Oamenii din spatele biților

Neîmblânzit, internetul este un monstru.

Căutând diverse chestii pe net, și citind diverse chestii, am ajuns la trista concluzie de mai sus. Pur și simplu, de exemplu, unii oameni folosesc internetul într-un mod atât de impersonal, încât 98% din profilele din rețelele de socializare sunt doar niște iluzii împachetate frumos. Pur și simplu, undeva între scrisori și mesaje instant oamenii au uitat să comunice și au devenit aproape impersonali.

Faza cu: "Pe internet poți să fii oricine și să spui orice" este ca un fel de spălare a creierului. Și asta se vede cel mai bine pe bloguri. Nu la articole, ci la comentariile anonime. Oameni care, dealtfel, nu l-ar înjura pe autorul unui text dacă l-ar discuta față în față, își permit să înjure și să-și manifeste latura negativă fără nicio jenă.

Pentru că nu e personal. Deși ar trebui să fie. Pentru că acele comentarii sunt scrise de oameni care aproape imediat uită că l-au înjurat gratuit pe un om. Față în față, sunt convins, n-ar face asta. Dar, pe interet poți fii oricine și poți spune orice.

Oare chiar așa să fie? Oare nu vedem efectul secundar? Întâi devenim impersonali pe internet, apoi în viiața reală, pe măsură ce acestea tind să se confunde. Pe măsură ce oamenii tind să nu le mai diferențieze. Apoi vom deveni triști, pentru că vom uita până și să mai comunicăm față în față.

Pentru a evita drama asta nu trebuie decât să ne asumăm cuvintele, într-un secol al eschivărilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.