Spam pentru evaziune fiscală

Inițial, totul a început ca un joc,  un investigativ joc de-a “Vrei să știi cine te spamează?”, dar s-a transformat într-un serios și penal joc de-a “Vrei să știi cum, în încercarea de a face bani, ai oportunitatea inegalabilă de face parte dintr-o rețea internațională de spălare de bani?” Totul, desigur, în întreprinderea onestă de a-ți găsi un loc de muncă în Uniunea Europeană (inclusiv România).

Sătul de spamul primit cu “Locuri de muncă în regiunea Dumneavoastră”, “Post de administrator în regiunea Dumneavoastră” și alte asemenea, am conceput un plan prin care să încerc să-i deconspir pe nenorociți, și am început cu o adresă de e-mail, cu care să pot coresponda cu ei.

La început n-am primit răspuns la mailul trimis de mine:

Spam pentru evaziune fiscala vazquez@romania-career.com

Spam pentru evaziune fiscala vazquez@romania-career.com

Dar am insistat, să aflu și eu de ce insistă ăștia să ne spameze. Pentru asta, mi-am făcut forward la un mail primit de la ei la adresa mea de mail pentru investigație.

Spam pentru evaziune fiscala battle@muca-bucuresti.com  la care am trimis răspuns și la care am și primit răspuns

Spam pentru evaziune fiscala battle@muca-bucuresti.com la care am trimis răspuns și la care am și primit răspuns

Răspunsul primit destul de prompt a fost:

Spam pentru evaziune fiscală primit de la și pentru email@megatradero.com

Spam pentru evaziune fiscală primit de la și pentru email@megatradero.com

De fapt, mai interesant decât mailul în sine, a fost atașamentul (care poate fi găsit la această adresă) și în care se stipulează clar:

Mai jos vi se va cere să completați informații bancare. Contul bancar deschis in Euro e necesar pentru obtinerea salariului dvs precum și procesarea plăților clienților. Puteți utiliza contul curent sau de a deschide unl nou. Pentru noi, nu contează.

Ce înseamnă asta? Că oamenii au nevoie de intermediari dornici să-și pună la bătaie conturile IBAN pentru a plimba niște bani până li se pierde urma. Cu alte cuvinte, nu se fac plăți către clienți, ci se spală niște bani din care li se oferă și complicilor o parte.

Legea interzice, dealtfel, folosirea conturilor personale pentru procesarea plăților unor terți exact pentru că legea interzice evaziunea fiscală și bancruta frauduloasă, cele două spețe despre care vorbim aici, iar rețeaua, pentru că vorbim de o rețea aici, are interesul a folosi cât mai multe conturi IBAN pentru a încâlci șirul tranzacțiilor astfel încât să-i îndepărteze pe potențialii investigatori de adevărații beneficiari ai sumelor plimbate de colo-colo.

De asemenea, pentru această investigație am folosit o adresă de emal unică, falsă și dedicată, de pe domeniul robintel.ro, pentru a preveni faze de genul “s-a greșit destinatarul”, ca să nu existe dubii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.