Îmi dă cu virgulă

Am întâlnit de multe ori expresia asta. La mine are o conotaţie aparte, de informatician. Pot să spun că, în domeniul acesta, eu sunt părintele expresiei care, în întregime, sună aşa: "Îmi dă cu virgulă la numere întregi".

Ştiu că pare aiurea şi că n-are cum să-ţi dea cu virgulă la numere întregi, dar asta se întâmplă doar teoretic, în informatică. Practic se întâmplă. De exemplu ideea mi-a venit de la o serie de erori apărute la Windows 98 când, din cauza programelor de proastă calitate, anumite operaţii simple rezultau în erori critice (tehnic: rezultatul unei adunări, scăderi, etc era un număr cu virgulă [numit float] deşi programatorul a presupus că va fi întotdeauna un număr întreg [integer]) generatoare de ecran albastru.

Pentru mine expresia asta înseamnă ceva de genul: nu am prevăzut aşa ceva, sunt şocat, mi se părea imposibil… Când vorbesc cu prietenii şi aud câte o treabă care mă dă pe spate iar ei ştiu expresia, spun doar "virgulă virgulă virgulă", în funcţie de gravitatea ştirii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.