Hosting ieftin şi bun

După cum probabil aţi observat de ieri am un nou banner pe site, al ceor de la Ghesi.com, companie care, dealtfel, îmi ţine şi siteul (hosting). În 17 Iunie îmi expiră plata pe care am făcut-o şi am să o reînnoiesc. Bine, pe 24 Mai e ziua mea… Dar să revin.

De la ei eu folosesc planul tarifar Bacchus (da, îmi place vinul, mai ales vinul vechi). Am ales Ghesi.com:

 • Pentru că e hosting ieftin: sub 4 euro/ lună (dacă plăteşti în avans pe un an de zile). Şi au ce oferi de banii ăia. Plus că nu sunt plătitori de TVA, deci din start sunt mai ieftini decât alţii cu 19%. Dacă mai prinzi şi vreo ofertă te-ai scos în stil barbar.
 • Pentru că e hosting bun: orice problemă am avut s-a rezolvat. Nu tot timpul este cineva la Suport Online. Cu atât mai bine, mai văd şi eu un film, etc. Mai iau câte o scurtă pauză, niciodată mai mult de două ore, de la blogging şi mai ies să văd lumea.
 • Pentru că e hosting mult: sunt printre puţinii bloggeri care îşi ţin pozele pe domeniul şi hostingul propriu, fără să fie nevoie să apelez la servicii externe. Normal, pentru că am cu ce! Cu 20 de GB de spaţiu şi cu trafic de 300 GB pe lună mă simt extrem de liber şi de neîngrădit. Sincer, la cât oferă alţii (2 -3 GB de spaţiu) cred că aş fi foarte claustrat. Să nu mai zic de trafic. Unii oferă trafic vreo 5 GB! Eu deja sunt la 20 GB (cam 30 GB în Martie 2009, dar să fiu modest) de trafic lunar, în creştere. Estimez că pînă la finele anului voi ajunge la 50 de GB!
 • Pentru că e hosting nelimitat (mă rog, pe acolo): nu am limită la conturi FTP, la numărul de fişiere, la numărul de domenii parcate, la subdomenii, la conturi de e-mail, etc. Singurele limite de care ştiu sunt cele de mai sus. Bine, dacă nu vă ajunge (ceea ce este cam imposibil) au şi alte planuri tarifare, de genul 30 GB spaţiu şi 600 GB trafic lunar, etc… Mai nelimitat de atât găseşti numai în desenele animate şi în diverse SF-uri.
 • Pentru că e hosting românesc. Adică dacă am o problemă nu trebuie să-i explic cuiva în engleză sau mai ştiu eu ce limbă! Am avut parte şi de hosting în engleză, dar problema este că ăia vorbeau engleza mai rău ca mine. Sau se făceau că nu pricep. Bine, asta şi pentru că le cam am cu English-ul. Mai mult, fiind în România, accesul la site-ul meu, de exemplu, se face mult mai rapid din ţară. Mai ales dacă vizitatorul are parte de reţea metropolitană. Şi nu, nu e doar teoretic. Bine, site-ul meu nu este extrem de rapid din cauza complexităţii sale! (Dacă vă spun că el gol, fără articole şi alte cele, are peste 20 MB mă credeţi?). Mai mult, fiind în România şi supunându-se legilor acesteia vă daţi seama că sunt protejat (legal măcar) la fel cum şi ei sunt protejaţi, astfel încât abuzurile, de orice parte, sunt excluse.
 • Pentru că e hosting cu tehnologie avansată. Ei folosesc H-Sphere la managementul conturilor ceea ce optimizează folosirea resurselor astfel încât dacă un server din cluster (grup de servere) este suprasolicitat, un altul intervine în ajutorul lui. Nu veţi găsi aşa ceva la hosting-ul cu cPanel.
 • Pentru că e hosting individualizat. De exemplu vreţi luna de pe cer în domeniu. Vorbiţi cu băieţii şi eu zic că se rezolvă.
 • Pentru că e hosting profesionist. Nu se ţin de măgării, nu fac prostii, nu dau ţeapă dar rezolvă problemele în timp util.
 • Pentru că e hosting cu datacenter. Ghesi.com foloseşte datacenter-ul SimpliQ din Cluj Napoca. Cred că numai treaba asta spune multe. Nu mai este vremea hosting-ului în garaj sau sufragerie.
 • Pentru că e hosting cu backup (pe care chiar îl fac zilnic). Nu ştiu cum am reuşit să şterg eu toate pozele din Irlanda de Nord. Când mi-am dat seama cât de bolovan sunt am luat legătura cu ei şi în câteva ore aveam fişierele înapoi. Bine, a durat câteva ore pentru că aveam 18 GB de fisiere (vreo 3000 de poze şi multe filme) şi dacă se apucau să-i dea restore contului meu îngreunau celelalte site-uri. Eu am greşit, eu trebuia să aştept. Mi se pare extrem de corect. N-aş fi vrut să fie altfel. Pentru că şi dacă altul greşeşte aşteaptă şi el dar nu-mi îngreunează mie munca şi site-ul.
 • Pentru că e hosting cu 99% uptime. Şi o spun din proprie experienţă. Ocazional mai cade şi site-ul meu, că nimic nu e imun la erorile tehnicii. Ba mai murea câte un switch, ba se bădea câte un restart la Apache sau la SQL, etc. Dar 99% din timp site-ul merge. Vizitatorii fideli pot confirma.
 • Pentru că e hosting sigur. Când am instalat Joomla! (ceea ce folosesc la site) m-am documentat să văd care sunt setările cele mai sigure la PHP şi nu numai. Ghesi.com le avea deja implementate. Bine, nu înseamnă că sunt imun la atacuri, ci înseamnă că şansele de a scăpa întreg dintr-unul sunt mai mari. Nu vă faceţi iliuzii, nu există hosting 100% sigur. Dacă vreţi ca un server să fie complet sigur este o singură metodă: deconectaţi-l de la reţea. Pe bune.
 • Pentru că e hosting ce acceptă plăţi electronice (şi sigure, dealtfel). Pot să fac totul direct de la calculator. Nu mă doare capul, nu aştept zile întregi, etc. Nu mă stresez. Plus că activarea conturilor noi se face extrem de repede.

