Spune-mi ce fumezi

Mă obosesc oamenii care încearcă să justifice consumul de droguri ușoare, pretextând că marijuana este mult mai sănătoasă decât tutunul. Și mă obosesc argumentele lor, pentru că sunt complet scoase din context.

Pentru cei care nu știau, drogurile ușoare au fost multă vreme tolerate (sau chiar legale) în mai toate țările. Numai că se întâmplau o grămadă de mizerii din cauza lor și, ca atare, statele au fost nevoite să le interzică. Nu cred că statele le-au interzis de skepsis, ci de nevoie și, deși motivele ne sunt acum netransparente, fundamentul uman este același (nu, încă n-am evoluat prea mult ca specie).

Ba, mai mult, nu am niciun fel de respect pentru cei care fumează chestii. Pentru că, no, aparent inofensivă, acțiunea lor sponsorizează durerea, violența, șantajul, corupția, prostituția, sclavia și, în general, distrugerea. Întrebați-i pe fermierii din Venezuela sau Columbia ce părere au ei despre traficanți și cultivatori. Întrebați-i pe cei câțiva supraviețuitori ai măcelurilor ordonate de de lorzii drogrurilor din Afganistan.

Întrebați-i cum au fost bătuți, șantajați sau omorâți pentru terenurile lor, terenuri pe care traficanții le doreau a fi cultivate cu cânepă din aia de fumat. Sau întrebați-i pe oficialii statelor producătoare ce părere au că trebuie să meargă cu armata prin țară, că oamenii sunt omorâți, maltratați și șantajați de trupele de gherilă ale traficanților.

Sau, mai bine, întrebați-le pe victimele violurilor mafioților ce părere au ele despre puterea financiară incredibilă (exemplu) a traficanților, putere sponsorizată strict din banii celor care fumează ierburi. Pentru că tutunul este mult mai puțin sănătos, nu-i așa?

Și, mai mult, pe lângă suferința creată altora prin consumul propriu, există și propria suferință, una despre care iarăși nu se vorbește, vizibilă în exemplele următoare: decandeță de la droguri (1), decadență de la dorguri (2).

Da, poate imaginile de mai sus, din exemple, sunt ale unor oameni care au început cu droguri ușoare, ajungând la droguri grele și prostituție. Să nu fim stupizi, drumul este mereu același, indiferent de rută și de stații.

Nu, să fumezi marijuana nu e cool.

18 Comentarii

 1. Mihai Todor 23 iunie 2010 la 14:34 - Raspunde

  Ar trebui să scrii câte ceva și despre averile firmelor care fabrică țigări… De exemplu:[quote]The company’s total sales and operating revenue was $2.26 billion for the fiscal year ending March 31, compared to $2.01 billion in the prior year.[/quote](citat luat de [url=http://www.cigarettesreviews.com/morrisville-tobacco-companys-profit-gains-684-percent]aici[/url]) și [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Tobacco_industry#Current_position]nu e vorba de cea mai mare companie din lume[/url]…

  • Robin Molnar 23 iunie 2010 la 22:12 - Raspunde

   =D De la mine or să aibă o surpriză nașpa. =D

   • Mihai Todor 23 iunie 2010 la 22:14 - Raspunde

    Te pomeni că te lași… (iar) 😛

 2. Laura 23 iunie 2010 la 15:39 - Raspunde

  Cunosc un caz legat de consumul de marijuana. Este vorba despre sotul unei prietene care consuma asa ceva de multi ani,el avand acum 43. Consuma marijuana zilnic, 3-4 tigari si sustine ca nu-i face nici un rau insa, mai tot timpul, este departe de realitate. Este dependent desi sustine contrariul. Nu exista nici un argument (pentru el) care sa stea in picioare si care sa-l determine sa renunte. Consiedera tutunul mai periculos decat marijuana. Si sunt multi ca el!

  • Robin Molnar 23 iunie 2010 la 22:13 - Raspunde

   =) Aș vrea să îmi pară rău de el, dar dacă n-are minte nu văd ce i-am putea face noi. =)

 3. Ana 23 iunie 2010 la 17:12 - Raspunde

  Nu stiu ce i-a apucat pe toti vara asta! N-am mai auzit asa multa lume vorbind ca fumeaza marijuana ca anul asta….e ingrijorator, mai ales prieteni doctori de-ai mei fumeaza 🙁

  • Robin Molnar 23 iunie 2010 la 22:15 - Raspunde

   o_O Și dacă sunt doctori, ce, sunt mai cu două perechi de emisfere cerebrale? o_O Da, într-adevăr, este îngrijorător. :eyebrow:

 4. ocsike 23 iunie 2010 la 20:31 - Raspunde

  Gata nu mai fumez nimic, nici măcar țigări nu mai fumez de o lună.
  Șocante pozele alea sunt bune pentru campanii antidrog.

  • Robin Molnar 23 iunie 2010 la 22:16 - Raspunde

   =) Cum ai reușit să te lași? =)

   • ocsike 24 iunie 2010 la 08:07 - Raspunde

    Poi cam voiam sa ma las de multicel dar nu mă lăsa ţigara de dimineaţă. Aşa că, am luat cartea aia cunoscută, am citit-o şi cu 10 pagini înainte de-a termina-o am decis ca sunt nefumător.
    Am stins ţigara şi nu am mai pus alta în gură.

    • Robin Molnar 24 iunie 2010 la 08:14 - Raspunde

     =) Nu știu la ce carte te referi. =)

     • ocsike 24 iunie 2010 la 16:18 -

      Allen Carr – În sfârșit, nefumător

     • Robin Molnar 24 iunie 2010 la 23:49 -

      =D Aha, e bine de știut. =D

 5. ciresica 23 iunie 2010 la 20:54 - Raspunde

  eu sunt total impotriva drogurilor si a tigarilor. am prieteni care fumau tot felul de idiotenii din magazinele de vise.desigur ca m-am certat pana la cutite cu ei pentru ca nu imi place sa fiu asociata cu niste oameni incapabili sa diferentieze binele de rau.
  Nu am pic de mila fata de cei care isi distrug sanatatea si viata. Si eu am gresit la viata mea, dar niciodata nu as putea sa continui sa imi distrug sanatatea, sa distrug relatiile cu familia, prietenii sau societatea doar ca sa \”zbor\” pentru o ora

  • Robin Molnar 23 iunie 2010 la 22:17 - Raspunde

   =D Păi no, majoritatea nu ar înțelege. În definitiv e viața lor, nu? =D

 6. Laura 24 iunie 2010 la 21:23 - Raspunde

  pareri si pareri

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.