Propunerea lui Eugen Nicolicea: război civil

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a depus un proiect de lege prin care ar urma sa se infiinteze Garda Nationala a Romaniei, structura care va functiona sub controlul Parlamentului si care va avea atat forte terestre cat si aeriene.

Hotnews.ro

Pare o ide bună, nu? Adică, în condițiile în care Rusia este agresivă, nu strică să avem structuri de apărare națională complementare armatei, nu?

Doar că… NU.

Orice structură militară trebuie să fie în subordinea Ministerului Apărării, iar orice structură paramilitară trebuie să fie în subordinea Ministerului de Interne, pentru că doar structurile guvernului trebuie să aibă putere executivă în acest domeniu.

Propunerea este, deci, ca să se creeze structuri militare care să nu fie în ordinea guvernului, printr-o disoluție gravă a principiului separării puterilor în stat, ceea ce ar putea duce la război civil, în condițiile în care o putere a statului (guvernul) controlează niște structuri militare, iar a altă putere a statului (parlamentul) controlează alte structuri ale statului, cele două puteri fiind, dealtfel, într-un permanent conflict de putere, medierea făcându-se prin instituția președintelui.

Propunerea corectă și de bun simț ar fi fost ca Garda Națională a României să fie o instituție în subordinea Ministerului Apărării, dar Eugen Nicolicea a venit cu propunerea greșită pentru că interesul lui este altul decât apărarea națională, și anume crearea unor structuri militare paralele, politizate care, la un moment dat, să fuzioneze cu armata, politizând-o, și aducând-o în slujba celor care i-au infiltrat structurile de conducere, adică PSD, într-un scenariu asemănător academiei lui Oprea, la o scară mai mare.

Groaznic, Eugen Nicolicea ne-a vândut generațiile și le-a îngropat, deja, în neputință. Și, dacă nici un partid nu contestă, va fi grav și vom ajunge rău, incalculabil de rău.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.