23 Comentarii

 1. xtall 06 mai 2010 la 15:17 - Raspunde

  =) mie nu mi se pare soluţia potrivita
  Cea mai buna soluţie ar fi fost datul afara, restructurare.
  De ce n-au făcut-o ? ma întreb, ptr ca (sunt convins) se şi minte.
  Nu merge oriunde datul afara.
  Daca iei un singur spital, câţi iţi permiţi sa dai afara ?
  ei şi asa sunt pe roşu, sunt pe rosu şi le mai şi tai tot din nişte salarii şi asa grozav de mari.
  Sa fi fost vreo modernizare tehnologizare, sa presupună personal mai puţin şi mai calificat, da, dai afara fara probleme.
  Este ca serviciile vor fi şi mai de rahat ?
  Mai bine le privatiza, nici în şcoli nu cred ca merge daţi afara multi, aglomerezi clasele şi n-o sa aibă timp profesorul sa se ocupe în parte de fiecare elev, n-are cum la multi elevi comasaţi.
  Nu iese iar bulibăşeală ? mai poţi sa ceri competente ?
  tot privatizat ar fi fost bine.
  Daca sistemul e umflat tai din el, de ce sa le scazi salariile ? d-aia cred ca e şi minciuna cu umflatul, le trebuie angajaţi si n-au de unde sa mai taie din ei asa ca au tăiat din salarii.
  Cel mai tare s-au scos prin chestia făcută acum pe la magistraţi, la aia chiar nu se cunoaşte, li s-au mărit chiar salariile şi asa astronomice =D
  cu pensionarii au dat-o in bara, la iarna cred ca se va vedea cel mai bine, destul de multi n-o sa aibă cu ce.

  • Robin Molnar 07 mai 2010 la 01:21 - Raspunde

   =) Nu cred că un milion de bugetari înseamnă optim, sau OK. Înțeleg că în spital nu se poate tăia? OK, poate nu 25%, dar se poate tăia din personalul administrativ care freacă buha (ăia de la IT, să zicem). Oricum, nu la spitale și școli mă refer, ci la mult mai stufosul aparat administrativ local, județean și național. =)

   Sunt prea multe casierițe care primesc 10 facturi pe zi, prea mulți șefuți care nu fac decât să semneze niște foi care se obțin și așa prea greu.

   Avem, în continuare, prea mulți băgători în seamă, prea multe direcții, departamente și compartimente.

   Da, de acolo se poate tăia.

   • Xtakk 07 mai 2010 la 03:59 - Raspunde

    sa-ţi spun versiunea mea
    nu cred ca la spital poţi sa tai, si asa e lipsa de personal calificat medicii pleacă pe capete.
    Tai din jandarmerie ? politie, armata ? nu tai
    Tai din aparatul bugetar ?
    Pai de unde sa tai ? au făcut vreo reforma ? ca sa se ducă o hârtie din pct a la x trebuie sa treacă prin n puncte cu angajaţi, ba poate se mai face şi pe acolo vreun minister ca e multe puncte de trecere
    Ca sa faci un business iar trebuie sa faci n\’spe chestii ce presupun angajaţi.
    Vina mare e tot a statului, si rămâne in continuare ca n-a schimbat absolut nimic, cere imposibilul la ce tip de legislaţie este, si e făcută/menţinută tot de el, ce face acum e …cum era aia, când vrei sa fluieri tai salarii.
    Sa se privatizeze spitalele nu dai mai mult pentru ca merita sa dai ? statu de ce sa nu plătească aceasi valoare ?statul vrea si servicii si prost platite ptr ca n-a făcut absolut nimic sa schimbe mecanismul l-a tot împovărat cu chestiute de făcut.

