Școala, altfel…

Orice idee bună din România, după mai multe iterații ale aceluiași proiect inițial bun, se ajunge la un fiasco și o parodie de proces, ceva de nedescris.

Desigur, expoziția de la Antipa nu este pentru oricine, iar vizitarea sa nu ar trebui să fie obligatorie – nici nu e – în schimb, când ministerul educației le interzice profesorilor să ducă copiii într-un loc de unde chiar ar putea învăța ceva, nivelul de ridicol devine intolerabil.

Sunt de acord că unele chestii din expoziție ar putea fi dubioase. Dar nu sunt mai grotești decât filmele de groază la care – de exemplu – copiii se uită. Mai mult, cred că dacă sunt copii care joacă jocuri violente – aceștia trebuie să vadă și pe unde ar intra cuțitul, în caz de ceva, ca să înțeleagă că nu e cool să-ți imaginezi că-l căsăpești pe careva.

De fapt, despre asta este vorba, Ministerul Educației previne formarea și maturizarea copiilor. Aceștia n-au dreptul la educație sexuală și n-au voie să știe cum arată corpul uman, în toate ipostazele sale.

P.S. Ieri am fost prin mall, în pauza de masă. Plin de prichindei, ceva de speriat. S-o fi deschis vreun muzeu prin mall, sau ce?

2 Comentarii

  1. TNH 05 aprilie 2013 la 23:04 - Raspunde

    În cadrul săptămânii altfel, elevii ar trebui să facă altceva decât ore, dar cum cei mai mulţi dintre părinţi nu au bani de excursii, de bilete la teatru sau la cinema, copiii sunt plimbaţi prin magazine sau centre comerciale. Încă nu m-am prins de ce profesorii nu îi duc în parc să le citească poezii sau short stories în aer liber. Poate are legătură cu faptul că anul ăsta a plouat în săptămâna altfel.

    • Robin Molnar 05 aprilie 2013 la 23:52 - Raspunde

      Din păcate, în orașele mici nu știu cum se descurcă profesorii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.