Într-o noapte de Duminică spre Luni, pe la ora 4,30 dimineaţa eu aveam nişte probleme la site iar domnul de la suport (mare om, mare caracter) m-a ajutat să o rezolv. Cred că la ora aia pe net eram doar eu şi cu roboţii (crawleri) de la Google.

Ştiu că sunt unii care spun ba una ba alta. Eu sunt client din 17 Noiembrie 2007 (şi pretenţios pe de-asupra, doar se vede şi din articolele mele), sunt foate mulţumit şi nu am de gând, de bună voie cel puţin, să renunţ la serviciile lor. Bine, sper, când va fi cazul, să-mi ridice limita (dacă mai exstă, deşi nu cred) de a trimite 200 de mailuri pe oră (implementată pentru a nu permite clienţilor să facă spam). Până acum s-a dovedit mai mult decât suficient.

Îmi mai place la ei că sunt sinceri. O singură dată nu mai ştiu ce s-a întîmplat şi mi-a căzut site-ul. Normal, am sărit ca ars şi am întrebat. Vreau să spun că au fost extrem de sinceri! Nu m-au luat cu dume, vrăjeli, ălea – alea. Am apreciat la maxim sinceritatea lor. “Bă, asta e!”, mi-am zis. Mi-au spus: durează 30 de minute. A durat 18 minute. Pe ceas!

Sau când s-a făcut trecerea de la cPanel la Hsphere. Trebuiau mutate toate fişierele de pe un server pe altul! Vă daţi seama că aş fi înnebunit să tot downloadez, în momentul acela, vreo 18 GB! Că dacă îmi cădea conexiunea la net (net de la UPC, mai cădea…) nu mai ştiam ce fişiere erau downloadate complet sau nu! Foarte grav! Am vorbit cu domnul de la suport, le-au mutat ei în câteva minute. Nu m-a durut capul! Simplu şi elegant. Vă mărturisesc că îmi era jenă să îi rog să le mute, doar era treaba mea. Dar au făcut-o pentru mine. Ca să fiu client mulţumit. Şi sunt.