    • Robin Molnar 07 mai 2010 la 04:03 - Raspunde

     Eu cred că trebuie să taie din cele X puncte, că sunt prea multe și prea ineficiente. Da, vina e a statului, dar tot el poate să o rezolve. Nu cred că presând și mai mult pe sectorul privat, căruia nimeni nu i-a plâns de milă anul trecut cu cei 300,000 de disponibilizați (și încă odată pe atât care lucrau la negru), este o soluție. =)

     • xtall 07 mai 2010 la 05:00 -

      ptr asta trebuie reforma, schimbat sistemul spre eficientizare, cu legi, nu sa taie salarii la toţi, ca te poţi trezi cu gunoieri pe post de medici ca pregătire raportat la salarizare, înseamnă ca habar nu are ce sistem exista sau se face ca ploua.
      Respunem ca se privatizează toate serviciile, spitalele şcolile etc, nu vei plăti chiar mai mult ? ca nu e greu de realizat ce ar fi poţi sa iei si acum un sistem privat ii dai afara pe ai tai si plăteşti privaţii sa vezi cat plăteşti şi acolo ca nu sta nimeni la cât vrei sa tai

     • xtall 07 mai 2010 la 05:43 -

      dintr-un singur punct de vedere mi se pare foarte corect cum au procedat, motivul banilor, cheltuielile, fără alte discuţii era unica soluţie.
      Dar am doua contre mari
      Nu poţi închide-ti şandramaua cel mai drastic dar cel mai corect.
      Nu au făcut nici o reforma, dacă sistemul e greşit, mare, umflat, schimba-l dle, vino concret cu o alta organigrama mai sănătoasă. Nici nu se gândesc la asa ceva
      Cel mai naspa e ca n-au făcut absolut nimic sa revigoreze sistemul privat, prin legi facilităţi etc. privatul e tot acolo rămas, şi datorita lui suntem în rahat ca nu merge, e împiedicat tot de legile si taxele statului, ce speranţe crede ca sunt sa crească dacă nu dau facilităţi nu-mi dau seama, ca nu sunt, ba au mai adăugat câte ceva în spatele lui sa fie şi mai vesel.

     • Robin Molnar 08 mai 2010 la 02:19 -

      Mă gândesc că, într-un fel, este vina sindicatelor care s-au opus permanent reformei. Și mă mai gândesc că singura soluție este ca sindicatele să fie mai eficiente decât guvernul și să facă ele reformă, din interior (dar nu cred că se vrea).

      Cred că, de fapt, planul de bătaie al guvernului este altul: să preseze atât de tare pe sindicate încât acestea să se curețe de elementele care n-au ce căuta în sistem.

      Adică ceva de genul: în instituția X sunt Y funcționari, din care Z plimbă hârtii și, în general, freacă buha. Dacă presiunea asupra celor Y funcționari este suficient de mare, aceștia ar putea să scape de cei Z funcționari redundanți, ca să își păstreze salariile.

      Amu, mingea e strict în grădina sindicatelor. Să vedem ce vor face.

 2. Anonim 06 mai 2010 la 15:23 - Raspunde

  măi ce greu merge sa postezi =)

 3. Anonim 06 mai 2010 la 17:32 - Raspunde

  imi dau silinta sa trec prin kkt-urile astea de security crap,boule,de parc-ai fi avut tone de comentarii, sa-ti spun ca de-aia avem nevoie de bugetari, sa corecteze agramati ca tine…dar nu cred ca o v-or face-o…cum plm scrii vor cu acea cratima?
  you little fuck head, respins de pitipoance pe messenger, te-ai gandit o clipa ca 80% din bugetari au sub 900 ron/luna venit? cu tot cu sporuri, de-aia am detaliat ,sa pricepi…si bugetarii ofera servicii care nu-s concurentiale,sclav al prostiei universale,adica,pe intelesul tau de retard, 10 firme pot monta interfoane, am inteles c-ai cochetat cu meseria,tot respectul, doar cei de la pasapoarte pot sa-ti emita un pasaport, cretinule, si inca ceva, ignorantule,da-v-as ceva tuturor care aveti impresia ca tineti bugetarii-n spate, ei nu pot presta si altceva,adica traiesc exclusiv din banii de la stat, labarule, tu poti munci in 8 locuri daca ti se scoala, un bugetar e obligat prin angajamentul sau sa se rezume la ce-i da statul…tu si restul incapacitatilor care vorbiti aiurea, think twice

