Caz penal la ANAF

  • ANAF - Direcția Generală Antfraudă Fiscală

Unii au creat o pagină ANAF – Direcția Generală Antifraudă Fiscală, abuziv, care dorea să preia publicul ce ar fi vrut, de fapt, să citească despre Agenția Națională de Administrare Fiscală – ANAF.

Practic, avem de-a face cu o infracțiune, pentru că este o infracțiune să se dai drept polițist, atunci când nu ești polițist. La fel, este o infracțiune să te dai purtător de cuvânt al unei instituții din subordinea statului, dacă nu ești angajat pe post de purtător de cuvânt în instituția statului pe care pretinzi că o reprezinți.

Cei cu pagina falsă, cu un număr de câteva mii de Like-uri, au încercat să schimbe numele paginii în PSD online, dovedind că sunt niște imbecili descreierați, lucru care s-a și văzut, imediat, din reacțiile publicului.

Pe de altă parte, ANAF are o Direcție Generală Antifraudă Fiscală, și pagina s-ar putea să fi fost a lor. În care caz, infracțiunea nu mai este de înșelăciune, sau ce-o fi acum în Codul Penal, ci de abuz în serviciu, pentru a încercat să deturneze un serviciu public – acela de informare a publicului prin intermediul canalului Social Media numit Facebook – pentru sine sau pentru altul.

În orice caz, cineva a încălcat legea și trebuie să plătească.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.