Puii din China – plauzibil şi greţos
Am primit, tot de la draga de soră-mea, o chestie cam greţoasă, legată de puii din China. Nu ştiu dacă este 100% adevărată, dar mi se pare plauzibilă, că, no, 1 miliard de oameni au nevoie de mâncare, nu glumă. Aşadar, reproduc ce am primit.
Salut
Atenţie la consumul de pui fiert, înăbuşit sau afumat, în cazul produselor alimentare din China! Important! Ei pot să furnizeze mii de tone de pui morţi în fiecare săptămână. Cum se face ? Priviţi!
În zori este cursa de colectare a puilor de găină morţi.
În căutare de pui morţi.
În jur de 5 curieri angajaţi de către şef pentru a căuta şi a cumpăra puii de găină morţi.
Un pui mort costa ??? RMB şi este vândut la 9 RMB după prelucrare.
Au făcut un depozit de pui morţi în curte.
Carcasele sunt aruncate peste tot.
Pe asfalt…
4 salariaţi încep să smulgă penele după ce au cufundat puii în apă fiartă într-un cazan ruginit.
Duhoarea este uneori at\t de rea încât nici chiar cei mai experimentaţi angajaţi nu pot rezista.
Graba angajaţilor de a înlătura penajul.
Se adaugă produse chimice pentru decontaminarea puilor.
Se adaugă coloranţi…
Pentru a face o oferta de pui vizibil foarte gustoasă.
Sunt bine prezentate şi vor merge în Europa …
Trimite acest mesaj la cât mai mulţi oameni posibil.
Pentru a va păstra sănătatea, evitaţi toate produsele alimentare importate din China…
Pentru a păstra planeta noastră curată, consumă cel mai mult produsele locale: costul de CO2 necesar pentru a transporta sute de milioane de containere încărcate cu produse fabricate în China este o crimă împotriva naturii …
Pentru a păstra produsele noastre alimentare şi a producătorilor noştri de pui, mâncaţi cât mai mult posibil produse de origine şi regionale din România…
Important
Este un fapt! Fiecare are mai mult sau mai puţin frică de produse fabricate în China.
Dar poţi diferenţia cumva produsele pe care le cumperi? Care sunt făcute în SUA, Filipine, Taiwan sau China? Nu, nu-i asa?
Iată un exemplu :
Primele 3 cifre din codul de bare al unui produs indică codul ţării în care produsul a fost făcut. Toate codurile care încep cu: 690, 691, 692 – 695 sunt din China. Codul 471 este fabricat în Taiwan.
Este dreptul nostru de a fi informaţi iar noi trebuie să ne protejăm.
În zilele noastre, oamenii de afaceri chinezi ştiu că consumatorii nu preferă produsele "Made in China". Deci, acestea nu indică lizibil în ţara în care produsele sunt fabricate.
Amintiţi-vă că primele 3 numere din codul de bare, de la 690 la 695, indică "Made in China".
Aici sunt toate codurile de bare utilizate:
00 – 13: SUA şi Canada
30 – 37: Franţa
40 – 44: Germania
49: Japonia
50: Marea Britanie
57 ~: Danemarca
64 ~: Finlanda
76 ~ Elveţia şi Liechtenstein
~ 628: Arabia Saudită
~ 629: Emiratele Arabe Unite
740-745: America Centrală
480-489: Filipine
Spuneţi la toată familia şi la prieteni!
Ştiu, textul pare a fi scris de un imbecil şi am corectat ceva la el, fiindcă nu pot să pun pe blog un text scris cu picioarele, oricât de relevant ar fi mesajul. Poate cel care l-a tradus stă prost cu limba română, nu ştiu, dar a trebuit să refac părţi importante din text. Şi nu, codurile de bare utilizate mai sus nu sunt complete. Pentru că sunt mai multe standarde de coduri de bare. La fel, nu cred că puii morţi sunt trimişi la export, că nu sunt chinezii chiar atât de proşti încât să rişte o scădere dramatică a exporturilor. Cred, însă, că puii respectivi sunt pentru consumul local. În fine, sfatul meu este să nu aveţi prea mare legătură cu China. Şi nici asiaticele nu sunt aşa de bune pe cât par ele în poze.
