Ovidiu Tender a scăpat ieftin

 • Ovidiu Tender pozând în Dumnezeu deși ar fi, mai de grabă, satană

În anul de dizgrație 2003, lucram ca muncitor necalificat pe 2,000,000 de lei pe lună. În același an de dizgrație divină, Ovidiu Tender, un om oricum bogat, a furat 1,400,000,000,000 de lei. Adică 700,000 de salarii minime pentru economie.

Cum, pe vremea aceea, în jur de 1,5 milioane de cetățeni lucrau pe salariul minim pe economie, Ovidiu Tender și asociații săi au furat echivalentul muncii de două săptămâni a acestor oameni. Știu asta pentru că, repet, am fost acolo în pătura de jos…

Numai pentru faptul că a pomenit de genocid, în timp ce oamenii mor prin spitale lipsite de tratamente medicale mă revoltă nespus, că ăștia și-au pus în casă gresie de Parma, iar noi ne-am pus igrasie de-o palmă.

Nu, domnule, genocid a fost ce-au făcut ei și cred că merită un spor de pedeapsă și un spor de confiscare a averii. De fapt, datorită dimensiunii economice a jafului comis, cred că 12 ani este o sentință prea blândă, pentru că banii ăia ne-au ținut pe loc o lună de zile, din viața fiecărui român, cam 600,000,000 de zile. Adică peste 1,643,835 ani de viață de om.

De 1,400,000,000,000 de lei, în 2003, se puteau cumpăra 70,000,000 de pâini. Sau 20,000,000 de rude de salam, cu care s-ar fi putut hrăni niște guri înfometate. Sau s-ar fi putut trata de boli grave cam 10,000 de oameni care, altfel, au fost condamnați la moarte prin sărăcie medicală.

Din cei 10,000, probabil vreo 2,000 au scăpat. Dar 8,000 de oameni au murit pentru că n-au avut bani să se trateze. Și, de fapt, acesta este standardul după care măsor fiecare jaf: câți oameni ar fi putut fi salvați cu banii frați? Deci, din acest punct de vedere, faptele lui Tender și asociații sunt asimilabile, ca dimensiune dramatică, masacrului de la Srebrenica, unde în 1995 au murit 8,000 de oameni, musulmani, uciși de armata creștină a lui Slobodan Miloșevici.

Iar Slobodan Miloșevici a fost condamnat în 1999 pentru crime împotriva umanității și genocid și poate că Ovidiu Tender n-a apăsat pe vreun trăgaci, dar a dat ordinul prin care bugetul țării sărace să fie sărăcit, deci a fost ca și cum Ovidiu Tender a dat ordinul ca perfuziile să fie scoase, toate, din venele bolnavilor, ceea ce este cam aceeași chestie.

Plus de asta, ținând cont de faptul că lăcomia sa este morbidă pentru restul oamenilor, a și demonstrat-o deja, cred că acest individ nu poate să se mai întoarcă în societate, iar 12 ani trec, totuși, destul de repede.

Astfel, pentru 8,000 de cruci sădite cu sărăcie prin cimitirele patriei, Ovidiu Tender va servi 4,000 de zile de privare de libertate. În continuare mi se pare puțin.

Sursa foto

3 Comentarii

 1. RaduP 08 iunie 2015 la 20:57 - Raspunde

  Din păcate bandiții politici ai lui Ponta în frunte cu el sunt deciși să corecteze aceste accidente de parcurs.

  Offtopic: Felicitări pt. curățenia pe care ai făcut-o pe pagina de wiki a lui Băse. Nu se poate bloca la editare pt. vandalism respectiva pagină…. măcar pt. o lună două pănă se plictisește respectivul cretin?

  • Robin Molnar 08 iunie 2015 la 23:14 - Raspunde

   Se poate bloca la editare, dar eu sunt un simplu editor, n-am privilegii de securitate.

 2. Nautilus 09 iunie 2015 la 09:31 - Raspunde

  Nişte comentaci au zis cândva cam aşa: legea civilă modernă (inventată de nişte franţuji cu vreo 200 de ani în urmă) spune că fiecare răspunde pentru fapta lui. Dar asta înseamnă că fiecare Tender, odată prins, plăteşte strict pentru acea faptă. S-a făcut pagubă de 34 de milioane de euro, atât e obligat să plătească, fie în bani, fie executat pe proprietăţi, case, utilaje industriale, ce altceva mai are. Dar faptul că Statul şi-a acoperit gaura nu înseamnă mare brânză pentru un socialist, unul care vede the big picture (toţi fomiştii de comentaci suferă de mania grandorii, le place să se vadă drept cei care dirijează întreaga societate, precum Ceauşescu – n.n.) fiindcă omul nostru (Tender, Copos, Becali etc) îşi păstrează cea mai mare parte din avuţie şi putere, şi în viitor îşi poate face în continuare de cap. Adevărata pedeapsă într-o societate socialistă care nu e multilateral dezvoltată ar fi fost ca Tender să fie deposedat de tot ce are şi după aceea împuşcat. Nu pentru pagubele făcute, ci ca să nu mai existe un alt deţinător al puterii care să-şi poată face de cap (în afară de Stat).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.