Internetul mobil de la RDS

OK, dacă până acum spuneam despre internetul mobil de la Vodafone că suge, înseamnă că internetul mobil de la RDS este un fel de poponar travestit sifilitic și penal. Vreau să spun că trenul ieșea din gară în timp ce i-am dat să se conecteze și, ghiciți ce(?), i-am dat degeaba. Dar degeaba.

Apăi, no, puii mei, dacă nici în centrul Clujului nu mă pot conecta, păi la Cuca Măcăii ce-o să mă fac? Deci nu, deja nu-mi place, și este prima dată când ies cu el din Cluj. Adică, no, când aș vrea să ies cu el din Cluj, dacă ar binevoi să vină cu mine. Numai că, no, nu reușesc să-l conectez.

Nașpa, RDS.

P.S. Articolul l-am scris ieri, azi l-am reparat. I-am dat să văd setările. NU era mai nimic. Logic, doar profilul de conectare se numea NULL. Se pare că pe Windows Vista cu licență nu vrea, deși pe Windows 7 cu licență merge din prima. Pe XP n-am încercat. Deci, setările:

 • Nume profil: orice
 • APN: internet
 • Număr de telefon: *99#
 • Tip rețea: HSUPA only.
 • Restul chestiilor pot să fie goale.

P.P.S. Mamă câtă viteză fără număr, fără număr, fără număr am. Bine, e mai mult decât zero. Deci zic mersi și de asta, că de un mIRC merge.

4 Comentarii

 1. claudia 05 septembrie 2010 la 00:46 - Raspunde

  Oau, esti informatician si nu stii sa repari o jucarie? =D
  Informaticianul de la jobul meu spunea ca, intotdeauna, nu calculatoarele sunt de vina cand se intampla ceva, operatorii sunt de vina. Si mai spunea ca un calculator care face "buba" isi revine daca-i dai restart.

  p.s. Sa-ti ceri scuze de la RDS, nu-s ei vinovati….operatorul e de vina. =D

  • Robin Molnar 05 septembrie 2010 la 07:42 - Raspunde

   =D Calitatea programului de management a conexiunii este de vină. Pentru că programul n-a fost în stare să-și facă un profil de conectare. Deci nu, nu întotdeauna operatorul este de vină ci, de multe ori, e vina ăluia de scrie codul. =D

 2. Mihai Todor 09 septembrie 2010 la 04:09 - Raspunde

  Typical PEBKAC 😛

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.