Ultimul cui: Melczer la CEH

Domnule Dacian Cioloş,

Astăzi, director la Compania Națională a Huilei, partea care încă mai funcționează, parte a Complexului Energetic Hunedoara, a fost numit domnul Melczer.

Această mutare, din membru al CA, în director, m-a surprins foarte tare dar, mai mult decât atât, m-a descumpănit profund, pentru că vorbim despre o numire politică (PMP) într-o funcție de răspundere în cadrul unei companii cu probleme, ceea ce implică înfigerea încă a unui cui în sicriul mineritului de huilă din România.

Aș vrea, vă rog, să-mi spuneți, eventual prin intermediul ministrului energiei, care sunt calitățile care-l recomandă pe domnul Melczer pentru acest post.

Până anul trecut, domnul Melczer a fost director general al Gerom SA, companie care – prin privatizare dubioasă – a inclus și companie Umirom SA, furnizor de materiale către CNH și, apoi, CEH, mâna dreaptă a fostului prefect de Hunedoara, Calistru Aurelian Serafinceanu (PSD).

Domnule prim-ministru,

Am certitudinea că sub conducerea domnului Melczer, CEH se va vinde la fier vechi, precum secția de turnătorie a Umirom SA, unde în 1938, marele Constantin Brâncuși turna Coloana Sacrificiului Infinit (pe vremea aceea, compania se numea Atelierele Centrale Petroșani).

În prezent. personalul TESA al CNH, parte a CEH, din sediul central, are mai puțin de 100 de oameni, care suferă de șomaj tehnic frecvent, în jur de 150 de lei pe lună pierdere, care acoperă mai puțin decât salariul deosebit de generos al domnului Melczer, de 20,000 de lei pe lună.

Pentru că vorbim, repet, de o numire politică, vă rog să reconsiderați – prin mijloacele legale de care dispuneți – decizia Consiliului de Administrație, și să impuneți luarea măsurilor administrative care se impun pentru salvarea acestui agent economic important pentru sistemul energetic național și pentru Valea Jiului.

Cu deosebită considerație,
R.

2 Comentarii

  1. ice4you 05 noiembrie 2016 la 09:49 - Raspunde

    Ba sa avem pardon, ce mai de prin U.R.U.P aka GEROM. se vinde si pe OLX …

    http://valeajiului.blogspot.ro/2016/09/a-fosta-odata-uzina-de-reparat-utilaj.html

    Din pacate scrisoarea ta deschisa va fi si este la fel de importanta ca si ale mele de pana acum. Daca erau scrise pe hartie se tragea apa dupa ele.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.