Decizii, decizii… (2)

Ieri mi-a venit netbook-ul Asus EEE PC Automobili Lamborghini VX6 câștigat la tragerea la sorți de la SuperBlog. Da, nu numai că am câștigat la proba de talent, dar am câștigat și la proba de noroc. Spuneți-i baftă, talent, karma, cum vreți voi, cert este că am plecat de acolo cu două premii majore.

Amu, sincer să fiu, nu eram pregătit pentru așa ceva. Nu eram, sincer. Când am deschis coletul, înăuntrul se afla o elegantă cutie neagră în care, înfășurat într-o plasă din material textil era el, netbook-ul de lux, cu carcasă metalică (din ce îmi dau seama, poate greșesc), alb și turbat precum mașina de lux care l-a inspirat.

Și, Doamne!, l-am deschis. Să leșin, nu alta. Avea tastatura cu butoanele distanțate și înălțate, ca pentru informaticienii cu vechime, iar săgețile erau puse normal, nu aiurea ca la Acer. Și, Doamne – Dumnezeule, ce forme are! Păi netbook-ul este mult mai bunoc decât mine, fiind regele suprem al netbookurilor…

Încă nu l-am încercat să văd ce experiență de lucru îmi dă, și nici cât ține bateria. Pentru că n-am avut timp, trebuind să plec din Cluj – Napoca peste weekend. Dar de-abia aștept să văd ce-i poate capul, să văd dacă mi se mai împleticesc degetele tot atât de des.

Chestia este că, nefiind un tip avar, în momentul în care mi s-a spus că am câștigat un netbook, nu știam atunci ce model, fiindcă pregăteam o surpriză pentru Claudia, din partea celor de la Magia Florilor, am decis că este corect ca din două netbook-uri să rămân cu unul, așa că voi vinde unul dintre ele iar contravaloarea va merge la World Food Programme, estimez că în jur de 300 – 350 de dolari (cât costă, în general, un netbook).

Amu, dilemele mele sunt multe și grele. La Acer-ul oferit de Top Level Hosting i-am luat bateria maximă posibilă, de 5200 mAh, pe lângă cea cu care venise, de 2200 mAh. Și știu că, împreună, cele două baterii mă țin să scriu articole în Notepad, cu lumina la minim, cam șapte – opt ore, poate un pic mai mult. Ceea ce este extrem de convenabil. Pe de o altă parte, însă, Asus-ul are ecranul mai mare și cu o rezoluție mai bună, care mi-ar permite să mă descurc mai ușor în interfața de WordPress…

Întrucât prin acest articol nu vreau să par sau să fiu un om cu #firstworldproblems, sunt curios voi cum luați decizia de a vă despărți de ceva încă funcțional. Ce criterii folosiți?

6 Comentarii

 1. TNH 07 ianuarie 2012 la 17:54 - Raspunde

  Criteriul utilității.

  Când fac excepție și aleg după criteriul “care arată mai bine”, mă gândesc că suferă baba la frumusețe. Actuala excepție care îmi mănâncă viața e telefonul cu bateria varză la care nu vreau să renunț pentru că are tonuri de apel .mp3, iar rezervele mele sunt de Siemens A50 și nu prea mă coafează soneriile lor.

  Bine, aș putea să-mi cumpăr baterie nouă, dar nu-s atât de snoabă încât să cheltui bani pe baterie când am telefoane mai vechi cu baterii bune gata să preia cartela.

 2. joita lucian 07 ianuarie 2012 la 19:40 - Raspunde

  esti un mare bulanos:)) dupa ce ca ai castigat nu ai lasat nimik pt altii …bv…chiar ca i noroc! Mai eu in general..merg pe calitate…dc functioneaza nu inseamna ca e bun…iar dc functioneaza se poate vinde!

  • Robin Molnar 09 ianuarie 2012 la 07:44 - Raspunde

   Păi no, nu era concurs caritabil. 😛

   • joita lucian 09 ianuarie 2012 la 09:10 - Raspunde

    Pune mana si joca la loto…ca daca ai noroc ..faci si tu cinste cu un -canon 1DX:) macar pentru un prieten indepartat!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.