13 Comentarii

 1. Mihai Todor 24 decembrie 2011 la 04:38 - Raspunde

  Bre, iar ai mâncat ciuperci bolunde? Am citit cap-coadă relatarea Simonei și nu văd cum ai putea să tragi concluzia că acea femeie are vreo vină, bazându-te doar pe conținutul articolului. Desigur, nu am fost la fața locului să văd povestea cu ochii mei, dar nu cred că ai fost nici tu. Las-o mai moale cu atitudinea de mascul feroce, că, totuși, nu suntem în mijlocul savanei… O palmă din partea unei femei neajutorate, pentru mine, reprezintă un gest de disperare. În acel moment, bruta dracu’ paznicul trebuia să-și miște curu’ din loc și să se ferească. Dacă, printr-o oarecare minune, acea femeie își pierdea complet mințile și continua să îl lovească insistent, atunci poate aș fi înțeles să o prindă de mâini și să o imobilizeze (că doar ar trebui să aibă acest minim de pregătire pentru a putea lucra la o firmă de pază), dar în nici un caz să-i dea un pumn. Nu-mi spune tu mie că o namilă de om nu poate imobiliza o femeie firavă, dacă vrea… În același timp, firmele de pază de la noi angajează pe orice gigel care vrea un astfel de job, chiar dacă pentru ei violența este ceva normal, că deh, așa-i în România… Chiar ieri în tren am stat la povești (ca să mai omor timpul) cu un individ care, la un moment dat, începuse să se lăuda că a lucrat pe la firme de pază și, în rest, avea în el numa’ povești “amuzante” despre cum l-a căsăpit pe X și pe Y. Oameni de ăștia nu au ce căuta liberi pe stradă…

  Apoi, tot din articolul Simonei reiese faptul că individul “era stresat din cauza salariului mic”. Să vedem dacă am înțeles bine: Gorila asta Dânsul stă 8 ore într-o farmacie, 5 zile pe săptămână, la căldurică, având ca unică activitate admiratul pereților (să fim serioși, nu se petrec zilnic circuri ieftine în farmacii) și se plânge de faptul că are salariu mic? Păi eu zic să se ducă la săpat șanțuri dacă vrea mai mulți bani. Acolo sigur găsește și persoane potrivite cu care să își măsoare pumnii, dacă simte nevoia.

  Ca și o curiozitate personală: acea farmacie nu are camere de supraveghere? Chiar aș fi curios să văd înregistrarea evenimentelor, că no, așa fiecare poate exagera după bunul plac…

  • Robin Molnar 24 decembrie 2011 la 15:40 - Raspunde

   1. Nu am o atitudine de macho feroce.
   2. O femeie neajutorată nu vine să te tragă la răspundere că de ce ești stângaci în gestul tău de a vrea să o ajuți.
   3. O femeie neajutorată nu ia o atitudine agresivă atingând partea superioară a unui bărbat (cap, umeri, gât). Orice bodyguard îți va spune că așa gest este semn de agresiune/ dominare.
   4. Desigur că reacția cu pumnul a fost exagerată. Dar nu este neașteptată!

   Chestia este că orice băiat învață la grădiniță sau la clasele primare să nu se dea la alții mai mari, mai răi sau mai proști. Că nici tu, când ești stresat, nu mergi să-l cauți pe cel mai tare la bătaie din Ferentari, săi rupi dinții. Încerc să spun că, la fel, nici femeile n-ar trebui să o facă. Atâta tot. Cazul ăsta este un exemplu bun de conflict care putea fi evitat, dacă ambele părți ar fi avut mai multă minte.

   • Ana 24 decembrie 2011 la 16:48 - Raspunde

    Cu 2 si 3 pot sa-ti spun sigur ca te inseli. Tocmai o femeie neajutorata devine agresiva. Pentru ca ii este frica. E valabil pentru orice animal. Anul trecut mi s-a intamplat de doua ori sa vina din senin la mine tipi pe strada si sa-si bage mana pe sub fusta mea. In ambele cazuri am sarit pe ei. Tocmai pentru ca mi-era frica, tocmai pentru ca ma simteam amenintata, tocmai pentru ca ma simteam neajutorata. Daca nu m-as fi simtit neajutorata m-as fi strambat si mi-as fi vazut de drum, n-as fi simtit nevoia sa atac ca sa maschez cat de vulnerabila sunt.

    • Robin Molnar 27 decembrie 2011 la 15:09 - Raspunde

     Faza cu mâinile pe sub fustă diferă de faza inițială.

     P.S. Sper că le-ai rupt fâșul.

   • Ana 24 decembrie 2011 la 17:08 - Raspunde

    Pi.eS. Am uitat sa spun ca asta e exact motivul pentru care mi-e mai frica de un sobo-caine sau de unu’ caruia ii numeri oasele/ ii lipsesc bucati de piele (sau un picior sau o ureche sau un ochi) decat de un Rottweiler de dimensiune vitel. Unu’ din ala ca vai de steaua lui e mult mai probabil sa te atace pentru ca se simte amenintat de prezenta ta, in timp ce pe Rottweiler il doare fix in tufisu’ pe care s-a pisat.

    Experienta proprie cu poataile de cartier. Am un vecin care are 2 Rottweileri. Ditamai animalele. Sunt atat de indiferenti la oameni, la masini, carute tiganesti trase de magari… De crizat la toate nimicurile se crizeaza fix potaile de buzunar sau alea de pe strada care au incasat multe la viata lor.

    • Robin Molnar 27 decembrie 2011 la 15:11 - Raspunde

     E interesantă perspectiva asta și cred că necesită o analiză mai profundă din partea mea.

   • TNH 24 decembrie 2011 la 18:38 - Raspunde

    Aplicând pricipiul că bărbatul de 50 de ani nu are de unde să știe cum e cu hormonii lăuzei, femeia aia de unde trebuia să știe ceva specific bodyguarzilor, anume că a pune mâna pe umăr e gest de dominare?

   • Mihai Todor 24 decembrie 2011 la 23:06 - Raspunde

    Nevermind… Cred că au explicat-o dom’șoarele destul de bine, iar eu o să rămân la părerea că o brută care nu dispune de cei 7 ani de acasă, nu are ce căuta ca paznic într-o farmacie.

  • Ana 24 decembrie 2011 la 16:54 - Raspunde

   +1 la ultimul paragraf. Sunt convinsa ca s-a exagerat de ambele parti.

 2. TNH 24 decembrie 2011 la 18:33 - Raspunde

  Femeia nu trebuia să-i dea o palmă matahalei dacă nu avea copilul în pericol. În felul acesta și-a făcut rău singură, și nu mă refer la loviturile fizice, cât la supărarea, nervii, sentimentul de neputință în fața unei brute. Femeilor aflate în asemenea situații le recomand cu căldură să reclame comportamentul animalic, mai ales cele petrecute în locurile dotate cu camere de supraveghere.

  P.S. Dacă ești mare și te afli în magazinul de porțelanuri (aka ești bodyguard mătăhălos și vrei să ajuți o femeie de 45 de kile), atunci mișcă-te cu grijă. Oamenii mai pirpirii (așa ca mine) sunt sătui să fie călcați pe picior de namile de 100 kg cu intenții bune. Serios.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.