4 Comentarii

 1. Trodat 19 mai 2010 la 05:29 - Raspunde

  in general euro scade cand sunt probleme in tarile care au euro, oricum Grecia a supraevaluat tot, cum se facea si la noi cu recolta pe vremea regimului dinainte de \’90

 2. TNH 19 mai 2010 la 14:12 - Raspunde

  Pe mine m-au luat toţi dracii acum câteva săptămâni când am auzit părerea unui mare deştept economist american care zicea că zona euro va ajunge la faliment dacă ţările UE nu se vor organiza politic ca o entitate cu conducere politică centrală, cum ar veni ceva de genul Statele Unite ale Europei. Aşa o fi, n-o fi aşa, da\’ el să stea la mă-sa lui acas\’ şi să găsească soluţii pentru problemele economiei americane şi să-i lase pe alţii să se descurce cum i-o duce capul. Scuza că îi interesează soarta euro/UE pentru că la o adică o să-i tragă şi pe americani în jos nu ţine, că doar ei au fost primii care au tras în jos economia mondială. Am văzut zilele astea şi pe coperta Business Magazin sau Forbes, nu mai ştiu exact, aceeaşi idee prezentată ca tema săptămânii şi m-a luat greaţa. Jurnaliştii de obicei trebuie să umple spaţiul de emisie sau paginile ziarelor şi trebuie să pună şi ei titluri care vând.
  Nu sunt atât de deşteaptă încât să ştiu dacă zona euro va intra în faliment din cauza amintită anterior, şi-n plus, nici cei mai mult îmbogăţăţi la bursa din New York nu se aventurează să-şi dea cu părerea măcar. Nici măcar puţinii înţelepţi care ştiu cu ce se mănâncă economia mondială nu vin cu preziceri.
  Ca să vezi de cine atârnă găsirea soluţiilor şi cine ştie ce-o să fie, nea Gică Bondaru, editorialist la Puşculiţa Valoroasă, cotidian independent de informaţii economice. :nuu:

  • Robin Molnar 19 mai 2010 la 15:43 - Raspunde

   =D Sistemul lor bancar este mai eficient decât cel european și n-au decât o singură problemă: Federal Reserve Bank. =D Noi le mai putem rezolva pe ale noastre. Ei, însă, nu. =D

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.