Ce este fericirea?

Întreb şi eu ce înseamnă fericirea pentru fiecare. Din curiozitate. Pentru că ştiu că oameni diferiţi sunt bucuraţi de lucruri/ chestii diferite. Poate găsim un numitor comun.

Evident, încep eu. Pentru mine fericirea este compusă dn mai multe elemente. Din punct de vedere personal fericirea este să ştiu că EA există şi că este fericită, chiar dacă nu cu mine. Sun fericit că am fost împreună. Este mai mult decât am îndrăznit vreodată să sper, până în punctul acela. Dacă ar fi fost a mea pentru dotdeauna aş fi fost cel mai fericit om de pe Pămnt. Aşa sunt doar fericit.

Sunt fericit că familia este lângă mine şi mă sprijină. Sunt fericit căci ştiu că am prieteni puţini dar buni, pe care mă pot baza. Sunt fericit că sunt sănătos. Sunt fericit că am site-ul acesta şi că pot să exprim mai mult şi mai bine din ceea ce am de spus. Şi sunt fericit că oamenii reacţionează la ceea ce spun.

Sunt fericit că am primit o educaţie bună şi că mi-am făcut o educaţie bună. Sunt fericit că am tehnica de care am nevoie şi inteligenţa necesară îmbunătăţirii soluţiilor tehnice de care am nevoie. Sunt fericit că sunt un om echilibrat şi o sursă de echilibru pentru cei ce nu au norocul acesta. Aş fi şi mai fericit dacă aş şi lucra, pentru că şi munca mă face fericit. Inteligenţa şi educaţia sunt doar un mijloc prin care îmi ating scopul legat de muncă.

Sunt fericit că îmi pot păstra luciditatea când alţii şi-o pierd. Sunt fericit că am principii, chiar dacă, câteodată, aplicarea lor este dureroasă. Dar sunt fericit că am tăria necesară de a nu abdica de la ele. Sunf fericit că am răbdarea necesară în viaţa de zi cu zi. Şi sunt fericit că am reuşit să trec de mai multe praguri ale fericirii, ca într-un fel de evoluţie.

Sunt fericit că paşii pe care i-am parcurs până acum au lăsat urme adânci, ca nişte paşi pe o plajă ce nu-i şterge niciodată. Sunt fericit că sunt un fel de artist, dar pragmatic ca un inginer. Sunt fericit că sunt optimist şi că pot vedea mereu partea frumoasă a lucrurilor.

Sunt fericit că ştiu ce vreau şi ştiu cum vreau să ajung acolo.

Pe de altă parte tot ce am spus aici face parte dintr-un mare paradox care mă caracterizează.

Pe tine ce te face fericit? Ce te mângâie? Ce te alină?

15 Comentarii

 1. codrutza 03 aprilie 2009 la 10:49 - Raspunde

  "fericirea poate sa devina o stare fireasca…fiecare moment este deosebit daca il vezi asa " :).. am si eu un post despre fericire ,[url=http://codrutza.wordpress.com/2009/02/23/fericirea/]http://codrutza.wordpress.com/2009/02/23/fericirea/[/url] 🙂 sper ca iti va face placere 😛 sa citesti

  • Robin Molnar 03 aprilie 2009 la 10:51 - Raspunde

   😆 Este frumos şi inteligent ce ai scris tu acolo. 😆

 2. Mihai Todor 03 aprilie 2009 la 21:05 - Raspunde

  Ah, fericirea asta, cimitir al singurătăţii, blestemată fie! Vorba aia: “ignorance is bliss”…

 3. Mihai Todor 03 aprilie 2009 la 22:38 - Raspunde

  😆 Chiar ca 😀 Da tu incepusi 😛

  • Robin Molnar 03 aprilie 2009 la 22:54 - Raspunde

   😯 Probabil mă trezii cu faţa la cearşaf. :woohoo:

 4. vicky 04 aprilie 2009 la 21:46 - Raspunde

  Sunt fericita cand ii am pe cei dragi aproape.
  Sunt un om fericit atunci cand citesc o carte buna.
  Sunt fericita atunci cand cineva imi zambeste, fara sa ma cunoasca. Incerc sa gasesc fericirea si in lucruri marunte, in cotidian.
  Ar trebui sa ma opresc aici, pentru ca se pot scrie eseuri despre subiect.
  Si, da, recunosc, ciocolata sau ceva dulce ma trimite undeva prin al 7-lea cer 😆

  • Robin Molnar 04 aprilie 2009 la 21:50 - Raspunde

   😆 …Şi totuşi n-ai zis nimic de iubire… 😀 Interesant! 😉

 5. vicky 04 aprilie 2009 la 22:11 - Raspunde

  De fapt,rezultatul iubirii, in varsta de 4 luni ma tine treaza la ora asta :woohoo: Asa ca fii pregatit, pe viitor, pe langa iubire, s-ar putea sa ai si nopti albe. dar ce nu facem noi pentru un pic de fericire? 😛

  • Robin Molnar 04 aprilie 2009 la 22:32 - Raspunde

   :woohoo: Oricum iubirea mă face să devin insomniac… :woohoo: Felicitări, mi se pare ceva foarte frumos ce trăiţi voi! 😛 Foarte frumos! 😛

 6. Anonim 08 aprilie 2009 la 14:08 - Raspunde

  reficirea nu se obtine…fiecare o simpte atunci knd se intampla cv bn cu acea pers:D:D:D:D…..

 7. Anonim 21 ianuarie 2010 la 18:09 - Raspunde

  ce gay-uti sunteti…si dragutzi:)) Pe tine ce te face fericit? Ce te mângâie? Ce te alină?:))
  Se pare ca lumea nu mai intampina nicio problema( Felicitări, mi se pare ceva foarte frumos ce trăiţi voi! Foarte frumos! ):-j

  • Robin Molnar 21 ianuarie 2010 la 18:15 - Raspunde

   :confused: De unde ştii că sunt de-ăilalţi? 👿 Mi-ai stat cumva ieduţ şi nu ştiu eu? 😆

 8. Robin Molnar 22 ianuarie 2010 la 09:18 - Raspunde

  Dragă muci,

  Înţeleg că ai frustrări şi dubii legate de propria ta sexualitate. Văzând-o pe urâta (sau văzându-l pe urâtul)de Naomi pe la TV poate că no, începi să te întrebi. Nu mă interesează, sincer.

  Că ai ceva de împărţit cu mine, înţeleg. Dar că ai ceva cu mama, asta nu mai înţeleg. Ca atare, dă-mi voie să-ţi urez doar atât: marş mă din casa mea! ❗

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.