  • Robin Molnar 07 mai 2010 la 01:42 - Raspunde

   =) Stimabile,

   1. Da, am scris repede și n-am fost atent. Pățăști.

   2. My little fuck head zice că ești full of shit. Nu de salarii m-am legat, ci de faptul că, bă, sunteți prea mulți.

   3. Nu văd unde am scris că ar fi servicii pe care numai statul le poate oferi, you little dick. Dar 17 oameni la pașapoarte înseamnă deja prea mult. Sau 12 oameni la urbanism într-un orășel mic.

   4. Mișelule, dar te ține cineva cu forța pe un salariu de mizerie? Săraca de soră-mea cât naibii crezi că ia? Sau cumnată-mea? Că io plătesc taxe mai mari decât salariile lor. No, zi-mi și mie cum să dau obrazul cu ele? Dar ar avea salarii mai mari dacă n-ar fi atâția incompetenți în sistem.

   Crezi că mie nu mi-ar fi plăcut să lucrez în cercetare pe lângă o universitate? Dar pe un salariu de mizerie nu pot sta eu, indiferent de cât de mult mi-ar place mie. Așa că m-am angajat în cercetare la privat.

   Toți avem familii, vise, nevoi, chestii. Toți trebuie să trăim, dar trebuie să fim rezonabili. Iar un milion de bugetari este nerezonabil. Și știu, doar trăiesc în țara asta, știu cel puțin zece cazuri de oameni care sunt atât de incompetenți încât ar trebui aruncați în temniță. Dar nu, ei lucrează la stat, la căldurică.

   Crezi că n-am văzut de aproape cum se face angajarea în sistem? Sincer, cred că toată nenorocirea asta de sector bugetar ar funcționa mai bine și mai eficient cu 50% din personal.

   Și data viitoare când te uiți pe fluturașul de salariu să trăiești blestemul meu: să te gândești cum ar fi fost dacă ai fi avut un salariu cu 66% mai mare. =)

 4. alinel 07 mai 2010 la 02:21 - Raspunde

  am observat ca nu m-ai esti in blogrolu lui arhi, ce se intampla?

  • Robin Molnar 07 mai 2010 la 02:34 - Raspunde

   =) Da, am observat și eu. No, s-o fi plictisit omul să mă țină. E dreptul lui. =)

 5. Anonim 07 mai 2010 la 02:44 - Raspunde

  nu esti revoltat? la cate comennturi ai pe blogul lui

 6. alinel 07 mai 2010 la 03:02 - Raspunde

  ce pacifist esti, eu as aplica corolarul

  • Robin Molnar 07 mai 2010 la 03:08 - Raspunde

   =) Păi no, întrucât sunt cititori ai blogului care de la mine merg la el (inclusiv eu), prin blogroll, o să-i mut linkul în partea inferioară a blogroll-ului, parte care va deveni non-SEO, prin tag-ul rel=\”nofollow\” pe care o să-l aplic. O să scriu despre asta pe tren, azi. =)

 7. Anonim 07 mai 2010 la 03:04 - Raspunde

  asta nu-i nimic, l-o scos si pe cosmarulmoldovean

 8. Anonim 07 mai 2010 la 03:18 - Raspunde

  auzi,asa intre noi, eu cred ca s-o fi certat la parcul ala tematic, cearat care-a rezultat in acest gest, iti amintesti,btw, ca in urma cu ceva vreme zice-a ceva de un prieten care face greseli si dealea?
  ce se intampla? pe mine ma irita ca saream la tine direct de la el

