6 Comentarii

  1. Jus 16 septembrie 2013 la 15:07 - Raspunde

    Legea, mai ales cand e facuta in interes personal, din punctul meu de vedere, nu e sub nici o forma mai presus de sentimentele poporului. Si cred ca nici legea care se aplica cu masuri diferite nu e mai presus. Acum ca eu cred ca poporul e plin de prosti (nu zic ca nu exista genii, mediocri sau intre, zic ca marea majoritate lasa de dorit) e alta poveste.
    Dar cum altfel sa iesim din cercul vicios in care ne invartim de mai bine de 20 de ani?

    • Robin Molnar 16 septembrie 2013 la 17:29 - Raspunde

      Foarte corectă intervenția ta și justifică mișcarea din stradă, dacă principiul împotriva căruia luptați este acela al tolerării legilor făcute în interes personal.

      Respect.

  2. Manuel 17 septembrie 2013 la 09:06 - Raspunde

    Ca mai sus pun si eu problema legii preferentiale si a secretizarii. Fiind un bun al statului tot ce e sub muntele/dalul ala zic ca secretizarea nu e buna deloc.

    Apoi, daca ai urmarit stirile sunt metode diferite care folosesc amidonul de proumb, asa ca cianurarea nu este singura optiune. Sa nu imi zici ca ii crezi pe cei de la RMGC sau pe politicieni cand zic ca vor avea grija si ne vor feri de efectele negative ale celor 13 000 tone de cianuri care se strang acolo.

    Coruptia. Nu-s multe de zis aici.

    Primim o parte mica din tot ce e acolo si zero din metalele rare.

    Soros trebuie sa plece pe Luna. El finanteaza unele dintre proteste in mod indirect ca mai apoi sa faca exact ce vrea sa faca RMGC. Acelasi drac.

    • Robin Molnar 17 septembrie 2013 la 10:03 - Raspunde

      Da, orice contract secretizat este de porc. Sunt de acord.

      Fie și doar din acest moriv, sunt parțail împotriva proiectului. Nu pentru că n-ar fi bun, ci pentru că nu accept contracte secretizate. Foarte corect.

  3. Mihai Papuc 01 octombrie 2013 la 01:43 - Raspunde

    „proiectul minier respectă toate specificațiile, toate legile și normele, posibile și imposibile și, la o adică, ar putea exploata și-n iad, dacă în loc de pucioasă, acolo ar fi minereu aurifer.” Presupunând că nu am mai citit nicio lege în viața noastră, hai să vedem câte legi ar trebui să nu se aplice în cazul RMGC: http://blog.activewatch.ro/rubrica-cetateanului-necenzurat/romania-in-genunchi-acum-ori-niciodata/ – treci direct la secțiunea a II-a:
    – Codul Fiscal – să nu se modifice în viitor pentru RMGC – hai să zicem, deși orice investitor își dorește predictibilitate fiscală și nu au parte nici măcar de limita aia de 6 luni prevăzută de lege;
    – Legea minelor – asta nu se respectă, de aia vor să o modifice;
    – OUG privind contractele de concesiune – derogare de la lege;
    – Legea privind expropierile – tot derogare – de fapt aproape o pagină de derogări.

    Mă opresc după o pagină și jumătate din totalul de cinci și jumătate cât cuprinde această minunată secțiune a proiectului de lege.

    Așadar, dacă proiectul minier îndeplinește toate cerințele legale la ora actuală, de ce mai sunt necesare 5 pagini și jumătate de derogări și modificări legislative???

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.