10 Comentarii

 1. TNH 05 mai 2011 la 23:17 - Raspunde

  P.S. Am sortat datele ANAF după suma direcționată și a ieșit tabelul de mai sus. Și pentru că sunt mai curioasă din fire, am împărțit suma din fiecare județ la numărul de persoane fizice din acele județ, iar rezultatul a fost destul de surprinzător pe alocuri. Pe scurt, dacă sortezi județele în funcție de raportul sumă/număr persoane, Ilfov și Giurgiu în loc să mai fie pe locurile 39, respectiv 40, ajung să fie pe 8, respectiv 6. Singura explicație care îmi vine în minte e că cei cu venituri foarte mari s-au organizat admirabil în direcționarea celor 2%, spre deosebire de cei cu venituri foarte mici care nu au direcționat decât într-o foarte mică măsură.

  La polul opus e județul Bihor care în funcție de sumă e pe locul 10, iar în funcție de media pe persoană e pe locul 35, ceea ce înseamnă că dintre cei care au direcționat 2%, au fost mai mulți oameni cu venituri mici și mai puțini oameni cu venituri mari. Să fi fost bihorenii de rând mai informați, mai conștiincioși sau mai interesați de acest aspect? Altă explicație n-am.

 2. Mihai Todor 06 mai 2011 la 03:59 - Raspunde

  Dar vai, ce avem aici 😀

  Bună idee de articol. Totuși, eu trebuie să recunosc că mor de curiozitate să aflu către cine/ ce au fost direcționați banii persoanelor care nu s-au obosit nu au avut timp să depună aceste formulare (printre care mă aflu și eu).

  • Robin Molnar 06 mai 2011 la 09:15 - Raspunde

   IT-iștii plătesc impozit?

   • Mihai Todor 07 mai 2011 la 22:05 - Raspunde

    Mă, aș putea să jur că și noi putem direcționa acei 2% către ce vrem, da’ să nu mă întrebi “2% din ce?” că nu știu să îți răspund 😀

  • TNH 06 mai 2011 la 20:34 - Raspunde

   Merg la administrația locală, iar de acolo te las pe tine să-ți imaginezi (ONG-uri fantomă, panseluțe la de zece ori prețul pieței, bani de concediu pentru primar, etc).

   Ca să nu mai spun că fiecare om trebuie să depună formularul la Administrația Financiară în orașul în care are domiciliul, deși n-ar fi greu ca autoritățile statului să le sorteze, mai ales în era tehnologică. Dar deh, cred că încearcă pe toate căile să împiedice oamenii de rând să-și exercite acest drept.

   Și nici pe site-ul Ministerului de Finanțe nu prea găsești adresele administrațiilor financiare locale, ca nu cumva să-ți fie ușor să trimiți declarația prin scrisoare recomandată. Dar nu-i nimic, cu cât întâmpini mai multe piedici, cu atât ești mai hotărât.

   • Mihai Todor 07 mai 2011 la 22:07 - Raspunde

    Ah, ce tare! Deci tre’ să merg până în Petroșani pentru asta, în timpul săptămânii, evident… Mă bazez pe faptul că eu, teoretic, nu plătesc impozit, așa că să mă scutească cu birocrațiile lor.

    • TNH 07 mai 2011 la 22:30 - Raspunde

     Dacă vrei să știi sigur dacă plătești sau nu impozit este suficient să te uiți pe fișa de plată (zisă și fluturaș).

     • Mihai Todor 08 mai 2011 la 02:42 -

      Asta dacă știi să interpretezi corespunzător datele de pe acel fluturaș. Pentru mine economia și finanțele sunt chineză, deși mă ocup de softuri pentru bănci =))

     • Robin Molnar 08 mai 2011 la 12:58 -

      Uită-te cât scrie la ăia 16%.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.