Vom reveni la monarhie

Klaus Iohannis s-ar putea să fie, fără voia noastră, ultimul președinte al României pentru că, iată, casa regală lucrează pe căi nu prea misterioase:

 1. În cursul serii (de 4 Octombrie 2015, n.r.), Alteța Sa Regală a participat, la Opera Națională Română Cluj-Napoca, la ceremonia reamplasării Stemei Regale a României în sala de concerte.
 2. În cursul aceleiași zile, Principele Radu a luat parte, la Universitatea Babeș Bolyai, în Auditorium Maximum, la deschiderea anului universitar al programului academic al Studiilor de securitate. Cu această ocazie, Alteța Sa Regală a susținut prelegerea inaugurală. Începand din acest an, cu acordul Universității, va fi creat un Centru de Studii Regale.
 3. De asemenea, Principele Radu a participat, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, la ceremonia inaugurării Institutului Științelor Vieții „Regele Mihai I al României”, precum și Amfiteatrelor „Regele Ferdinand” și „Regina Maria”. Decizia.
 4. Majestatea Sa Regele Mihai I este Doctor Honoris Causa al universității, iar Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport a primit Decorația Regală Nihil Sine Deo în anul 2013, alături de alte universități cu mare tradiție din Capitală.
 5. Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare a conferit profesorului Hell, în numele Majestății Sale Regelui Mihai I, Ordinul Coroana României în grad de Comandor. Ești nebun? “Regele” are drept de a bate coroană? [Te-ai plictisit? Click aici. ]
 6. În lunile iulie şi august, Banca Naţională a României a emis două seturi de monede cu valoare numismatică, având subiecte regale. Deci cum?
 7. Vineri, 31 iulie 2015, Alteța Sa Regală Principesa Maria a României a luat parte, în municipiul Brașov, la ceremonia de absolvire și de acordare a gradului de sublocotenent promoției de ofițeri „Regele Ferdinand – 150” din cadrul Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă”.
 8. Uau, ăștia din “familia regală” sunt un fel de ninja? Păi: Vineri, 10 iulie 2015, Federația Română de Karate Tradițional, aflată de zece ani sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu, a fost invitată în grădina Palatului Elisabeta pentru a serba deceniul de când organizația lucrează sub patronaj regal.
 9. Joi, 9 iulie 2015, Alteța Sa Regală Principele Radu a primit, la Palatul Elisabeta, vizita elevilor și profesorilor Școlii Gimnaziale “Principele Radu” din Adjud, județul Vrancea.
 10. Corul Regal a susținut un admirabil concert la Palatul Cotroceni vineri, 3 iulie 2015, în Salonul Cerchez. Aflat sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu, ansamblul a împlinit trei ani de la înființare. Instituția Președintelui României și Muzeul Național Cotroceni au fost generoasele gazde ale evenimentului. [Te-ai plictisit? Click aici. ]
 11. Cu această ocazie, Principesa Maria a acordat Înaltul Patronaj Congresului Societății Române de Rinologie.
 12. Miercuri, 1 iulie 2015, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au găzduit, la Palatul Elisabeta, o seară dedicată Conferinţei Internaționale „Media 2020 – Bringing Media to the Future”, organizată la Bucureşti de Radio România şi de Uniunea Audiovizualului Asia-Pacific.
 13. Cu această ocazie, Principesa Maria a avut o întrevedere, la sediul Consiliului Județean Tulcea, cu domnul Horia Teodorescu, Președintele Consiliului Județean, domnul prefect Marin Bădiță și domnul Eduard Lucian Simion, guvernatorul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării.
 14. Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au găzduit luni, 15 iunie 2015, o seară dedicată Bursei de Valori București la Palatul Elisabeta. La eveniment a participat Alteța Sa Regală Principesa Maria.
