Problema nu este Ioan Rus

Să zicem că-n PSD, grupul de la Cluj este, oarecum, mai spălat. Mă rog, asta până s-și dea arama pe față și ilustrul Ioan Rus, astfel încât acest grup clujean-pesedist a rămas format dintr-un singur om oarecum integru: Vasile Dâncu.

Problema în sine, vizavi de recentul scandal, n-o reprezintă Ioan Rus, întrucât Ioan Rus nu este o excepție a politicii românești, nu, problema constă în aceea că oamenii ordinari votează cu intelectuali pe care nu-i înțeleg ceea ce face ca Ioan Rus să fie, de fapt, simptomul unei probleme sociale de nivel național: ascensiunea și stagnarea lichelelor simpatice în politica României.

Ca să fiu mai explicit, nu Ioan Rus este o problema, el este doar simptomul. Problema reală este că oamenii cu principii strâmbe ajung în poziții unde să li se ceară să gândească drept. Și n-au de unde. Astfel, după cum spuneam, dar trebuie să reformulez, ca să înțeleagă și admiratorii domnului Ioan Rus, problema este că oameni cu atât de grave deficiențe morale, de genul celor demonstrate, deja, de protagonist, ajung să fie apreciați și propulsați de colegii de partid. Ceea ce spune multe despre calitatea umană a celor care l-au împins pe acesta în față și nu putem folosi cuvinte măgulitoare la adresa lor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.