Deci asta înseamnă Ghesi.com pentru mine: hosting ieftin şi bun, în România, cu servere QuadCore (şi 8 GB de RAM). Pentru mine înseamnă hosting de încredere şi-l recomand cu plăcere tuturor celor care vor să treacă în liga superioară a internetului.

Ghesi.com rulls!

[Acesta nu este un articol plătit ci un review pentru un site partener. Desigur, oi bea şi eu un vin, când o fi cazul. Important este să meargă blogul.]

Adăugire din Ianuarie 2011. Site-ul meu a crescut dincolo de posibilitățile tehnice pe care mi le puteau oferi ei, așa că m-am mutat pe un hosting mai scump, dar mai bun. Asta este, nu poți purta toată viața aceiași bocanci.

41 Comentarii

 1. mopje 03 aprilie 2009 la 18:00 - Raspunde

  am 5 site-uri la ghesi,jos palaria,suport neromanesc,nimic de comentat,doar o remarca:daca as fi stiut ca vor trece pe hsphere nu i-as fi recomandat,in timp o sa vezi de ce,oricum pt joomla sunt ok( pt 1.5, 1.0 gh gh gh)

  • Robin Molnar 03 aprilie 2009 la 21:24 - Raspunde

   😆 Îţi dai seama că la un review nu pot să vorbesc decât din proprie experienţă şi fără să generalizez. La unul corect realizat mă refer. 😉 Nu ştiu alte CMS-uri cum merg, că nu m-a interesat. :whistle:

 2. Laurentiu 10 decembrie 2009 la 09:44 - Raspunde

  Pe www[dot]Nalgom[dot]eu/preturi.php gasiti hosting de la 0,5 euro / luna cu cpanel, uptime 99,9 si inregistrari domenii ieftin

  • Robin Molnar 10 decembrie 2009 la 15:54 - Raspunde

   😆 Mi se pare suspect, ca să nu spun dubios, de ieftin. 😆

   • Moglan laurentiu 10 noiembrie 2010 la 15:29 - Raspunde

    Ce ti se pare dubios ? Pretul ? Mai scump nu inseamna neaparat mai bun.

    • Robin Molnar 10 noiembrie 2010 la 21:27 - Raspunde

     =D Da, da, da… Am ani buni de experiență cu diverse companii de hosting. =D Pe un server cu 72 de GB de spațiu pe hard disk îți intră o droaie de clienți. Ce performanță poți să-i mai ceri unui astfel de server? =D

 3. Iulian 12 ianuarie 2010 la 06:02 - Raspunde

  domenii, spatiu si trafic nelimitat ofera si dreamhost, din state; daca prindeti vreun discount bun ajungeti la 2-3 dolari pe luna – vedeti pe domenii-ieftine.info ca au un cupon ce va da o reducere maricica, de vreo 40$ la ab pe un an

  • Robin Molnar 12 ianuarie 2010 la 06:11 - Raspunde

   😆 Să le luăm pe rând:

   1. Nu există nelimitat. Nimic. Nici măcar la hosting.
   2. Degeaba e în State, dacă în România merge ca naiba.
   3. Suportul ar fi bine să fie în limba română, nu în engleza indiană.
   4. Hostingul e bine să fie din Romnia, să ai acoperire juridică sub incidența UE/ România. În SUA nici naiba nu te poate ajuta.

   Părerea mea, desigur. 😉

 4. webhost 24 ianuarie 2010 la 12:32 - Raspunde

  If you wish to have a professional shared hosting quality in a free hosting package, come and host with 000webhost.com and experience the best service you can get absolutely free.

  Founded in December 2006, 000webhost.com has a trusted free hosting members base of over 60,000 members and still counting! Offering professional quality hosting, support, uptime and reliability, we have a great community of webmasters, you\’d love to be a part of!

