apă de mare pentru răcirea reactoarelor.

   Sursa

În timpul ăsta, noi introducem în nomenclatorul de profesii și meserii niște ocupații liberale precum: vraci, vrăjitoare, bioenergetician…

Știți ce mă doare cel mai tare? Faptul că nu vrem, deși putem. Asta mă oftică până peste poate!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.