Numai femeile vor putea salva România

Alina Gorghiu de la PNL, îngustă ca întotdeauna, vrea o lege a promovării femeilor în politică. În primul rând, ideea este stupidă precum stupidă este și girafa care a enunțat-o public, iar Alina Gorghiu nu este prima nici aici. Pe de altă parte, în discuție sunt mai multe aspecte.

În primul rând, cred că România se va mai putea salva numai prin femeile sale. Noi, ca bărbați, atât am putut face: două războaie mondiale, comunism și post-comunism de cumetrie. Femeile, în schimb, pot face mult mai mult și țin să detaliez.

În primul rând, defectele de civilizație în rândul bărbaților li se datorează, în primul rând, mamelor lor. Ai colegi care nu dau cu peria în WC după ce-și fac necesitățile? Dacă mamele lor le-ar fi spus… Sau, ai un vecin care-și bate soția? Dacă mama mamii lui i-ar fi zis mamei lui…

Universul progresului social – centrul universului uman – este mama. Dacă mama ta te crește bine, om ieși. Dacă nu, beeeeee!

Pe de altă parte, colegele mele de birou nu au nevoie de o lege specială. Colegele altora de birou nu au nevoie de o lege specială, că nu sunt handicapate, defavorizate sau bătute în cap și știu să reușească în viață strict pe munca proprie, fără legi speciale care să le ajute să-și afirme… ce?

Cred, intersectând ideea A cu B, că femeile care au nevoie de legi speciale ca să ajungă undeva în viață suferă de sindromul insuficientei bune educații maternale, cel cu bărbații prost crescuți care, fiind un principiu universal, se aplică și la femei.

Astfel, dacă mama Alinei Gorghiu ar fi crescut-o bine, Alina ar fi înțeles că nu este nevoie de o lege specială și ar fi înțeles și de ce, situație care nu face decât să ne reliefeze ipocrizia și insuficiența Alinei Gorghiu: dacă nu poți fi o mamă bună, nu te băga în politică, pentru că dacă nu poți fi mamă pentru un copil, nu poți fi călăuză pentru milioane de oameni.

Din păcate, bunul simț nu doar că se învață în familie, dar tot acolo se și practică, sens în care o compătimesc pe A.G. pentru relele de care, nu neapărat doar din vina ei, suferă.

În fine, ideea este alta: România se va salva numai prin femei de calitate, care să le dea naștere unor oameni de calitate (iar aici nu mă refer numai la nașteri în sensul fiziologic, că nici bărbații nu sunt bile de sticlă, să se spargă dacă le modelezi un pic!). Din păcate, AG nu este una dintre ele pentru că, vedeți Dumneavoastră, este plină țara de femei medic, inginer, programator și tot ce vreți, iar acestea nu au avut nevoie de legea specială a persoanelor speciale…

P.S. Doamnă Gorghiu, vreți mai multe femei în politică? Atunci transformați politica dintr-un concurs de măsurat… într-un concurs de vândut idei.

1 Commentariu

  1. ********** 20 ianuarie 2016 la 19:47 - Raspunde

    Foarte faina si corecta aceasta extrapolare in randul femeilor. Perfect adevarat! Desi nu m-am gandit niciodata in acest sens, are logica si e corect. Bravo!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.