Mda, cred că am greșit un pic

Nu știu de ce mi-am luat bilet la clasa întâi. Nu sunt fițos sau, puii mei, trenul este la fel, la ambele clase sau, oricum, aproximativ la fel. Adică, nu știu dacă banii dați în plus se justifică. În fine, mi se pare că vagonul de la clasa întâi este doar un pic mai OK decât vagonul de la clasa a doua dar, în termeni absoluți, nicio clasă a trenului nu este chiar curată de două stele, să zicem.

Bine, vagonul este îngrijit, nu dau vina pe CFR, dau vina pe hoardele barbare năvălitoare din locuri unde degeaba s-a inventat apa, săpunul și electricitatea. Bine, fac o paranteză. Cei mai curați români pe care i-am văzut sunt, paradoxal, oamenii care trăiesc în creierii munților, pentru că ei știu clar care sunt beneficiile igienei și care este importanța acestora. Dar să revin.

Vagonul este întreg, are uși, ferestre, draperii. Bine, unii ar zice că dacă încep așa, e clar. Nu, trenul e OK, incomparabil mai mișto decât autocarul. Chestia e că sunt singur în compartiment cu doi babalâci. Ea, cel mai probabil o profesoară ieșită la pensie farmacistă ieșită las pensie, cred că de limba română. El, nu știu exact ca a fost, nu-mi dau seama, cred că inginer constructor, sau ceva.

E cam liniște. Tot drumul s-au schimbat fix șase cuvinte în compartiment.

4 Comentarii

 1. claudia 05 septembrie 2010 la 00:50 - Raspunde

  Sa mergi cu Orient Expresul si vorbim dupa…
  E si ieftin….doar 6000 Eur. =D

  • Robin Molnar 05 septembrie 2010 la 07:43 - Raspunde

   =D 6800? Nu e așa de scump. Lux pe 3000 de kilometri. =D

 2. Mihai Todor 09 septembrie 2010 la 04:12 - Raspunde

  Încearcă să mergi la clasa a 2-a într-un tren al CFR-ului cu aer condiționat să vezi ce mișto e când moare aerul condiționat în tot trenul, mai puțin la clasa I, în condițiile în care afară sunt lejer peste 35 de grade și să călătorești așa vreo 10 ore… (7 ore + 3 ore bonus, evident 😉 )

  Notă pentru necunoscători: vagoanele “moderne” ale CFR care posedă aer condiționat au geamuri care nu se pot deschide decât cu o cheie specială 😉

  • Robin Molnar 09 septembrie 2010 la 22:52 - Raspunde

   =D Haide, bre, că e deprimant ce spui tu acolo: mirosuri, senzații, chestii. =D

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.