Susțin legea falimentului personal!

Statele pot intra în faliment. Orașele – acum parlamentul pregătește legea – pot intra în faliment. Companiile pot intra în faliment și până și alte tipuri de organizații pot intra în faliment. Numai papagalii de cetățeni nu pot intra în faliment.

Adică cei care dau valoare banilor și cei care – prin munca lor – îi produc, nu au dreptul să rămână fără, în timp ce ăia care plimbă banii dintr-o parte în alta, adică cei care primesc o sumă și dau mai puțin – pot să intre, pentru că… pitong.

Nu, dacă oamenii își iau țepe prea mari, dacă managementul defectuos al vieții sau dacă economia se duce în cap – și ei odată cu ea – și nu-și mai permit decât să trăiască, fără altceva, da, oamenii trebuie să poată intra în faliment.

Pentru că în relația cetățean – companie – stat, toate părțile sunt partere. Or, dacă numai unii au dreptul să intre în faliment, atunci poate e cazul să regândim termenul de parteneriat fiindcă acum suntem cu toții sclavi.

Dacă cei care au putere economică (societăți comerciale, state) au dreptul să intre în imposibilitate de plată sau în faliment, trebuie ca și oamenii, partenerii lor, să o poată face. Și trebuie să luptăm pentru asta, că doar n-om fi, la nesfârșit, niște vaci de muls.

6 Comentarii

 1. Laurentiu 28 mai 2013 la 16:28 - Raspunde

  Sau, mai pe scurt, dorim egalitate din punct de vedere al drepturilor financiare/fiscale.

 2. Joita Lucian 28 mai 2013 la 19:22 - Raspunde

  Daca s-ar vota aceasta lege cred ca peste 50 % din tara sunt falimentari..asta ar duce si tara in faliment?!

 3. Joita Lucian 28 mai 2013 la 22:25 - Raspunde

  Legile mare R sunt facut epentru smecheri…ei pot da faliment cu marile afaceris i tira banii…noi cei de rand nu putem …!

  • Robin Molnar 29 mai 2013 la 10:10 - Raspunde

   Sunt făcute de și pentru șmecheri pentru că le permitem noi să fie așa.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.