Pui cu coriandru și ienibahar

Aproape că m-am scârbit de cât pui am mâncat în ultimii ani. Totuși, ca să nu mi se îmbrehăne, schimb mereu rețeta. Cum am făcut și azi-noapte târziu, după ce m-am trezit.

Și, ca să nu o lungim, trecem direct la rețeta de azi, pui marinat în coriandru și ienibahar, printre altele. Astfel, am decongelat pulpele (m-am culcat) și le-am curățat, după care (m-am trezit și) le-am marinat în următorul amestec de condimente: piper, vegeta fără prostii (!), pătrunjel, busuioc și boabe de coriandru, ienibahar și muștar. Pulpele astfel condimentate le-am lăsat la rece, peste noapte, în frigider.

Pulpe de pui puse la marinat cu coriandru, ienibahar, piper, pătrunjel, vegeta și piper

Pulpe de pui puse la marinat cu coriandru, ienibahar, piper, pătrunjel, vegeta și piper

Dimineața, după ce mi-am făcut tabieturile, am pus pulpele într-o tavă cu patru – cinci linguri de ulei și un pahar de apă, acoperind tava cu o folie de aluminiu și lăsând-o vreo o oră și jumătate la foc mic, ca să se pătrundă carnea, după care am dat folia jos, am mai întors pulpele și le-am dat la foc mare, neacoperite, ca să iasă pielea măcar un pic crocantă.

Astăzi, ca niciodată, am mâncat trei pulpe inferioare de pui la o singură masă. De mult n-am mai făcut asta. Deci vă jur că au ieșit imposibil de bune, nu așa. Plus că le-am servit cu piure de cartofi, cu lapte și unt.

Pui parfumat bine condimentat cu ienibahar, coriandru și piper și garnitură de piure de cartofi

Pui parfumat bine condimentat cu ienibahar, coriandru și piper și garnitură de piure de cartofi

No, chiar că a fost mai bun chiar și decât mâncarea de restaurant respectabil. Chiar vă recomand această rețetă atunci când vreți să vă impresionați prietenii.

22 Comentarii

  1. TNH 01 iunie 2011 la 19:00 - Raspunde

    Foarte offtopic, dar nu știu unde să postez linkul. După ce am citit un tweet preluat pe blogul ex-silentio.eu, am căutat pe net să văd dacă chiar există fițuici de vânzare. Luați de-aici:
    http://clujnapoca.olx.ro/fituici-bacalaureat-2010-iid-96931847 – citiți și comentariile de sub anunț
    http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t564584-0.html – comentariul din 10.12.2009, ora 0:53 e bestial.

    • Robin Molnar 01 iunie 2011 la 20:29 - Raspunde

      Nu m-am prins… :((

      • TNH 01 iunie 2011 la 21:10 - Raspunde

        Unii vând fițuici gata făcute pentru că există oameni atât de retardați încât nu-și pot face singuri. Și ca să nu scriu un articol întreg pe tema asta și apoi să ți-l dau ca guest-post, am lăsat un comentariu off-topic despre care am spus chiar la început că e off-topic. No, acu’ îi limpede?

        • Robin Molnar 01 iunie 2011 la 21:19 - Raspunde

          Acum da. Dar nu cred că nu-i duce mintea să le facă, sunt pur și simplu leneși.

    • Mihai Todor 02 iunie 2011 la 12:13 - Raspunde

      Da’ e veche rău faza. Eu țin minte că se vindeau ca pâinea caldă după ce dădeai un examen în Poli… Eu am păstrat niște fițuici câțiva ani buni și apoi le-am făcut cadou unui coleg care mai avea încă restanță la animalu’ ăla… De fapt, am făcut la mai multe materii asta, deși am muncit ceva să le scriu 😛 Eu nu eram așa de fomist ca ăștia din linku’ tău, deși aveam bani puțini…

      • TNH 02 iunie 2011 la 17:25 - Raspunde

        Nu mi-aș fi imaginat niciodată că poți copia la examene folosind fițuici făcute de alții, de-aia am rămas șocată că sunt unii care vor să vândă și care chiar au cui să le vândă.

        • Robin Molnar 03 iunie 2011 la 09:08 - Raspunde

          La examen copiezi de unde apuci, ce apuci… Desigur, eu n-am de unde să știu. =))

        • Mihai Todor 04 iunie 2011 la 17:19 - Raspunde

          Where there’s a will, there’s a way 🙂

      • Robin Molnar 03 iunie 2011 la 09:03 - Raspunde

        Adică ai copiat la examen? Nu pot să cred. Ce a ajuns, domnule, educația în țara asta dacă până și tocilarii ăia care învață copiază la examen… =))

        • Mihai Todor 04 iunie 2011 la 17:18 - Raspunde

          Eh, hai să nu intrăm în detalii, că iese d’un aticol 😛

          • Robin Molnar 05 iunie 2011 la 15:07 -

            Oh, dar chiar te rog! =))

          • Mihai Todor 05 iunie 2011 la 16:00 -

            Vedem, negociem… 😛

          • Robin Molnar 06 iunie 2011 la 11:10 -

            😀 Negociem.

  2. joita lucian 01 iunie 2011 la 19:14 - Raspunde

    M-a luat foamea vorbima mai tarziu Robin!

    • Robin Molnar 01 iunie 2011 la 20:29 - Raspunde

      No, poftă bună. =))

      • joita lucian 02 iunie 2011 la 17:34 - Raspunde

        Pai cand intru la tine ma ia foamea:))

        • Robin Molnar 03 iunie 2011 la 09:09 - Raspunde

          Ca să vezi coincidență. Și pe mine. =))

          • joita lucian 06 iunie 2011 la 21:18 -

            Pai daca ma tin de blogul tau destul de des..e bine ca mai uit a manac:))…si de foame!

          • Robin Molnar 06 iunie 2011 la 21:36 -

            =)) Deci îs bun la buzunar. Tare!

  3. Molnar Bianca-Andreea 02 iunie 2011 la 06:56 - Raspunde

    Pofta buna!

  4. puiu 20 iunie 2011 la 22:39 - Raspunde

    Eu am fost deja impresionat de enibahar! Nu cu pui, cu scroafă! Scroafă la grătar cu ceva coceni moldoveneşti (acu’ dracu’ mai ştie, că suntem pe ‘fâşie’ :)) )

    • Robin Molnar 20 iunie 2011 la 22:45 - Raspunde

      Am văzut poza, încercam doar să-ți fac poftă! 😀

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.