Taxe: Statul vrea să impoziteze banii făcuți în afara României

În teorie, ideea de a impune taxe către cetățeni, indiferent de locația lor, este una normală, decentă: sunt cetățeni, să contribuie. În practică, însă, statul nu-și poate proteja cetățenii aflați în afară și, deci, nu ar fi etic să-i taxeze, după cum se vede aici:

Cazuri de sclavie în fermele din Sicilia. O publicaţie britanică scrie că cele mai multe victime sunt românce. Presa britanică relatează despre o serie de cazuri de sclavie modernă înregistrate în sudul Italiei. Este vorba despre aproape 7 500 de femei, majoritatea românce, victime ale proprietarilor unor ferme şi sere din Sicilia.

TVR

Mai mult, niște deștepți de la Ministerul Afacerilor Externe au venit cu idea centralizării tuturor apelurilor telefonice de asistență consulară la un call center din București:

”Ideea acestui centru, Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate, a pornit de la niste oameni care au demonstrat ca habar nu au de specificul fiecarei tari unde traiesc sute de mii si milioane de romani. Cum orice institutie a statului si MAE e una buna de muls de catre cine trebuie , poate ar fi interesant de sapat si vazut cine a creat sistemul , softul folosit , cine a facut licitatia pentru aceasta investitie etc etc.

Ștriblea.ro

Rezultatul?

Cand am avut nevoie de informatii consulare am aflat ca toate apelurile sunt directionate la un call center in Romania.

Am sunat de nenumarate ori, zi si noapte in speranta ca din cauza fusului orar poate imi raspunde cineva.

Am lasat mesaje cu nr meu de telefon pentru a fi sunata inapoi. Nici un raspuns de fiecare data….

DR

Astfel, dacă statul nu-și îndeplinește datoria față de cetățeni, etic ar fi ca nici cetățenii să nu plătească taxe.

De aceea spun, acesta este contextul nepăsării în care statul vrea să le ceară taxe cetățenilor care lucrează în afară. Ideea este nobilă, dar implementarea este inumană, incorectă și, deci, imbecilă și, dacă statul îi ignoră la capitolul asistență consulară, se impune să-i ignore și la capitolul taxe și impozite.

Fie taxează și livrează, fie lasă bieții oameni în pace. Greșesc?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.