24 Comentarii

  1. Mihai Todor 05 iulie 2011 la 18:31 - Raspunde

    Mhm, bine, ok, mai vorbim noi peste vreo cativa ani cand ti-oi trimite pe mail poze din vest 😉 Oricat de multinationala si de grozava ar fi compania la care lucrezi, ia intreaba-i daca ar fi acum dispusi sa-ti aduca salariul la acelasi nivel cu salariul colegilor tai de pe pozitii similare din Irlanda / UK / Olanda / Danemarca / Germania / SUA / Canada / you name it…

    Chestia e ca le convine ca tu sa te simti bine fix unde esti acum, cu salariul pe care il ai, fara sa vrei sa te cari, ca deh, aici angajeaza 2 sau 3 ca tine pe aceeasi bani pe care i-ar cheltui pentru un singur angajat in tarile din vest 😉

    De fapt, ca sa nu mai lungesc povestea, o sa iti dai seama singur ca, in afara de chirie, cam toate produsele si costul unui trai decent, este, in general, similar tarilor vestice. Dupa ce realizezi ca emigratul influenteaza in mod pozitiv calitatea vietii, atunci o sa iti cam piara cheful sa o mai lalai pe aici. De fapt, zi mersi ca nu ai probleme medicale care sa te faca sa te plimbi prin spitale…

    • Robin Molnar 05 iulie 2011 la 22:18 - Raspunde

      Am fost în vest…

      • Mihai Todor 06 iulie 2011 la 02:50 - Raspunde

        Da, ai fost, dar nu neapărat în cea mai bună zonă în care ai putea ajunge și, de asemenea, erai doar un student, nu un om cu un job serios și cu bani suficienți în buzunar, încât să te poți bucura de adevăratul potențial al respectivei țări…

        • Robin Molnar 06 iulie 2011 la 08:45 - Raspunde

          Banii nu erau musai o problemă, mâncarea fiind mai ieftină ca aici. Pur și simplu nu m-am putut conecta la o societate mai schizoidă decât cea românească.

          • Mihai Todor 06 iulie 2011 la 22:05 -

            După cum am zis, nu ai nimerit într-o țară prea grozavă, dar oricum, eu i-aș prefera pe ăia oricând, decât țiganii de aici.

          • TNH 06 iulie 2011 la 22:12 -

            Pakistanezii și indienii mai merg cumva, dar să vezi mafioții albanezi ce drăguți sunt!

          • Mihai Todor 06 iulie 2011 la 22:37 -

            Nu cred că am avut plăcerea de a-i cunoaște 😀

          • TNH 07 iulie 2011 la 20:52 -

            Nici eu, dar am niște cunoștințe care mi-au povestit niște istorii horror. Dacă aș pleca vreodată, m-ar tenta țările nordice, par mai liniștite. Din păcate, acolo e prea frig ca să-mi placă mie.
            Insulele tropicale sunt pline de țânțari și nici n-am chef să culeg fructe exotice la 40 de grade la umbră. Cred că o să stau cuminte o perioadă, altă variantă n-am.

          • Mihai Todor 07 iulie 2011 la 21:20 -

            Eu am o teorie: Cand e prea cald, orice as face, tot ma ia dracu’ pe afara, ca nu pot da jos pielea de pe mine, iar aerul conditionat din spatiile inchise il urasc, deoarece imi creaza o senzatie neplacuta. In schimb, oricat de frig ar fi, in casa am incalzire si cand ies afara pot sa ma imbrac corespunzator, incat sa nu mai imi fie frig. Ghici ce prefer 😉

          • Robin Molnar 06 iulie 2011 la 22:18 -

            =)) OK.

  2. dojo 05 iulie 2011 la 18:57 - Raspunde

    Ai putea profita de o relocare macar 6 luni pe undeva. Teama imi este ca ai gandi usor altfel, cand ai vedea ce sanse au alti oameni, care nu sunt mai destepti si nici mai buni decat tine, doar ca s-au nascut in tara “corecta’ 😀

    • Robin Molnar 05 iulie 2011 la 22:19 - Raspunde

      Prostia este o valoare universală. Contează cu cine o tolerezi împreună. De exemplu tu ai avut noroc, că ai fost cu “Soarele”, iar partea aia de SUA e chiar mișto.

  3. ciresica 05 iulie 2011 la 19:26 - Raspunde

    Dragul meu aici nu iti impartasesc parerea. Consider ca eu nu mai am niciun viitor in tara asta. Asa ca, dupa ce termin masterul, sper sa imi iau bagajelul si sa plec peste mari si tari.
    Aici merita sa stai daca ai un salariu decent. Si ca sa ai un salariu decent nu este asa usor. Asta este parerea mea 😀

  4. Ana 05 iulie 2011 la 20:29 - Raspunde

    Nici eu n-as pleca vreodata 🙂

  5. joita lucian 05 iulie 2011 la 21:16 - Raspunde

    Nici eu nu vreau sa plec……ca n-am viza spre Sua inca:))

  6. Bogdan 05 iulie 2011 la 21:54 - Raspunde

    Dragul meu prieten, îmi permit să îți spun cât se poate de sincer că ești fraier în acest unic caz. Lasă patriotismul deoparte, dragostea de un ținut, limbă, tradiții etc deoparte pentru că nu mai ești la 14 ani iar chiar dacă din clipa asta lucrurile ar începe să se miște pe toate planurile către direcția bună o să fie nevoie de cel puțin 20 de ani moment în care dacă nu o să ai deja vizite regulate la psiholog, sigur vei regreta că nu ai plecat atunci când ai avut posibilitatea.
    România o să continue cu sau fără tine, României puțin îi pasă de persoana ta singulară.
    Mă doare că ți-am spus cele de mai înainte dar vezi tu, adevărul doare și TU ai dreptul să trăiești ACUM și nu peste țșpe ani.

    • Robin Molnar 05 iulie 2011 la 22:29 - Raspunde

      Ești cel puțin drăguț cu mine. Știu sigur că sunt fraierică geamantan în mai multe cazuri. =))

  7. cami 22 decembrie 2011 la 21:23 - Raspunde

    bravo robin molnar, nu te lasa destabilizat, ai perfecta dreptate, eu traiesc intr_un colt bun si civilizat din batrana europa si ai dreptate, e schizoida! iar tu , petre nu ai argumente pentru a_l influenta pe robin si ce bine e ca mai sunt tineri romani ca el, care gandesc realist , traind in romania, ei da, bravo! si eu voi reveni in tara cuarand! nicaieri nu e mai bine ca acasa, acolo unde ne sunt radacinile!

    *nume editat de admin

    • Robin Molnar 23 decembrie 2011 la 08:49 - Raspunde

      Nu sunt atât de slab încât să fiu influențat de așa ceva, mulțumesc. =))

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.