Ah, trebuia să aduci vorba şi de asiatice. Dacă nu ştiai, asiaticele se diferenţiază foarte mult între ele, în funcţie de zona geografică sau culturală din care provin: unele sunt frumoase şi îngrijite, altele nu. Depinde unde au trăit. Aşa că te rog, limitează-te la pui. 😀 😀 😀
😆 OK, rectific! :X Chinezoaicele, filipinezele, indiencele şi pakistanezele sunt urâte cu spume, dar cele mai urâte sunt primele două, pentru că sunt negre… pe alocuri. :X
Mi-a povestit cineva care lucra în domeniu că primeau materie primă din Franţa, carne de pui stricată, la care adăugau condimente, coloranţi şi încă ceva chimicale, produsele finite fiind pateu şi conserve de carne de pasăre. De-atunci nu am mai mâncat pateu, nici măcar vegetal (cel vegetal se face din făină de soia şi alte prafuri, amestecate cu ulei). Poftă bună celor care mai au curaj să mănânce aşa ceva! :s
:s Tocmai am început să devin vegetarian. :s
Spre sfârșitul perioadei în care am lucrat la Avicola Galați (\’86 – \’97), băieții dăjtepți ce-și depozitau pulpele americane în congelatoarele noastre, ne anunțau rânjind să nu consumăm carnea la prea mare distanță de timp față de preparare! Nici măcar de seara până dimineața. Pe motiv întemeiat de apariție a…viermilor.
Și-au vândut mii de tone.
Absolut nimic nu mă mai miră, doar belesc ochii conștiincios la etichetă. De multe ori, belesc ochii conștiincios la minciuni.
:X Doamne, dar nu verifică nimeni provenienţa şi calitatea cărnii? Că de scumpă ştiu că era şi atunci scumpă, dar să afli că era şi stricată… :X
Tu crezi că aia stricată are acelaşi preţ de achiziţie cu cea bună? Hahahaha! (aici e emoticonul care se tăvăleşte pe jos de-atâta râs)
Tocmai asta e: o cumpără mai ieftin pentru că e stricată, o prepară, iar apoi o vinde la preţul pieţei. Marii producători sunt anunţaţi dinainte de cei ce vor veni în control.
:s Deja mă faceţi să regret că am scris acest articol şi, mai mult, simt cum încep să devin vegetarian. Mai aveţi multe veşti de-asta? 😉 Nu de alta, dar nici nu mai ştiu ce să mănânc. :s
Nu mai m\\nca.
😆 Doar n-o să trăiesc cu aer! 😆
Nee, articolul e scris la fix. Dacă citesc doi inşi care de acum încolo vor fi mai atenţi pe ce dau banii, ţi-ai atins scopul.
Apropos de ce spune Alice, am auzit de câteva ori expresia asta prin supershit : luăm la bax (vrac), că-i mai ieftin! Fie pentru nuntă, botez, consum propriu draci-laci. Încet-încet, mizeriile astea au mai dispărut în favoarea celor refrigerate. Hrănită dihania din farfurie cu \’minuni\’ dar măcar nu-i plimbată juma\’ de glob…..
Pe mine mă distrează cei care cumpără de la Metro marfă la bax, pentru că au impresia că e mai ieftină. Trezirea! Doar pentru că la Metro sau Selgros scrie \”en-gros\” nu înseamnă că e mai ieftin. 😛
@puiu
Da, nu sunt plimbaţi puii jumătate de glob. Acum se plimbă porcii, din Brazilia. :X
@Alice Margot
Eh, oamenii încă mai cred tot ceea ce citesc. 😆
Omule, mă derutezi :woohoo: Am trecut deja la porci? :woohoo: Bine, fie, dar în nici un caz carcasă îngheţată :whistle: Totul tre să fie refrigerat baby, numai s-o văd şi p-asta cu carcase refrigerate din..Brazilia :s Ştiu, nu mă încălzeşte cu nimic că-i (carcasa) din Hungary
😆 Nici pe mine nu mă încălzeşte cu nimic, mai ales amestecul din conserve (Brazilia + Ungaria)… 😆
Mancati din Romania ca 100% sunt mai buni :)) e aceiasi poveste si-n Romania numai k la noi nu-s morti pt k la noi baga formol in ei k sa para vii :))
😆 Nu bagă formol în ei, fiindcă acesta este toxic şi are un miros puternic, specific. 😆 Bagă alte cele… 😆
si te mai miri ca sunt atâtea boli?? Cum se poate aşa ceva? :X
😆 Lasă bre! Chinezii sunt un miliard şi ceva, aşa că au de unde să mai crape. 😆
banii ăstia….ne.am vinde şi pe noi!
😆 Stela dragă, ai dreptate. Ţin să precizez, totuşi, că sună ciudat ce ai spus tu din gura unei femei… 😆 Sper să nu te supere pertinenţa mea. 😉