Pe stadion

Alaltăieri am fost pe stadion la Cluj, la meciul dintre CFR Cluj și Basel-nu-știu-cum din Elveția. Și, spre surprinderea mea, n-a fost cum am crezut că ar trebui să fie: erau acolo o mulțime de bărbați cu soțiile, soacrele, mamele, copiii și, nu sunt sigur, dar cred că am văzut inclusiv o bunică aducându-și nepoțeii la meci.

Comparativ cu ultima dată când am fost pe un stadion, cu tata în 1988 la ceva meci de-al defunctului Jiul Petroșani, schimbările de dogme sunt semnificative și îmbucurătoare, pentru că nu s-au proferat injurii și obscenități, nu sprea s-a fumat (standardele UEFA cer să nu se fumeze pe stadion, dar unii nu s-au putut abține), nu prea s-au mâncat semințe cu coajă (deși asta era complet interzis), deci a fost OK, mai puțin faptul că după pauză se terminaseră băuturile: bere nu era deloc, iar sucul și apa minerală s-au terminat mai repede decât ar putea citi un semianalfabet un necrolog de la rubrica Matrimoniale.

Cine spune că ardelenii sunt înceți, să vină să-și ia apă în pauza dintre reprize…

Cum spuneam, meciul a fost OK și n-are rost să intrăm în detalii, altele decât că Basel avea doi fotbaliști care erau pe teren degeaba. Dacă și eu m-am prins că erau pe teren degeaba…

Ca să concluzionez, după 24 de ani, diferența dintre ce era atunci pe stadioanele patriei și ce este acum, e precum diferența dintre țările super-civilizate pe stadion și România microbistă de astăzi, deci ceva tot s-a schimbat în bine. Desigur, spun asta sub rezerva că în 1988 eram un copilandru, dar țin minte că pe stadion se fuma turcește și se bea votcă.

Ah, și încă trei chestii:

 1. L-am sunat pe tata să-l salut de pe stadion. Nu-i venea să creadă că fii-su era în tribune la meci.
 2. Femeile care merg cu soții la meci nu sunt în niciun clișeu de marketing la bere. Oare de ce?
 3. Când să merg la meci, administratoarea blocului a organizat o sesiune de încasări. Atât de mult am stat la coadă, până s-a lămurit fiecare babă cum, ce are de plătit, că n-am mai apucat să mănânc…

Voi când ați fost ultima dată la meci și cum a fost?

P.S. Vă dați seama că popândăul a făcut valuri?

8 Comentarii

 1. Adelina 01 septembrie 2012 la 04:00 - Raspunde

  Mi-ar placea sa merg la un meci pe Arena Nationala ( de preferat atunci cand joaca Steaua) insa, pana atunci merg la meciurile echipei locale si anume Delta Tulcea. Ultimul meci la care am asistat a fost unul cu Gloria Buzau prin mai anul acesta, Delta invingand cu 6-0. Cum Tulcea este un oras destul de mic, nici galeria nu este foarte numeroasa dar la fiecare meci se aduna cateva mii de oameni, inclusiv femei si copii. Eu fiind invatata de mica cu fotbalul (da, stiu si ce e ala un offside) imi place sa merg pe stadion sau chiar sa urmaresc meciuri de fotbal, e o relaxare pentru mine.

  • Robin Molnar 17 septembrie 2012 la 08:35 - Raspunde

   Foarte tare! Nici n-am auzit de echipele astea și, iată, e de bine! Super.

 2. Laurentiu 03 septembrie 2012 la 14:57 - Raspunde

  Au pus mana clujenii pe 20 de milioane de euro!

  • Robin Molnar 17 septembrie 2012 la 08:38 - Raspunde

   La ce te referi? CFR Cluj joacă pe un stadion mai vechi.

 3. lupeneanul 04 septembrie 2012 la 08:40 - Raspunde

  jiul nu a murit. joaca in liga 3 🙂

 4. joita lucian 05 septembrie 2012 la 16:09 - Raspunde

  Ultima oara am fost la Hunedoara …juca COrvin …..eee vremuri si daca nu ma insel cred ca cartoforul de Piti cred ca ii antena pe vremurile alea!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.