  • Robin Molnar 07 mai 2010 la 03:22 - Raspunde

   =) Nu știu, nu pot să-mi dau cu părerea. Deși, între noi, s-ar putea să fie și invers decât ai spus tu. =) Oricum, îmi pare rău de inconvenient și singura soluție pe care ți-o pot oferi este să-ți recomand să adaugi blogul la favorite sau să te abonezi pe e-mail. =)

 9. Molnar Bianca Andreea 07 mai 2010 la 07:03 - Raspunde

  ganditi-va ca daca disponibilizeaza 100 000 de bugetari, statul isi ia adio de la contributiile lor prin salarii…deci un mare SHIET.
  Si cum si eu sunt bugetara si am un salar micut, daca imi mai taie 25% raman cu aproximativ 700 ron. Asta in cazul bun. Sunt multi angajati care vor ramane in mana cu un salar sub 600 ron poate chiar 500. Eu nu inteleg de ce tot timpul lovesc in bugetari, in pensionari, in cei din somaj. Tot timpul lovesc in cei mai slabi si cei mai prost platiti. Nu vorbesc de cei care lucreaza in primarii,armata etc. pentru ca nu stiu ce salarii au. Cunosc situatia din spital si e dezastruasa. De ce nu se iau de cei bogati? De cei care au? Cei care au x masini si y proprietati. Cunosc pe cineva care si-a facut si credit pentru prima casa. Daca i se mai taie 25% din salar, nu isi va mai permite sa plateasca ratele. Ce draq se intampla fratilor? Isi bat joc de tara asta cum au ei chef.
  De ce au tot luat bani de la FMI? Cum se justifica cheltuiala lor? Sa vedem si noi pe ce se duc banii nostri. Cum isi permit sa cheltuie 1 milion de euro pe concerte la mare (de 1 mai)? Cum isi permit sa dea nu stiu cate sute de mii de euro pentru a face nu stiu ce camin cultural(Satul Răchiţele a primit de la Guvern circa 200.000 euro pentru dispensar, căminul cultural şi parohia ortodoxă). Cu atatea cheltuieli nejustificate si neeconomice unde credeti ca vom ajunge? Ei isi fac de cap pe cheltuiala noastra.

  Si inca ceva, legat de spitale. Ca va tot plangeti, ca va platiti medicamente, analize etc. si veniti sa va certati cu noi la spital ca voi sunteti asigurati si beneficiati de gratuitati. Voi nu stiti care este treaba de fapt. Banii vostri din contributia la sanatate, nu merg la spital, ci la fondul asigurarilor de sanatate. Casa de Asigurari ne da noua pe un pacient 1467,42 lei, pe perioada spitalizarii, chiar daca el consuma in spital peste suma aceasta. Majoritatea depasesc aceasta suma. Asa se aduna datoriile. Noi nu primim bani mai multi. :flame:

  • Robin Molnar 08 mai 2010 la 02:34 - Raspunde

   =) Soră-mea, dragă, să le luăm pe rând:

   1. Contribuțiile alea nu sunt reale. Sunt bani fictivi mutați dintr-un buzunar în altul, așa, niște cifre. N-au efect în economie, întrucât nu au o valoare reală.
   2. Nu ia de la bogați pentru că ăia de la Fisc nu își fac treaba. Dacă ar verifica averile celor cu X proprietăți s-ar face ceva bani la buget. Dar nu este voință. N-a fost și nici nu va fi niciodată.
   3. Au luat banii de la FMI ca să plătească salariile și pensiile.
   4. Da, ca să stimuleze dezvoltarea, statul bagă bani în infrastructură. Căminul Cultural și parohia sunt infrastructură. Desigur, dacă primarul era deștept, putea propune altceva, dar no, este o funcție politică.
   5. Sunt de acord cu tine. În locul sumei fixe, de pacient, trebuia plătită o sumă variabilă, în funcție de perioada de staționare, ca la taxi. Dar atunci ăia de la Casă n-ar mai putea fura.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.