O criză despre care nu știți nimic…

Poate că nu știți și vă spun eu, dar în România este criză de tastaturi cu layout-ul de UK. Poate nu știți, dar aranjamentul tastelor pentru UK diferă de cel pentru SUA prin aceea că în partea dreaptă atât tasta Enter cât și Backspace sunt mari, foarte mari, excelente!

Ei bine, pentru mine acest format al tastelor mari înspre dreapta este cel mai bun și nu pot folosi altul. Am încercat, desigur, și formatul cu Backspace mic, cel american, dar mie nu-mi funcționează dintr-un motiv foarte, foarte simplu: pentru că sufăr de o ușoară formă de dislexie dactilografică, anumite cuvinte le scriu de cele mai multe ori greșit (“atsfel”, “d eaceea”). Or, coincidența face ca acestea să fie greșite în partea scrisă cu mâna stângă. De unde rezultă, evident, că am nevoie de backspace pe dreapta și cât mai mare, ca să nu stau să pescuiesc după el.

Ei, credeți că vreun magazin online are un filtru pentru layout? N-are. Ceea ce înseamnă trebuie, atunci când am nevoie să cumpăr o tastatură, să mă uit la toate pozele tuturor tastaturilor și, de acolo, să mă asigur că ceea ce este în poză mi se și livrează, și nu întotdeauna este cazul.

Pe de altă parte, ca să nu mă mai chinui trei ore să găsesc o tastatură, doar din mouse, am ajuns la concluzia că cel mai bine este să văd tastatura cu ochii mei și, dacă-mi place, s-o iau. Doar că, să vedeți poznă, nu prea se găsesc tastaturi cu layout de UK. Am găsit una, astăzi, la PC Madd care înlocuia o tastatură Dell primită tot de la ei. Este în Norvegiană. Dar știți ce? Este perfectă. Dar nici măcar la cei care mi-au vândut tastatura fotografia nu corespunde cu realitatea, în sensul că tastatura din fotografie are Enterul mic.

Revenind, tastatura are backspace-ul și Enterul mare, ceea ce, în ziua de azi, este o mare chestie! Pentru că este o criză acută de tastaturi cu backspace-ul mare, de aia!

6 Comentarii

 1. Atti 20 ianuarie 2016 la 12:22 - Raspunde

  http://www.pcgarage.ro/tastaturi-gaming/redragon/karura/

  Eu trag de a mea cam de 2 ani, fara nici o problema. Iluminatul functioneaza in mai multe culori si intensitati (inclusiv off), e rapida si rezistenta inclusiv la stresul la care il supun eu.

  Enter si Backspace mare.

  • Robin Molnar 20 ianuarie 2016 la 17:11 - Raspunde

   Am schimbat două iluminate până acum și niciuna nu m-a ținut mai mult de un an.

 2. Ionuț Staicu 20 ianuarie 2016 la 14:15 - Raspunde

  Nu layout-ul UK vs US este problema (ergo s-ar putea să nu cauți ce trebuie). Problema este că unul e layout ANSI, altul e layout ISO 🙂

  PS: schimbă bre JS-ul responsabil cu formul de comentarii. Este de tot rahatul să dai tab și să-ți șteargă datele…

  • Robin Molnar 20 ianuarie 2016 la 17:10 - Raspunde

   Am făcut o cerere către Skat, cel care a făcut tema.

 3. Tudor 20 ianuarie 2016 la 17:06 - Raspunde

  http://www.wasdkeyboards.com/

  Ceva mai scumpe fata de o tastaura care o poti lua din magazin direct insa acel price premium se reflecta in faptul ca o poti configura cap-coada, inclusiv ce font sa fie printat pe fiecare tasta 😀

  • Robin Molnar 20 ianuarie 2016 la 17:10 - Raspunde

   150 de dolari este un preț obscen pentru o tastatură, chiar și atunci când îți permiți.

   Prefer să donez 140 și să-mi iau ceva de 10. N-aș putea scrie de pe o tastatură, știind că în locul ei puteam hrăni 600 de copii o singură masă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.