 15. Din inițiativa și sub oblăduirea Înalt Preasfinției Sale Calinic, Arhiepiscopul Argeșului, în anul 2009 a început construcția noii catedrale, care va constitui, prin dimensiunile și arhitectura sa, locul potrivit pentru slujbele arhiepiscopiei și pentru necropola Familiei Regale. [Te-ai plictisit? Click aici. ]
 16. Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României efectuează, în zilele de 11-13 iunie 2015, o vizită oficială în Azerbaidjan, cu ocazia Jocurilor Europene de la Baku. La masă cu Putin!
 17. În debutul vizitei, Alteța Sa Regală s-a aflat la Școala Gimnazială „Regele Ferdinand” (din Sibiu, n.r.). Cu acest prilej, Principele Radu a primit din partea domnului director Mihai Frâncu diploma de excelență „Regele Ferdinand” și o plachetă comemorativă cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la înființarea școlii.
 18. Vineri, 5 iunie 2015, Principesa Moștenitoare a vizitat Școala gimnazială Principesa Margareta din București.
 19. Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București a găzduit joi, 4 iunie, deschiderea celei de-a patra conferințe internaționale pe teme de agricultură, numită Agriculture for life, life for agriculture. […] Alteța Sa Regală Principele Radu al României a participat la deschiderea conferinței, căreia i-a acordat sprijinul din anul 2012 când, în vară, avea loc prima ediție a acestei prestigioase întâlniri internaționale anuale.
 20. În debutul vizitei, Alteța Sa Regală a luat parte, la Universitatea din Craiova, la ceremonia aniversară cu prilejul împlinirii a 140 de ani de la înființarea Societății de Geografie din România, aflată sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Regele Mihai I. [Te-ai plictisit? Click aici. ]
 21. La Timișoara, Aula Mare a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Regele Mihai I a găzduit vineri, 29 mai 2015, un eveniment emoționant și cu înalte semnificații pentru Banat și pentru comunitatea timișoreană.
 22. Joi, 28 mai 2015, Alteța Sa Regală Principele Nicolae a vizitat Școala Gimnazială „Regele Mihai I” din sectorul 6 al municipiului București.
 23. Joi, 28 mai 2015, Alteța Sa Regală Principesa Maria a luat parte, la Școala Gimnazială „Ferdinand I” din București, la deschiderea celei de-a șasea ediții a Festivalului – concurs de teatru pentru elevi „Ferdinand I”.
 24. Miercuri, 20 mai 2015, Altețele Lor Regale au vizitat Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș cu ocazia aniversării a șapte decenii de la înființare.
 25. Marți, 19 mai 2015, Alteța Sa Regală Principesa Maria a luat parte, la Ateneul Român, la sesiunea solemnă a Academiei de Ştiinţe Medicale dedicată aniversării a 80 de ani de la înfiinţare. [Te-ai plictisit? Click aici. ]
 26. Vineri, 8 mai 2015, Sala Radio a găzduit două evenimente dedicate sărbătorii de 10 Mai.
 27. Principele Radu, însoțit de Principesa Maria, a participat sâmbătă, 18 aprilie 2015, la inaugurarea Sălii Mari a Teatrului Național.
 28. Luni, 6 aprilie 2015, Alteța Sa Regală Principele Nicolae a luat parte, la Palatul Culturii din municipiul Târgu-Mureș, la deschiderea oficială a Olimpiadei Naţionale de Limba și Literatura Română.
 29. Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu vizitează municipiul Cluj-Napoca duminică 22 și luni 23 martie. Altețele Lor Regale primesc astăzi titlurile de Cetățeni de Onoare ai județului Cluj.
 30. Alături de Alteța Sa Regală, au luat cuvântul doamna Iren Arsene, director, Curtea Veche Publishing, cercetător științific dr. Ioachim Lazăr, precum și domnul Ioan Sebastian Bară, manager, Biblioteca Județeană “Ovid Densușianu” Hunedoara-Deva.

