Bag în mine ca Iliescu la mineriadă

N-am găsit alt titlu. Chestia e că am răcit destul de bine, așa că bag în mine Fervex la greu, ca să nu cad la pat, deși știm cu toții că așa tigru pasional ca mine trebuie ținut numai în pat. Dar să nu delirez divaghez.

Chestia e că dacă răcesc îmi scade IQ-ul cu vreo 80 de puncte, lucru care mă face trist, ranchiunos, iritabil și alte asemenea. Și, no, simt că nu sunt eu. Cred că ar trebui făcut un studiu care să reliefeze legătura polijectivă*, nu doar bijectivă, dintre îmbolnăvirea unui individ și apariția uneia sau a mai multor personalități multiple.

Cred că asta ar fi interesant de studiat. De exemplu la cea mai mică răceală sunt oameni care se dau de ceasul morții, sau plâng cu lacrimi de crocodil, sau mai știu eu ce, lucruri pe care în mod normal nu le-ar face nici bătuți.

*polijectivă înseamnă că spre deosebire de o funcție bijectivă (definită pe X cu valori în Y în care fiecărui element din X îi corespunde un singur element din Y) avem sau putem avea mai multe elemente aparținând lui Y care să fie date de același X (evident, funcțiile sunt mai de grabă banale) sau, altfel spus, fiecărui element al mulțimii X îi corespund mai multe elemente ale mulțimii Y.

P.S. E mai grav decât credeam. M-am apucat să fac matematică pe blog. Simt că mă ia cu febră…

2 Comentarii

  1. Mihai Todor 30 septembrie 2010 la 02:30 - Raspunde

    Eu cred că, în loc de "funcție polijectivă", de fapt vroiai să spui "funcție injectivă" sau "funcție surjectivă" (nu-s prea sigur din definițiile date de tine, pentru că sunt nițel contradictorii :D), dar no, te scuzăm că doar știm că stai cam prost la capitolul [url=http://www.robintel.ro/index.php/blog/seriale/teza-la-mate.html]matematică[/url] 😛 😛 😛

    • Robin Molnar 01 octombrie 2010 la 08:12 - Raspunde

      =D Da, surjectivă este aproximativ ceea ce doream să spun, cu mențiunea că ceea ce spun eu este un pic mai strict. =D

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.