  Register now and get it all free:
  *** 1500 MB of disk space
  *** 100 GB of data transfer
  *** PHP and MySQL support with no restrictions
  *** cPanel control panel
  *** Website Builder
  *** Absolutely no advertising!

  Join us now: http://www.000webhost.com/256748.html

  • Robin Molnar 24 ianuarie 2010 la 12:36 - Raspunde

   😆 Well, it looks interesting. Yet, it has no SMTP support for the free accounts, so it\’s basically useless… 😉

 5. Bobe Gabriel 29 ianuarie 2010 la 19:46 - Raspunde

  Eu folosesc IPVHOSt de peste 3 ani.
  Foate ieftini, calitate a serviciilor super, si de curand, au implementat plata prin SMS. Nu mai trebuie sa merg la banca sa platesc.

  [url=http://www.ipv.ro/jrox.php?id=135\”]IPVHOST Romania[/url]

  Ce parere aveti ?

 6. hosting romania 16 martie 2010 la 10:42 - Raspunde

  stati departe de edomenii si godaddy este sfatul meu.

  • Robin Molnar 16 martie 2010 la 16:52 - Raspunde

   =D Aici sunt de acord cu tine. Totuși, nu-s de acord cu fazele gen: unlimited hosting au unlimited traffic. =D

 7. hostingro 08 aprilie 2010 la 10:01 - Raspunde

  Eu zic sa folositi http://www.gamesiasi.ro serviciile se activeaza instant iar de pret nici nu mai vb au cel mai mic pret de pe piata. poti efectua plata prin sms orange cosmote vodafone si prin romtelecom =)

  • Robin Molnar 08 aprilie 2010 la 14:33 - Raspunde

   =D Sigur, la 1 euro pe lună per gigabyte se spațiu ție ți se pare ieftin. =D Eu plătesc de 4 ori mai puțin. =D

 8. hosting 28 iunie 2010 la 08:40 - Raspunde

  cel mai tare site de hosting http://www.gamesiasi.ro

  • Robin Molnar 28 iunie 2010 la 08:40 - Raspunde

   =D Mai tare decât Ghesi.com? Mi-e greu să cred. =D

 9. kiry 28 iunie 2010 la 09:13 - Raspunde

  Aleg http://www.gamesiasi.ro
  Deoarece activarea se face instanta dupa comandarea produsului si achitarea acestuia.
  Iar ce contin pachetele de webhost nu cred ca o sa gasiti nicaieri in lume si mai ales la un pret asa de mic.
  Domeniile sunt cele mai ieftine incepand de la 3 euro, si multe alele avantaje pt a le vedea vizitati http://www.gamesiasi.ro

  • Robin Molnar 29 iunie 2010 la 08:11 - Raspunde

   =D Nu vreau sp fiu rău, dar aveți licența la cPanel? Sau e luat "de pe net"? =D Asta că tot spuneai de cât de ieftin e. Ca să nu mai spun că mie mi se pare scump. =D

 10. client 23 iulie 2010 la 09:41 - Raspunde

  da acea firma gamesiasi.ro are licenta la cpanel puteti sa si verificati si nu mi se pare deloc scump preturile mai ales la ce contin pachetele

  • Robin Molnar 24 iulie 2010 la 09:51 - Raspunde

   =D Apăi n-am de ce să verific. Și, no, io-s mulțumit de ce hosting am. =D

 11. Andrei 07 august 2010 la 23:17 - Raspunde

  Daca vreti un host bun, eu va recomand Greenhosting Romania

  De vreo 2 ani de zile am 15 site-uri gazduite la ei si o singura data host-ul picat pentru 15 minute (asta din cate stiu eu).

  Au preturi bune la gazduire, suport live non stop, domenii ieftine si fac si site-uri web pt cei care sunt interesati.

  Nu le fac reclama, dar imi plac oamenii seriosi, si din experienta, va spun ca sunt. Am mai fost si la alte host-uri, si nu era asa bine ca aici, ma ocupam de probleme tehnice, in loc sa imi dezvolt site-urile.

  Asa ca, vi-i recomand cu caldura.

