Vin vremuri grele!

În Bărăgan, producția agricolă din acest an este compromisă din cauza secetei. În general, nimeni nu mai vinde nimic, în special nu se vând cereale. Din câte am aflat, oamenilor nu le ajunge producția proprie de porumb pentru animalele din ograda, așa că nimeni nu mai vinde.

Dacă, totuși, reușești să cumperi de la cineva -care se înduplecă și i se face milă de tine să nu-ți moară animalele de foame în bătătură – o dublă (cam 15 Kg) de porumb costă 18 lei, în creștere față de la 12 – 14 cât era în primăvară. Iar prețul va crește, pe măsură ce va crește și disperarea.

Știu că nu s-a dat la știri, dar situația este extrem, extrem de gravă și deși incompetenții de la Ministerul Agriculturii nu vor să declare starea de calamitate, aceasta este un fapt. De mai bine de două săptămâni este un dat.

Pe lângă faptul că nu avem suficiente cereale cât să acoperim necesarul intern de cereale, producția de lapte a scăzut semnificativ în majoritatea regiunilor țării.

De aceea, sfatul meu prietenesc și de bună credință este să vă faceți de urgență provizii de carne și brânză, dacă puteți, acum, azi, până nu se scumpesc astea cu 25 – 50%.

Dacă nu mă credeți, sunați-vă rudele de la țară.

P.S. M*ie Ponta, ție și tuturor membrilor cabinetului tău. O să ne aduceți la sapă de lemn!

2 Comentarii

  1. joita lucian 02 august 2012 la 15:56 - Raspunde

    Vai de capu nostru in setea lor de putere jegosii astia calca pe cadavre!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.