14 Comentarii

 1. ocsike 07 decembrie 2011 la 18:38 - Raspunde

  Cred că ar trebui să fie mândră pentru că rezistăm, cu stoicism, şi nu ne mutăm cu toţii în altă parte. Pentru că supravieţuim. Şi nu aştept să îmi dea statul ceva. Aştept doar condiţii să trăiesc. El, dacă tot e aşa religios, să respecte cele 10 porunci.

  • Robin Molnar 07 decembrie 2011 la 22:26 - Raspunde

   Interesant punct de vedere.

   • ocsike 07 decembrie 2011 la 22:50 - Raspunde

    E scris şi un pic la revoltă după aflarea veştii că se îngheaţă salariile. Chiar dacă lucrez la privat, această decizie, dacă e pe bune, mă afectează, pentru că şefuţii noştri români se vor face la fel, şi vor invoca aceleaşi motive. Cam aşa se întâmplă de când a apărut criza.

    • Robin Molnar 13 decembrie 2011 la 08:30 - Raspunde

     Cică a crescut salariul minim pe economie. Cu 20 de lei.

  • Bogdan 07 decembrie 2011 la 22:58 - Raspunde

   Merită să fie citatul anului:
   “El (statul român), dacă tot e aşa religios, să respecte cele 10 porunci.”

   Bine, nu mă lasă sufletul să nu adaug şi gogoriţele din Constituţie sau din Dreptul Familiei de genul “statul apără, ocroteşte şi….”.

   Nu e anormal să ni se pară deja normal faptul că statul nu îşi respectă obligaţiile dacă eu (noi) ca cetăţeni ai acestuia le respectăm?

   • Robin Molnar 13 decembrie 2011 la 08:32 - Raspunde

    Da, subscriu:

    “El (statul român), dacă tot e aşa religios, să respecte cele 10 porunci.”

 2. Joita lucian 08 decembrie 2011 la 08:17 - Raspunde

  Eu nu comentez….dar uneori sunt prost de corect si onest si mi-as dorii sa fiu mai alfel …dar apreciez…onestitate ta …cu nu”prea”:))

 3. George 09 decembrie 2011 la 05:23 - Raspunde

  Eu unu m-am saturat ca Romania sa fie mandra de mine si am plecat. Nu vreau sa fie mandra de mine o tara care nu poate sa-mi ofere un sistem medical decent sau mai recent un sistem de invatamant decent. Despre infrastructura nici nu vreau sa vorbesc. Si ce ma frustreaza si mai mult e ca mai nimeni nu zice nimic… nici un protest… nimic…

  Si atunci ce sa zic… sa se taie salarii zic… sa se inchida spitale si scoli zic… sa vedem pana unde merge suferinta si umilinta…

  • Robin Molnar 13 decembrie 2011 la 08:54 - Raspunde

   Și-n țările civilizate nu se taie salarii, nu se închid spitale și școli?

   • George 15 decembrie 2011 la 04:27 - Raspunde

    Perfect corect. Se inchid si scoli si spitale… diferentele sunt urmatoarele:
    1. Se inchid pentru modernizare… Nu glumesc si nu vreau sa fiu ironic ca tema e serioasa
    2. Unele se inchid pentru ca da faliment lantul respectiv de spitale sau scoli. Ideea e ca daca nu esti multumit poti sa contribui la alt lant sau sa mergi la alta scoala. Totul e pe baza de competitie; ai servicii proaste dispari.
    3. Care e numarul de paturi de spital pe cap de locuitor? Chiar isi permite Romania sa inchida spitale? Dar rata de abandon scolar? Dar calificarea medie a profesorilor?

    In Romania nu conteaza ce performanta ai. De fapt, cred eu, asta e problema de baza a intregii guvernari romanesti. Nimeni nu ia decizi pe baza de performanta; totul e pe baza de constrangere, influenta politica sau mita.
    Constrangere ziceam… Incearca de exemplu sa nu mai contribui la fondul de sanatate. De ex: daca ai un salar de 3000 RON net, suma cu care contribui tu si angajatorul la CASS (500 RON) iti permite sa iti faci o asigurare medicala decenta in Ungaria de exemplu. Vezi poti? Da stiu… ce se intampla daca ai o urgenta. Iti spun eu, indiferent daca contribui sau nu, nu se intampla nimic. Tot ce poti face e sa speri ca nu vei pati nimic sau sa iti autocultivi ideea aroganta ca eu sunt sanatos si nu ma intereseaza de spitale… si nici copii nu am, deci nici de scoli.
    Constrangere ziceam… Incearca de exemplu sa nu mai contribui la pensie (CAS) Pentru acelasi salar de 3000 RON net dai imperuna cu angajatorul 1500 RON. Daca investesti corect suma asta (vezi fonduri de pensi din Germania, US etc) vei avea o pensie decenta si nu vei fi la mila guvernantilor. Vezi poti?

    Daca ma apuc sa vorbesc despre infulenta politica si spaga in luarea deciziilor cred ca o sa “crape” textbox-ul in care scriu 🙂

    Da, inteleg esti cetatean deci trebuie sa cotribui, dar pentru cei 2500 RON care merg in fiecare luna la stat pentru un salar net de 3000 RON ar trebui sa avem un alt set de asteptari.

    Cam atat am avut de zis. Numa’ bine… and let’s do amazing!

    • Robin Molnar 18 decembrie 2011 la 10:53 - Raspunde

     Să știi că m-ai pus pe gânduri serios de tot. Deși, la ora la care scriu aceste rânduri, probabil ETA 0 și sunteți pe avion încoace. 😉

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.