Gânduri răzleţe

Aseară am fost la facultate până târziu. La ora patru dimineaţa m-am trezit. Faza a fost cam asa: visasem vreo fostă sau ceva că dormeam prea bine. Şi la un moment dat: câââârrrrr, ieeeeee, tâââr, de-mi trozneau creierii prin cap.

Pusesem telefonul să sune şi fiindcă nu sunt obişnuit încă cu el am pus cea mai nasoală sonerie la volum maxim. Să-mi fie învăţătură de minte pe viitor să pun telefonul la cel puţin doi metri de cap.

Mă îmbrac şi merg în autogară. Ajung pe la 04.30. Era destul de răcoare. Poliţiştii se trezesc şi pleacă la muncă, înspre sediu. Fumez liniştit o ţigară şi gândesc cu jind la o cafea pe care n-am unde s-o beau. Înghit în sec.

Peste vreo câteva minute coboară dintr-un hârb de dacie din triasic una bucată brunetă cu părul lung şi extrem de atrăgătoare… Cei care au adus-o pleacă şi ea rămâne singură. Sesizând pericolul, în speţă io, se retrage lângă una bucată roşcată. Bunicică şi aia. Stau io şi mă gândesc să o întreb dacă pleacă la Timişoara, după principiul inventat incognito:

"Mai bine sa mă creadă prost decât urât…"

Era logic că tot acolo merge şi ea, căprioara. Mă uit prin autogară, ca să maschez faptul că o scanam mai ceva ca un antivirus în funcţiune. Şi văd o făptură, că femeie mi-ar fi greu să-i spun. Şi-atunci, pe loc, am avut o revelaţie:

    "Mitul cum că pilulele contraceptive provoacă dereglări hormonale a apărut din cauza femeilor cu mustaţă care au găsit o scuză pentru aspectul lor."

Cred că e evident de ce. Vine autocarul. Intru penultimul. Îi cer şoferului să mă pună lângă o fată. Din nou. La care el îmi spune: "OK. Locul 15.". Parcă aveam un deja vu. Merg spre loc şi o văd o vrăbiuţă lângă mine. O salut şi mă gândesc:

    "Hmm… Cam fragedă. Păcat."

Iau un loc, mă fac comod. Mă uit la TV şi văd că se termină filmul Colţ Alb. Şi regret:

"N-am apucat să văd dacă Colţ Alb făcuse turbare."

Mă uit prin maşină şi văd că majoritatea erau studenţi. Parcă şi vedeam filmul de groază:

"Autocarul sesiunii".

 

În stânga mea, dincolo de culoar, e un tip cam somnoros. De fapt toţi sunt cam somnoroşi, în afară de mine. Eu radiam de o fericire tâmpă, dar nu conta. La un moment dat urcă o piţipoancă şi se îndreaptă spre locul ei:

– Îmi dai voie? Locul meu e la geam.

Îi spune ea tipului ăluia cu o voce de mie îmi venea s-o sugrum. Mă şi gândeam:

"Dar mai ho fă, nu fii fudulă degeaba. Puteai să zici şi tu frumos că nu ţi se usca strâmba aia de gură. Nesimţito fă!"

 

Săracul om tresare şi-i face loc la ştioarfă bagaboantă fată să intre la locul ei. Autocarul pleacă. Nu am mers un kilometru că deja eram tot un zâmbet.

Stăteam în autocar şi zâmbeam cu gura până la urechi pe Barry Manilow şi pe Louis Armstrong [Ce muzică ascult şi eu.]…

 

Mă uit la filmul "Memoriile unei gheişe" deşi îl mai văzusem. Mă cam plictiseam. Şi nu ştiu de ce la un moment dat mă umflă râsul de la următorul paradox:

    La piesa "I don’t want to set the world on fire" de pe iPod gheişa dansa pe ploaie sau ninsoare.

 

Se termină filmul. Garofiţa de lângă mine învăţa pentru SAT. La um moment dat mintea mea mai scoate una:

    "Dacă vorbeşti ardeleneşte în engleză cu o femeie, aceasta ar putea crede că te dai la ea. Cum s-o traduce în engleză domnişorucă şi alţi termeni?"

 

După câteva minute o întreb pe tanti. Şi-mi răspunde:

– Missy.

