Senzațional, am scăpat fără șpagă la RAR!

Nici mie nu-mi vine să cred, dar am scăpat fără șpagă la RAR. Chiar eram un pic morcovit pe chestia asta, fiindu-mi teamă că în acest caz nu voi putea fi atât de breaz pe cât mă dau pe blog.

Și totuși, după ce le-am plătit ălora de la RAR taxa de 411 lei, am zis că nu le dau nimic, nimicuța, pot să stea și în limbă, că am cea mai OK mașină din lotul zilei (în afară de un Peugeot 407) și nu vreau să le dau nimic. Adică dacă și eu ar fi trebuit să le dau șpagă, ar fi însemnat că nicio mașină nu trece nesatisfăcută financiar. Ceea ce, iată, n-a fost cazul.

Știu, de exemplu, că pentru un Smart din 2003 s-au cerut 200 de lei și s-au dat 100, fiindcă inginerul cel gras avea alte planuri. Nasol. Știu că un alt inginer, tot gras, nu cel slăbuț la care am fost, face schema cu frânele: la testarea frânelor pe stand, când trebuie să calce frâna să se vadă cât de tare ține, o apasă până la jumătate și zice că nu țin frânele iar tu, grăbit să rezolvi, ești dispus contra unei sume cvasi-modice să ungi trecerea cu vederea a acestui aspect și să cotizezi la partid.

În fine, mă bucur că mi-am înmatriculat mașina și m-am scăpat de corvoada de a umbla după acte. Deși, tot m-a muit un pic statul român: taxa de primă înmatriculare a fost de 492 de lei în ziua când am plătit-o eu. Pe data de 19 Mai ar fi fost de 398 de lei, sau pe acolo, doar că drumul dus – întors de la Cluj m-ar fi costat tot atât. Pe de altă parte, cu noul guvern s-ar putea să crească, fiindcă porcii imperialiști vor să-și ia mașini, în timp ce alții mor de foame…

În fine, aveți experiențe nasoale cu cei de la RAR?

6 Comentarii

 1. samy 17 mai 2012 la 12:40 - Raspunde

  Eu am scapat la RAR si fara extinctor in portbagaj, doar cu promisiunea ca o sa-mi cumpar dupa… Si la ITP-ul de dupa 2 ani am nimerit control de la RAR… si atunci tot la fel a fost totul OK fara spaga… tot fara extinctor in portbagaj + trusa expirata, la fel cu promisiunea ca o sa-mi cumpar :)) Poate am eu ceva de-i conving pe oameni sa ma creada pe cuvant? Sau pur si simplu sunt mai norocos din puntul asta de vedere… N-am avut niciodata emotii cu de-astea… 🙂

 2. Horatiu 17 mai 2012 la 13:05 - Raspunde

  Unde ai facut RAR-ul ,nu stai in Cluj?Si eu sunt din Petrosani dar lociuesc in Cluj si aici ma taxeaza statul pentru orice,sau poate am inteles eu gresit de pe aici,de pe site, si locuiesti in Petrosani atunci sigur ai fost la Deva la RAR.
  Pina la urma Smart ul are roata de rezerva?
  O zi buna ,
  H.

  • Robin Molnar 17 mai 2012 la 13:07 - Raspunde

   Salut Horațiu,

   Da, stau în Cluj, dar cu flotant (deci rezidență). Ca atare, domiciliul îl am în continuare la Petroșani, deci am fost la RAR la Deva.

   Mă rog, RAR-ul se poate face și la Cluj, dar este impractic.

   Sper că ți-am răspuns întrebărilor,
   R.

 3. Andrei 19 mai 2012 la 06:57 - Raspunde

  Norocul meu ca nu am masina :))

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.