O nenorocire

Fata s-a prezentat la Spitalul Judetean din Constanta si a cerut sa i se faca un avort, desi era deja in cea de-a cincea luna de sarcina. Imediat dupa operatie, fata a intrat in soc hemoragic si a fost internata in sectia de reanimare, unde dupa cateva ore a murit.

Bine, bine. Medicul a greșit. Clar. E vinovat de ucidere din culpă, în cel mai optimist caz. Dar și părinții sunt vinovați. De complicitate la fapta medicului, și de dare de mită. Oricum, după părerea mea, îmi asum riscul erorii, cei mai vinovați sunt părinții. Și tot ei sunt vinovații moral pentru așa ceva.

Cred că medicul le-a explicat riscurile, cred că oamenii le-au înțeles, dar acum se spală pe mâini. Plus că, și asta trebuie să o știe oricine, orice avort, orice intervenție medicală, vine cu un risc, risc cu atât mai mare, în acest caz, cu cât sarcina este mai evoluată.

Deci nu, nu doar medicul trebuie să înfunde pușcăria, ci și părinții. Pentru că ambiția și orgoliul lor au fost ingredientele incipiente ale dramei. Și nu, să nu fiu înțeles greșit, sunt pro-alegere (pro-choice), deci sunt de acord cu avorturile.

2 Comentarii

  1. Molnar Bianca Andreea 07 mai 2010 la 06:39 - Raspunde

    Foarte faina treaba. Felicitari medicului. Avem cu 2 mai putini…stii la ce ma refer(etnie). =D

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.