Se termină şi filmul ăsta şi şoferul bagă "California Dreaming", ăla cu trenul NATO oprit la nicăieri. La un moment dat faza din film era cam aşa (o citez din memoie, deci cam aproximativ). Una plângea după ce un soldat american i-a tras-o şi s-a tirat. Aia plângea în hohote. Ăla care o iubea şi care a fost de faţă când aia l-a tras pe soldat în cameră, o vede şi:

    – De ce plângi? Ce ai păţit? [Fire-ai a dreq-n mor*ii mă-tii de curva dreq.]

    – Uite m-am despărţit de prost. Vroia doar să mă fu*ă. [Logic, mă gândesc eu.] Eu nu înţeleg ce am. Îs urâtă? Îs proastă? [Atenţie la răspunsul ăluia.]

    – Urâtă nu eşti. [Dar proastă ohoho…]

 

Evident că mă pufnise râsul în ultimul hal. Ciudat îi că restul nu s-au prins de fază. Cred că erau somnoroşi. Oricum, nu am prins finalul, că ajunsesem în Timişoara. Îi urez succes la tanti şi plec. Merg 10 metri şi privesc în faţă. Să mi se zbârlească părul pe mine, nu alta. Apare soră-sa (venise după privighetoare). O tipă înăltuţă, mlădie, cu forme armonioase şi cu o atitudine de mă gândeam instantaneu cum ar fi să exersăm "Răpirea din Serai", nu altceva…

În fine, am vrut doar să vă împărtăşesc câteva gânduri să vă faceţi o idee de cum îi să fii Robintel.

6 Comentarii

 1. Perti 23 ianuarie 2009 la 14:44 - Raspunde

  Cafeaua ai zis ca ai fi putut-o lua cu tine 🙂 da` n-ai facut-o! 😛 La ora aia eu dormeam de numa`-numa`… 😛 Trebuia s-o-ntrebi pe privighetoare daca stie melodia cu \”Cucu si pupaza\”. Si la Oradea cand ajungi? Te duc la o cafea cum n-ai baut de cand esti. 😉
  Aaa… si campe cand ai ajuns tu la TM eu m-am delectat cu \”cafeaua\” mea… :woohoo:

  • Robin Molnar 23 ianuarie 2009 la 14:54 - Raspunde

   😆 😆 Era tinerică rău, pe la vreo 18 ani. Mult mai bună era soră-sa… 😉

   😉 Apăi pe la vară sper să ajung pe la voi că e tare frumos acolo. 😀 Mi-e dor de o domnişoară. Erika. 😀 Blondă, ochi albaştri… 😀 😉 :confused:

   Normal că bei câtă cafea vrei, că doar eşti însurat… 😀 Mi se pare logic. Mi ales că doamna este o dulce (bănuiesc). Ba pare-mi-se că ai şi o fetiţă… 😉

 2. Perti 23 ianuarie 2009 la 15:03 - Raspunde

  Le luai pe aman2 ca si asa bei cafea multa si te tine… 😀 Erika?! Care Erika? Aia blonda cu ochi albastri? O stiu, dar nu-i spune sotioarei… 😀 😀
  Ce stii tu si nu stiu eu? 😛 Fetita zici?! :unsure: Sa dea Domnu` sa ai dreptate si sa vina anu` asta ca de dorit ne dorim… 😉
  (Si ca tot esti in zona… te-am pus in Blogroll la mine, sper sa nu fie bai. :silly: )

  • Robin Molnar 23 ianuarie 2009 la 15:10 - Raspunde

   😀 Io-s băiat serios bre, indiferent de ceea ce scriu. Io vroiam doar una. Că nu-s pretenţios… 😀

   😆 Apăi şi io am de făcut nişte adăugiri la mine. 😆 Cred că mâine voi avea răbdarea să modific template-ul. 😉 Din ce îmi aduc aminte acum eşti tu şi Autogreen. 😉 Dacă am uitat pe cineva îl rog să lase un comentariu. 😉 Mersi!

 3. Perti 23 ianuarie 2009 la 15:11 - Raspunde

  Daca tot schimbi ceva, fa cumva sa ramana completate datele sa nu le bag de fiecare data ca ma doare mana. 😛
  O seara faina si-un week-end pe masura!

  • Robin Molnar 23 ianuarie 2009 la 15:16 - Raspunde

   😆 Şerifule, dacă îţi faci cont datele se vor completa automat, cu excepţia web-ului. 😆

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.