Prost să fii să-ți înregistrezi drona la poliție

Ne-am întors înapoi în 1996, sau când s-a votat legea aceea care spune că dovezile video nu sunt demne de luat în considerare în instanță, lege de pe urma căreia și acum mai avem de tras. De data asta, am fost vânduți cu legea care cere autorizarea dronelor dotate cu camere de filmat și care-s obligate să zboare doar în afara localităților…

Prost să fii să-ți înregistrezi drona la poliție!

Să zicem că ai ceva interesant de filmat, cum ar fi cel mai mare protest al minerilor, ultimii 10,000 de mineri, de la Petroșani, de acum doi sau trei ani și care n-a fost arătat la televizor.

Ce faci? Filmezi protestul c-o dronă înregistrată? Ca să ce?

Apoi, filmezi. Poliția te vede și deschide focul. C-un pistol Carpați, drona fiind în aer, n-au decât să tragă după dronă cât vor. Nici n-au gloanțe decât vreo două încărcătoare, deci șaisprezece. Deci degeaba. Să zicem că trag c-un Glock. Nu știu câte gloanțe are, dar polițistul tot două încărcătoare are și nu cred că la Academia de Poliție se practică trasul după ciori, deci ești în siguranță.

Chiar și așa, să zicem că poliția îți împușcă drona. Cum preferi să fie? Înregistrată la poliție, sau nu?

Prost să fii să-ți înregistrezi drona la poliție!

Să zicem că filmezi alegerile europarlamentare din acest an, și vezi zece mii de buletine de vot scoase dintr-un portbagaj și introduse în secția de votare în timpul scrutinului. Vrei ca poliția să știe că tu ai fost, pentru că ai o dronă înregistrată pe numele tău?

Prost să fii să-ți înregistrezi drona la poliție!

Dragi concetățeni, pe această cale fac apel la bunul Dumneavoastră simț și vă rog să nu vă înregistrați dronele, pentru că nu avem obligația morală de a respecta o lege imorală.

Sigur, excepție fac dronele folosite pentru a filma concerte sau alte manifestări cultural-artistice. Nu vrem ca dronele să cadă din cer peste oameni. Dar vrem să filmăm adevărul. Iar adevărul este că unii nu vor să ne lase să filmăm.

Deci prost să fii să-ți înregistrezi drona la poliție!

10 Comentarii

 1. Ariel 27 ianuarie 2014 la 10:05 - Raspunde

  Îți înțeleg neliniștea cu legea cretină. Cu siguranță nu-i nici prima sau ultima astfel de reglementare legislativă care va fi emisă de Guvern / Parlament în următorii 3-5 ani. Absurditatea merge combătută prin petiții, proteste deschise, în stradă – știu, sună complicat, dificil, dar pentru libertate se luptă.

  A instiga la a nu respecta o lege, indiferent de cât de morală e sau nu e, nu cred că ne va duce departe ca țară. A fi încă un pas făcut înainte să nu (mai) respecți nici o reglementare emisă, pe motiv că e considerată imorală de individ, grup de indivizi, etc. Ar fi începutul anarhismului.

  • Robin Molnar 27 ianuarie 2014 la 10:25 - Raspunde

   Foarte justă remarca ta, dar eu văd chestiunea din perspectiva rezistenței anticomuniste din munți care avea țara/ libertatea ca valoare absolută, iar nu legea.

   Acum vreun an, într-un alt context, am scris și eu la fel, că legea este sfântă și că trebuie respectată. Și din reacțiile cititorilor am înțeles că dacă legea este dată de un parlament corupt pentru a înfăptui o hoție, nu sunt obligat să le fiu complice la hoție.

   Ceea ce este etic.

   Nu ești de acord?

 2. Ne Plac Dronele 27 ianuarie 2014 la 11:12 - Raspunde

  Semnati va rog petitia pe http://drone.videoport.ro !

 3. eye in the sky 28 ianuarie 2014 la 00:13 - Raspunde

  Eu o sa-mi vad in continuare de treaba…

 4. Natural 31 ianuarie 2014 la 21:10 - Raspunde

  Ehehehe, daca o drona de-asta i-ar fi filmat cand cloceau noul cod penal… si reducerea pedepselor pentru inselaciune de la 15 la 3 ani, alta ar fi fost acum situatia.

  Azi am vazut o reclama cu o drona care cara bere pescarilor la copca. Oare exista si drone kamikaze pentru astia care fac astfel de legi?

  Pana cand aflam ai de la mine o nominalizare dar si o leapsa intarziata.

  Mi-ar placea sa citesc raspunsul la tine pe blog, printr-un articol, sau macar printr-un comentariu la leapsa.

  Spor lepsuitor!

  • Robin Molnar 03 februarie 2014 la 07:35 - Raspunde

   Le vine lor rândul să plătească.

   Îți mulțumesc frumos pentru nominalizări, nu mai știu nici eu la care am răspuns, și la care nu…

 5. WaLL 08 februarie 2014 la 20:43 - Raspunde

  După cum ştiţi proverbul că: Hoţului de hoţ i-e frică, s-au gândit să-şi mai ”scoată” ceva care să-i protejeze. Ceva stupid şi prostesc pentru realitatea vieţii dar folositor şi necesar lor.
  Pe când o lege pentru aerul expirat ?…sau pentru…dar lasă, ca să nu le mai dăm idei…

  • Robin Molnar 12 februarie 2014 la 09:10 - Raspunde

   Dacă ne luăm după ei, ajungem la închisoare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.