  Ii gasiti la http://www.greenhosting.ro

  • Robin Molnar 07 august 2010 la 23:18 - Raspunde

   =D Da, sunt sigur că sunteți buni, mai ales dacă n-ați putut lăsa un link în codul UBB de la comentariu. =D

   • Andrei 08 august 2010 la 20:49 - Raspunde

    Nu am lasat link din principiu. Daca stii ce inseamna seo, stii ca forumurile de regula nu sunt de acord cu postarea link-urilor directe catre anumite site-uri.

    De asemenea, ar fi considerat ca reclama.

    Daca as fi vrut sa adaug un link, as fi facut asta.

    Hai sa iti fac si placerea
    [url=]www.greenhosting.ro[/url]

    Daca voi fi banat pt asta pe forum, iti multumesc mult.

    De asemenea, mentionez ca nu le fac reclama.
    Doar nu sunt de acord cu distrugerea economiei romanesti, in favoarea altor tari, prin achizitionarea de produse de afara si subminand companiile romanesti, printre care mai sunt si oameni de calitate si ofera servicii ok.

    In principiu, nu te pot lasa decat sa te convingi.

    Nu trebuie sa cumperi, doar convinge-te de calitatea suportului tehnic, trimitandu-le un email sau apeland la chat, ca si potential client.

    O zi cat mai placuta!

    • Robin Molnar 08 august 2010 la 23:31 - Raspunde

     =) Să le luăm pe rând, Andrei.

     1. Pe acest [b]blog[/b] sunt permise linkuri relevante către bunuri, produse sau servicii, câtă vreme sunt pe subiect.

     2. În conformitate cu termenii și condițiile de utilizare, reclama este permisă. =D De exemplu, acest articol este despre hosting. Întrucât concurența este bună pentru cititori, reclamele la companii de hosting sunt permise. Cu mențiunea că tot eu am hostingul cel mai tare. =D

     3. Dacă-ți iei ban pe acest blog, deși nu cred, Doamne – ferește, înseamnă că una dintre personalitățile mele multiple o luat-o razna. Că io-s webmasterul aici. =D

     4. Am hosting românesc. =D

     O seară faină și ție.

 12. Chirea Bogdan 28 octombrie 2010 la 13:54 - Raspunde

  Incearca si pe siteurigratuite.ro
  Au niste pachete de exceptie zic eu.La 11 euro/AN 2.5 GB spatiu si al 17 euro/an 10 GB eu zic ca mai ieftin de atat nu se poate pentru un hosting romanesc. Eu am pachetul de 11 euro/an si sunt foarte multumit(baze de date nelimitate, 2.5 gb spatiu,1 domeniu principal + 3 addon etc.

  • Robin Molnar 28 octombrie 2010 la 21:01 - Raspunde

   =D 17 euro pe an este pachetul 777 de la Ghesi, dacă nu mă înșel, cu 7,77GB și toate cele tot așa, câte 777. =D

 13. Moglan laurentiu 10 noiembrie 2010 la 15:27 - Raspunde

  Am scris mai sus de hosting ieftin de 0.5 euro/luna (100 M) , 0.8 euro/luna pachetul 250 M etc
  Trafic nelimitat, subdomenii nelimitate, emailuri nelimitate, baze de date nelimitate etc.
  Nalgom Webdesign va ofera factura fiscala(suntem firma platitoare de tva)
  avem peste 150 clienti multumiti

  Ieftin nu inseamna neaparata prost

  Incercati si daca sunteti nemultumiti aveti 30 zile in care veti primi banii inapoi daca sunteti nemultumiti.

  www[dot]nalgom[dot]eu

  Multumesc

  • Robin Molnar 10 noiembrie 2010 la 21:26 - Raspunde

   =D Eu am trafic cam 1,5 – maxim 2 GB. Pe zi… =D

 14. Delta 28 noiembrie 2010 la 23:41 - Raspunde

  Salut!
  Ofertele de hosting sunt din ce in ce mai multe si mai variate totusi, lafel cum spunea si cineva intr-un comentariu de mai sus. Nu exista nimic nelimitat in lumea asta (poate doar universul). In general companiile cu pachete de gazduire babane si ieftine fac ceea ce se numeste overselling. Chiar vreti sa tineti site-ul pe un server suprapopulat (sa nu zic supraincarcat)?
  Eu am ales pentru gazduirea blogului pe cei de la [url=http://www.blog-hosting.ro]Blog-Hosting.ro[/url]. Au server dedicat gazduit in Romania, iar oferta este cat se poate de generoasa si realista. :snicker:

  • Robin Molnar 29 noiembrie 2010 la 09:15 - Raspunde

   =D Bă, măcar sunteți sinceri: aveți un server. Unul, dar bun.

