Un articol de mare angajament

Via Daniel Lupașcu, pe Facebook dau de un link la un articol de mare angajament de pe un site cu pretenții de cunoscători în ale economiei și afacerilor. Vă rog să vă uitați peste ce au debitat băieții și să reveniți, citind în continuare.

Așadar, băieții au niște comentarii vizavi de faptul că în județele sărace s-a lucrat mai mult la infrastructură decât în județele mai bogate. Să le luăm pe rând:

  1. Peste tot în lume se folosesc investițiile în infrastructură pentru a stimula economia, pentru că li se dă oamenilor de lucru, aceștia lucrează și consumă, consumând automat se face și producție și tot așa.
  2. Dacă un județ este sărac, nu poți să-l lași să moară de foame (poți, dacă te cheamă Păunescu) dar cum nu ai ce industrie sau agricultură se stimulezi, ești legat la mâini și stimulezi construcțiile și ce alte sectoare economice se mai poate.
  3. Fiind mai puține mașini, infrastructura se conservă mai bine decât în județele bogate unde se circulă mai mult, deci degradarea infrastructurii este mai lentă.

Cred că ajunge atât. Voi ce părere aveți? Fac oamenii economie după manualul alternativ congolez sau îmi scapă mie ceva la modul grav?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.