Tâmpenia cu beția din UK

În UK se bea. Nu mai mult ca la noi, dar se bea. Și aproape ritmic apa pe internet tot felul de articole în care se deplânge degradarea morală la care s-a ajuns în UK, de-i vezi pe ăia leșinați pe străzi de la prea mult alcool. Doar că aceasta este o tâmpenie, pentru că:

 1. Am fost în UK. Acolo nu poți cumpăra alcool până la 18 ani. Și nu se bea peste tot, barurile fiind în centru, doar în centrul orașelor, nu răsfirate peste tot ca la noi.
 2. În UK dacă te îmbeți, nu te buzunărește nimeni.
 3. Am văzut câteva fete leșinate pe jos. Nu le viola nimeni, spre deosebire de alte leagăne ale civilizației de pe la noi.
 4. Acolo oamenii nu beau pe tot parcursul vieții, ci preponderent în tinerețe. Nu ajung bătrâni și bețivi ca la noi.
 5. La ei, un om beat căzut pe os este un om. La noi este tratat ca un fel de hoit. Treabă este asta?
 6. În UK, chiar și dacă te faci muci, ești în siguranță. La noi, nu prea. Vorba aia, suntem un popor de oameni cinstiți…
 7. În UK nu se bea spirt filtrat prin pâine, și nici tărie exagerat de tare, gen pălincă. Ei beau de plăcere. Noi bem ca să ne facem muci, cel puțin la nivel macro-social.
 8. Ținând cont de dimensiunile populației, mult mai mari decât la noi, să califici o țară după faptele de vitejie ale câtorva mii de cetățeni este incalificabil.

Pe de altă parte, în UK este un pic ciudat cum sâmbătă seara toți îs muci, iar duminică dimineață puțini dintre ei apar la biserică pioși și proaspeți de-ți stă mintea-n loc.

Totuși, este o tâmpenie să vorbești despre alcoolism în UK fără să ai toate datele. De exemplu, în materie de iubire, bărbații din UK sunt mult mai lipsiți de scrupule decât s-ar cuveni, ceea ce produce drame și conflicte violente în rândul femeilor din Regat. La cât de multă suferință este pe acolo, se bea chiar puțin.

Este infantil să vorbești despre efecte, fără a-i analiza cauzele, ceea ce limitează nivelul discuției la insuficientul “ce bețivi îs ăia”, o cruntă dovadă de auto-suficiență dezarmant de naivă.

Calitatea bărbaților din UK este slabă spre execrabilă. Trebuie, ca femeie, să bei mult alcool ca să te cobori până la nivelul acela la care să-l accepți pe unul nașpa în patul tău. Pur și simplu, fără alcool, nu s-ar mai face sex în UK, iar sexul este un instinct primar, ceea ce face ca și alcoolul să devină o necesitate primară.

Este dramatic, nicidecum haios. Este de plâns, nu de arătat cu degetul. Este de compătimit, nu de batjocorit. De asta zic, este o tâmpenie să râzi de drama unor oameni care nici nu știu ce li se trage de la ce. Este penibil. Faptul că noi avem noroc cu femeile noastre nu este meritul nostru, ci un noroc pur și simplu chior.

Dar oare cât o să mai țină?

6 Comentarii

 1. Nautilus 02 ianuarie 2016 la 17:02 - Raspunde

  Potrivit anchetei realizate de OMS în 2014, România e pe locul 4 în lume la consumul individual de alcool (după Belarus, Moldova şi Rusia). Irlanda e pe locul 20 şi UK pe 24.

  Cine vine dintr-o ţară aflată în top cu 16 locuri peste Irlanda e mai puţin îndreptăţit să arunce cu piatra în alţii.

 2. Malin 14 ianuarie 2016 la 20:44 - Raspunde

  Nu stiu cum se face, insa romanii au prejudecati dinastea si preconceptii despre oricare natie, mai putin a lor.

  • Robin Molnar 20 ianuarie 2016 la 17:17 - Raspunde

   Noi suntem buni și drepți. De aia ne încuiem ușile și dormim cu toporul lângă pat…

 3. florentina moldovan 15 ianuarie 2016 la 08:29 - Raspunde

  Cum sa fie vorba de noroc? E o alegere! Majoritatea romancelor ALEG sa nu-si bea mintile! Eu as zice ca ar fi frumos ,ma degraba sa le apreciati si sa le respectati pentru alegerile lor decat sa considerati ca nu au nici un merit. Si asta tine intr-o mare masura si de cultura neamului romanesc, de balcanismul din noi.

 4. Malin 15 ianuarie 2016 la 22:46 - Raspunde

  @florentina moldovan, sa inteleg ca n-ai prea dat des prin pitorescul sat romanesc, in speta pe la birtul din sat inainte sa spui ca majoritatea romancelor aleg sa nu-si bea mintile.

 5. florentina moldovan 16 ianuarie 2016 la 07:24 - Raspunde

  Malin, nu e nevoie sa dau prin satele romanesti pentru ca am crescut la tara. Una dintre bunicile mele mai tragea si ea cate un pahar-asa , ca de incalzire. NICIODATA, DAR NICIODATA o femeie de la mine de la tara nu a fost vazuta sa bea la birt – in primul rand de rusinea comunitatii, in al 2-lea rand pentru ca avea acasa tuica de cazan sau vin din productia proprie , si nu in ultimul rand pentru ca la mine la tara pur si simplu nu exista BIRT. Sunt nationalista dar nu sunt extremista, nu judec niciodata o situatie dupa aparente , admir, respect si iau aminte la toate lucrurile bune si frumoase care se intampla in toata lumea dar asta nu inseamna ca trebuie sa-mi denigrez neamul, cultura…. Au si occidentalii lucruri din care ne putem inspira dar avem si noi lucruri din care altii au de invatat. Personal, iubesc Orientul si filozofiile lui dar si asta e tot o chestie de alegere.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.