 15. Catalin 11 decembrie 2010 la 14:24 - Raspunde

  Eu recomand cu caldura http://i-hostyou.com Au preturi mici si calitate foarte buna.

  • Robin Molnar 13 decembrie 2010 la 08:55 - Raspunde

   =D Premium hosting la 6 dolari pe lună și bandă de 50 de GB? Nu, mersi, mie nu mi-ar ajunge cel mai tare premium al lor.

 16. Anonim 26 decembrie 2010 la 17:30 - Raspunde

  [quote=Molnar Robin]=D Premium hosting la 6 dolari pe lună și bandă de 50 de GB? Nu, mersi, mie nu mi-ar ajunge cel mai tare premium al lor.[/quote]
  Mai verifica ca au updatat preturile si configuratiile de sarbatori si au resurse unlimited.

  • Robin Molnar 29 decembrie 2010 la 02:44 - Raspunde

   =D Crezi, sincer, că există chestii nelimitate în univers?

 17. PeRRy 19 februarie 2011 la 12:30 - Raspunde

  Buna ziua,Evil host & XqS.Ro va ofera o gama de produse de gaming! Produsele noastre sunt de calitate superioara!

  Oferte Servere Cs:

  Cod:
  12SLOTS(war)=3E.
  14Slots=4E.
  18Slots=5E
  20Slots=6E
  24Slots=8E
  32Slots=10E

  Servere Gazduite:

  Cod:
  86.123.181.212:27013
  86.123.181.212:27015
  86.123.181.212:27016
  86.123.181.212:27017
  86.123.181.212:27018
  86.123.181.212:28015

  Ce primiti ?
  * Backup zilnic
  * Acces FTP
  * Acces GameCp
  * Support 24/7
  * Daca doriti va putem configura noi serverul , cu ce mod vreti dumneavostra !!
  * Daca veniti cu serverele la noi in comunitate primiti 15% reducere !!!
  Contact :
  Y!M: [cenzurat de administrator]

  Nota: Serverele sunt tinute pe dedicatul propriu !

  De asemenea hostam si samp si altele

  • Robin Molnar 19 februarie 2011 la 12:51 - Raspunde

   Comentariul ăsta este la limita nesimțirii. L-am publicat pentru că unii vizitatori ar putea fi interesați de hosting pentru gaming, dar atât. ID-ul de messenger va fi scos.

 18. hosting romania 19 februarie 2011 la 22:40 - Raspunde

  Hostgator am testat pana acum aproape doi ani de zile , atat hosting cat si 2 VPS-uri si am fost multumit. Evident ca au aparut si mici probleme dar per ansamblu a fost totul OK. Eu unul il recomand 🙂

 19. Paco 06 martie 2011 la 21:28 - Raspunde

  Salutare,
  Eu am hosting la nshost.ro si sunt foarte multumit. E adevarat ca nici pretentiile nu sunt mari, dar parerea mea este ca au cu ce si au si preturi decente. Pentru cei interesati puteti da un ochi direct la ei pe site. De asemenea puteti arunca o privire si la: http://www.epasystems.ro sa vedeti cum se misca. E un site de prezentare fara mari pretentii.
  Eu unul zic, fara sa le fac reclama, ca e un hosting bun la preturi decente.
  Numai bine !

 20. Vrabet 28 aprilie 2011 la 09:11 - Raspunde

  Eu am server hostat la GAMESIASI, e destul de bun hostul sunt foarte multumit, recomand: http://www.gamesiasi.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.