Vițel 3 – Robintel 0

Hai că m-am dat dreq. Am în congelator o bucată de mușchi de vită adus taman de la Lonea, cu trenul, pe la Petroșani până la Cluj, înfofolită și izolată termic de nu se mai putea.

Bun, am încercat acum câteva săptămâni să o tai în două, că e multă carnea și n-aș vrea să se strice. Așa că am luat cuțitul și am zgâriat eu pe acolo, dar n-am reușit să o tai.

Apoi, de câteva zile mă tot gândesc la niște mușchiuleț de vită fraged, la tavă. Așa că ieri m-am dus și mi-am luat un cuțit de tip iatagan-katana (sabie de samurai). Am zgâriat eu un pic pe acolo, dar tot n-am putut dovedi mușchiulețul congelat.

Așa că azi m-am dus și mi-am luat un bomfaier pe care să-l folosesc ca să tai mușchiul ăla. Da, tăiam mușchiul de vită cu bomfaierul, ca-n filmele de groază. Dar n-a fost să fie, fiindcă mi s-a rupt pânza de bomfaier în mușchiul congelat. Foto pentru posteritate:

Mușchi de vită congelat în care mi-am rupt bomfaierul nou încercând să-l tai

Mușchi de vită congelat în care mi-am rupt bomfaierul nou încercând să-l tai

Mâine o să-mi caut un „din-ăla-de-tăiat-lemn-am-uitat-cum-se-cheamă”, să văd dacă o pot pune de-o friptură.

P.S. Închiriez laser industrial, accelerator de particule sau tăietoare de granit.

12 Comentarii

  1. lupeneanul 01 iunie 2011 la 19:39 - Raspunde

    fierastrau… sau cum se spune pe la cluj …. firez

  2. Ana 02 iunie 2011 la 00:33 - Raspunde
  3. luana 02 iunie 2011 la 00:33 - Raspunde

    Da fierastrau :)) sa ne spui ce a iesit 😀 daca ai putut.

  4. Molnar Bianca-Andreea 02 iunie 2011 la 06:48 - Raspunde

    Pentru carnea aia (care e mult prea inghetata) recomanf flexul…
    Si da si tu temperatura putin mai mare ca prea ingheata „bocna”.
    Eu folosesc cutitele Contur Pro Knives si sunt multumita de ele.
    Cand vreau sa fac snitele, las carnea putin in apa si apoi o feliez(cat mai este carnea inghetata, dar nu asa de inghetata ca a ta)cu cutitul ala mai ascutit. Cu cutitul cel mare din set poti taia oase(eu am incercat pe porc si vitel si a mers super). Oricum le recomand.

  5. cipoc 02 iunie 2011 la 12:09 - Raspunde

    las`o si tu un pic sa se dezmorteasca
    sau tine minte ca pe viitor cand mai ai bucata mare feliaz`o si pune`o in 3-4 pungi in functie de cat crezi c`ai sa mananci

  6. Mihai Todor 02 iunie 2011 la 12:20 - Raspunde

    Băăăă, vorba cuiva: „tu n-ai toți boii acasă” =))))))))) Tocmai mi=ai îmbunătățit dimineața =))

    Măcar acu’ știu ce-ți iau de ziua ta: un pichamăr, un topor d’ăla de pompieri și barosu’ de 50 kg, ca să fiu sigur că nu mai ai probleme de astea existențiale 😀

    Dracu’, dacă te vedeau vecinii, poate chemau poliția, crezând că o tranșezi pe baba de la parter =))

    Auzi la el, să rupă bomfaierul… Ce om =)) Bre, trebuia să-i dai cu săpun, ca să alunece mai bine 😀

    • Robin Molnar 03 iunie 2011 la 09:04 - Raspunde

      =)) Da, păi și io am simțul umorului și am râs copios la faza asta.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.