UE redirecționează banii spre Grecia, Italia şi Spania

Iată și o veste bună despre fondurile de coeziune: UE redirecționează banii spre Grecia, Italia şi Spania. Mai exact:

​Uniunea Europeană intenţionează să redirecţioneze fonduri de coeziune de 30 de miliarde de euro destinate ţărilor din Europa Centrală şi de Est spre state precum Grecia, Italia şi Spania, arată documente obţinute de cotidianul Financial Times, citat de Mediafax.

Hotnews

De multă vreme era nevoie ca Uniunea Europeană să se implice acolo unde guvernele naționale au dat greș, iar faptul că UE redirecționează banii spre Grecia, Italia şi Spania este o mișcare în direcția potrivită.

Sudul Italiei, sudul Spaniei și zona rurală din Spania, Grecia și zona rurală din Portugalia se confruntă cu niveluri record de șomaj în rândul tinerilor, ceea ce înseamnă sărăcie pe termen mediu și lung (de exemplu, tinerii care pierd startul în muncă vor avea salariile mai mici, pentru că își construiesc cariera mai târziu, ca mine, și vor avea și pensii mai mici, pentru că au contribuit mai puțin).

Da, fondurile de coeziune nu sunt necesare doar în Europa de Est, ci și în Europa de Sud, așa că mi se pare normal ca și acolo să fie trimiși bani. Și este normal să fim solidari și cu Europa de Sud, câtă vreme șomajul în Europa de Est este de în jur de 5%, față de 20% cât este în sud.

De aceea, mă bucură mult faptul că UE redirecționează banii spre Grecia, Italia şi Spania, țări care au nevoie de bani pentru a-și rezolva gravele probleme cu care se confruntă.

2 Comentarii

  1. Mălin 02 iunie 2018 la 22:31 - Raspunde

    N-or să rezolve mare brânză pentru că vorbim de o rată mare de șomaj datorită faptului că șomerii din zonele astea sunt de regulă trântori. Nu e lipsă de locuri de muncă, alea există și sunt de regulă ocupate de imigranți.
    Apoi, nu știu cum e în alte țări, dar în sudul Spaniei, unde e fieful partidului socialist, s-a mai încercat o treabă dinasta la început de criză și au furat baronii partidului toți banii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.