Rezoluția mea pentru noul an

Anul trecut am învățat Python, mulțumită proceselor de formare de la muncă. Anul acesta aș vrea să-mi găsesc timp să învăț și un pic de C#, pentru că am nevoie să îmi fac o aplicație pentru Windows Phone 8.

Anume, întrucât Windows Phone 8 are același kernel ca și Windows XP, aș dori să portez utilitarele de consolă (command line utilities) de pe Windows XP pe Windows Phone 8.

La o analiză sumară făcută de mine aseară, dacă aș reuși să portez cmd.exe, adică dacă aș putea mapa hook-urile de kernel între cele două versiuni de sisteme de operare, la acest program utilitar, restul utilitarelor care sunt rulate sub cmd vor folosi hooks deja mapate.

Bine, probabil Microsoft s-a gândit deja la asta și a modificat semnăturile pentru kernel și executabile, ceea ce ar îngreuna sau chiar opri toată portarea asta. Din punct de vedere tehnic are sens ca Microsoft să blocheze aplicațiile care se leagă direct la kernel, pentru că ele ar putea deschide o portiță către compromiterea definitivă a terminalelor.

Pe mine nu mă interesează asta, ci altceva.

Mi-am dat seama că telefonul meu este ca un laptop, doar că n-am utilitarele de bază și mi-ar plăcea să rulez ftp.exe direct de pe terminal, direct dintr-un shell, fără aplicații frustrante.

Bine, și presupunând că aș putea face portarea, nu am nicio garanție că aplicațiile care vor rula în acest mediu vor fi fiabile sau ceva. Este, dacă vreți, doar un gând tehnic, iar mie asta mi-ar plăcea să fac.

Voi aveți, pentru anul în curs, vreo rezoluție tehnică?

3 Comentarii

 1. FaraSuparare 03 ianuarie 2014 la 14:04 - Raspunde

  Nu poți să faci asta pe Windows Phone. Ai un set foarte restrâns de operații disponibil, iar de exemplu pt storage nu poti nici măcar să scrii pe cardul de memorie (ceea ce este foarte enervant).
  Poți sa te uiți pe msdn și sa vezi exact toate clasele/metodele pe care le poți folosi

  • Robin Molnar 04 ianuarie 2014 la 18:30 - Raspunde

   Da, așa am citit și eu, și mai caut materiale. În principiu, n-am treabă cu cardul de memorie, dar am văzut că sunt multe limitări. Totuși, mi-ar plăcea…

 2. Mihai Todor 07 februarie 2014 la 01:16 - Raspunde

  Where there’s a will, there’s a way, dar nu văd rostul…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.