Sursa

Nici n-are rost să mai continui. Pur și simplu mă deprimă gândul că niște non-reprezentanți și niște nealeși au pretenția că ne reprezintă (deși, repet, nu au fost aleși să ne reprezinte!) și fac tot felul de vizite “oficiale” prin tot felul de locuri, invitați de către tot felul de imbecili habarniști ai istoriei și nu pot să nu constat cum fibra democratică a țării este descusută sistematic prin manifestări de tot felul.

Iar dacă-mi spuneți că pe vremea “regelui” se trăia mai bine, îmi vine să vă dau cu leuca-n cap până vă uitați la filmul A 25-a oră, ca să vă dumiriți și voi ce bine era pe vremea aia.

Ca idee, oricât de bune intenții ar avea un om, dacă nu-și cere scuze pentru greșelile trecutului, pentru că ne-a lăsat să ne tâmpim de foame în comunism, nu pot să-l accept ca un om cu o factură morală corespunzătoare unui post care implică privilegii pe viață.

Și-apoi, nu sunt de acord, în niciun fel, cu privilegiile astea pe viață. Pentru că oricât de bun ar fi un privilegiat pe viață, în jurul lui se strâng tot felul de ciocoi și, știind asta, orice om integru se ferește de privilegiul etern. Ceea ce înseamnă că niciun membru al casei “regale” nu are calitatea morală necesară se a face ceea ce este corect până la capăt.

Iar cei care-i invită la tot felul de manifestări demonstrează nu doar că nu cunosc istoria, nu doar că nu cunosc efectele acțiunilor lor, dar nici măcar nu au conceptul dreptății istorice, în cursul căreia înaintașii celor pe care acum familia “regală” îi curtează au murit la Canal și în pușcăriile comuniste. Cel care i-a trădat atunci pe intelectuali negreșit îi va trăda din nou.

Dar trebuie să nu fii complet imbecil ca să înțelegi asta.

Și nu mă interesează câtuși de puțin faptul că diverși intelectuali se afișează cu maimuța regele. Faptul că sunt experți în agronomie, muzică, literatură sau alte științe ce n-au de-a face cu istoria, logica și etica doar demonstrează cât se poate de clar că până și intelectualii suferă de o formă a ignoranței, prin aceea că ignoră realitățile din afara sferelor profesionale în care activează.

Eu, totuși, prefer să încerc să ajung să fiu ceea ce se cheamă “personalitate enciclopedică” măcar cât să nu mor complet prost și cât să nu las, în urma mea, o moștenire de ignoranță. Nu sunt acolo, probabil că nici nu voi fi, dar măcar nu sunt într-atât de imbecil încât să mă uit în trecut pentru soluții de viitor.

Nicio țară, de nicăieri, nu a trecut prin ceea ce e trecem noi astăzi. România de mâine este o construcție la care noi, cu toții, lucrăm azi. Azi inventăm România. În timp ce scriu asta, inventez România. În timp ce citești asta, inventezi România. Împreună inventăm România, zi după zi, an după an.

N-o fi România o țară perfectă, pentru că mai are foarte multe defecte, dar măcar ne-am ridicat din mocirla istoriei și ne-am plătit datoria istorică de a face din România o țară cu mult mai bună decât ne-a fost dată. Nu suntem complet imbecili, deci, și nu avem nevoie de călăuze spirituale încapsulate în niște marionete cu puteri pe viață. Pur și simplu, trebuie să avem maturitatea mintală necesară pentru a înțelege că singura noastră călăuză trebuie să fie etica.

Iar etica nu este nici sânge albastru, nu are sceptru regal și nici nu locuiește în vreun palat, altul decât cel al minții omenești.

Iar etica spune că ceea ce face familia “regală” nu este deloc etic, împingându-ne spre trecut, în loc să ne facă loc să mergem mai repede către viitor. Deci, ce calitate morală au oamenii aceștia? Ce viitor ne pregătesc? Să ajungem iarăși la răscoale țărănești și la prieteni de-ai familiei regale despre care, precum în perioada interbelică, presa să nu aibă dreptul să scrie?

Cu ce-i mai bun Mihai decât Liviu Dragnea, când amândoi pretind că sunt viitorul luminos al acestei țări, deși singurul viitor luminos al României este și poate fi doar etica?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.