O mare realizare a noastră

Azi a fost inaugurat scutul anti-rachetă balistică de la Deveselu, care va proteja spațiul NATO de atacuri venite dinspre est. Cred că este o mare realizare a noastră, din mai multe motive:

 1. Deși ne folosim de el, nu l-am plătit.
 2. Deși nu l-am plătit, s-a făcut.
 3. Deși s-a făcut, până în ultima clipă s-au făcut presiuni imense ca să nu se facă.
 4. Deși s-au făcut presiuni imense ca să nu se facă, atât asupra României cât și asupra SUA, parteneriatul a funcționat perfect.
 5. Deși parteneriatul a funcționat perfect, unii tot au încercat să mulgă ceva de acolo, vezi cazul unchiului unui senator PSD recent arestat de FBI pentru o dare de mită.
 6. Deși trebuia ca scutul să fie gata abia în 2017, acesta s-a finalizat cu mult mai devreme.
 7. Deși s-a finalizat și a intrat în exploatare militară, acesta mai are nevoie de mai multe teste pentru a putea folosit, în sensul că dispozitivul de apărare va fi modernizat succesiv, pe măsură ce interceptoarele Patriot vor deveni tot mai avansate.
 8. Deși scutul este complet funcțional și complet integrat cu celelalte sisteme ale scutului anti-rachetă, cum ar fi, de exemplu, radarele din Turcia și Regatul Unit, respectiv cu sistemele marine AEGIS, sistemul scutului anti-rachetă încă nu este complet, urmând a fi completat cu interceptoare în Polonia și, probabil, încă o țară din Europa de Nord.

Este o zi istorică aceasta, chiar dacă nu se vede. Nu doar că au venit americanii, dar au adus cu ei și cel mai avansat sistem de arme din lume, iar noi am fost îndeajuns de lucizi încât să ne dorim să fim în siguranță.

Este o mare realizare!

2 Comentarii

 1. Nautilus 19 decembrie 2015 la 09:12 - Raspunde

  E foarte posibil. Dar în chestiunile credinţei există unii mai bine pregătiţi, care cred alte chestii, legate de cipuri, modificări genetice, homosexuali, reptilieni şi George Soroş.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.