Totul s-a încheiat cu un gest ritual

Intrasem pe vechiul VPS în folderul unde stăteau toate site-urile mele, toată munca mea, tot. Cu un singur gest ritual ce a părut că a durat o veșnicie, fiindcă a durat câteva minute, am șters tot ce era acolo, rămășițele unui imperiu încă în construcție, încă nedefinitivat.

Comanda, simplă dealtfel, a fost asta:

rm -rf folder

Nu se poate mai simplu. Ba, de multe ori, în viață ne dorim să avem așa o comandă pe care să o scriem undeva, eventual pe o foaie, iar ea să se execute în mintea noastră, oferindu-ne uitarea și împăcarea. Deh, în tehnică e mai simplu.

Apoi, cu aceleași gesturi ritual, am început să șterg toate semnele efemerei mele existențe pe acel server. Tot, să nu rămână nimic. Apoi, puțin vinovat, i-am dat comanda halt, știind că nu-și va mai reveni niciodată.

Mă rog, astea au fost după ce am intrat pe VPS-ul vechi cu WinSCP și nu dorea, nu putea să funcționeze corect. Nu am fost surprins de faptul că nu prea mergea nimic, în fond n-am plecat de acolo de bine ce-mi era, așa că n-am avut nicio reacție. Și știam că totul va fi șters, dar am zis că e mai OK pentru sentimentele mele să o fac cu mâna mea, din consolă dacă nu se putea altfel.

Într-un fel, eu sunt un tip sentimental iar schimbarea unei companii de hosting cu o alta mă cam afectează. Nu este vorba doar de o simplă mutare ori de un deranj, ci și de ceva poate, cel puțin în cazul meu, puțin mai profund, ca un fel de apartenență la ceva.

Acum am lăsat în urmă tot și privesc înainte cu mai mult optimism. Acum avem mult mai multe resurse și totul merge perfect. Acum a început, de fapt, o nouă etapă din aventurile mele la găzduit. Admit, chiar, că și o parte din mine a rămas în trecut.

Și da, lista cu sugestii de optimizare venită de la Elvsoft este încă în lucru. Încet, dar sigur, le-om face pe toate, dar hai să nu intrăm în tehnică la acest articol mai de grabă personal.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.