12 Comentarii

 1. TNH 11 noiembrie 2011 la 09:30 - Raspunde

  Am auzit de multe ori povești horror petrecute la clinici private din România, istorisite de oameni frustrați că au dat bani din buzunarul lor pentru a fi tratați mai bine decât în unitățile de stat și pe care i-au dat degeaba. Așa că nu m-aș baza prea mult pe clinicile private de la noi.

  Ca răspuns la întrebarea ta aș prefera ca analizele să fie gratuite pentru toți cei care au o problemă de sănătate. Bineînțeles, aceste analize să fie recomandate de un medic numai după un consult serios, nu ca acum când mergi la medicul de familie și îți dă trimitere unde vrei tu. Astfel, cei ce nu-și permit plata acestora să nu trebuiască să moară ca în Evul Mediu.

  Cei care se plictisesc acasă și care vor ei să știe cum stau cu sănătatea, ar trebui să le plătească, măcar parțial. M-am săturat să nu am loc la analize gratuite pentru că programările se fac pe pile și prioritate au cei care merg fizic să se programeze. Adică fraierii care sunt la muncă și n-au cum să meargă să se calce pe picioare cu șomerii, asistații social și pensionarii și vor să se programeze prin telefon rămân ultimii. Și apoi surpriză!, s-au terminat fondurile și nu vă mai putem face analizele, puteți să crăpați liniștit că sistemul medical românesc o duce atât de bine încât nu mai are nevoie de banii cu care contribuiați până acum.

  Așa că mă bucur că s-a introdus coplata, decât să plătesc analizele integral pentru că nu mai am loc pe lista de programări, mai bine plătesc un procent și scap mai ieftin.

  P.S. Un episod dintr-o analiză interesantă a unui alt sistem de asigurări de sănătate în care unitățile private au rolul de a degreva statul de diverse, nu de a ameți lumea prin promisiuni de mai bine din care te alegi cu suprataxe pentru aceleași lucruri ca în alte părți: http://delaepicentru.com/2011/10/06/%E2%98%85-sanatate-si-responsabilitate-vi-contabilitate-comparata/

 2. Daniela 11 noiembrie 2011 la 13:03 - Raspunde

  Prefer sa nu ma imbolanvesc sau sa am vreun accident grav. Eu asta aleg… La stat platesti degeaba ca doctorii oricum iti cer bani si ei, la clinicile private este mult prea scump pentru noi romanii care muncim doar pentru mancare si dari.

 3. Joita lucian 11 noiembrie 2011 la 13:26 - Raspunde

  sa fiu sincer…nu am incredere nici in unii nici in altii ….apropo de cazul cu copilul vecinului mort la clinica particulara de fiteze…dintr-o prostie http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/tatal-copilului-mort-la-centrul-medical-unirea-audiat-de-politisti.html

  • Robin Molnar 11 noiembrie 2011 la 20:02 - Raspunde

   N-am știut că poți muri de la un RMN.

   • Joita lucian 12 noiembrie 2011 la 10:26 - Raspunde

    Iata ca in ROmania se poate….si la clinici de fitze chiar…eu sa plec cu copilu in brate mai iau cativa dupa mine…pe lumea cealalta! Doamne fereste!

    • Robin Molnar 14 noiembrie 2011 la 08:52 - Raspunde

     Doamne ferește!

     • Joita lucian 15 noiembrie 2011 la 08:21 -

      Copilul urma sa ajunga la VIena pt o interventie …..chirurgicala…si na ca ….a murit de la un fleac..datorat incometentei si indiferentei din Romania!

     • Robin Molnar 15 noiembrie 2011 la 22:04 -

      Tragic. Evident, mortul e de vină.

 4. Luisa 11 noiembrie 2011 la 16:07 - Raspunde

  Oricum pentru unele servicii medicale platesc. Pentru altele- e drept ca nu platesc. Dar daca vreau o anumita siguranta, intr-o problema mai delicata- e clar ca bag mana in buzunar.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.