Deșteptarea primăverii – teatru

Piesa de teatru Deșteptarea primăverii, de Frank Wedekin și regia lui Tiberiu Rosu am avut plăcerea de a o viziona în cadrul Festivalului Național de Teatru pentru Liceeni Viceversa, ediția a III-a, 2011.

Piesa este un fel de dramă erotică adolescentină, dominată clar de vise erotice și de pasiune, având un puternic rol moralizator (copii, nu faceți sex) susținut de o poveste dramatică pe măsură.

Întrucât povestea este formată dintr-un șir narativ închegat ce se împletește cu varii vise erotice și năluciri, piesa este dificil și neesențial de povestit, dar când o veți vedea veți înțelege de ce ar trebui și ea să fie o piesă obligatoriu de vizionat de către liceeni.

Piesa este despre pasiune, erotism, vicii, moarte, responsabilitate și pedeapsă, întrucâtva asemănătoare cu piesa Romeo și Julieta a lui William Shakespeare, iar interpretarea a fost bună, firească și aproape naturală pentru tinerii actori.

Piesa o recomand atunci când vreți să fiți inspirați cu anume picanterii adolescentine aproape uitate între așternuturi (dacă treceți peste partea cu păcatul, pedeapsa și moartea, desigur).

La finalul piesei de teatru despre păcat, pasiune, sex și consecințe Deșteptarea primăverii de Frank Wedekin, regia Tiberiu Roșu

La finalul piesei de teatru despre păcat, pasiune, sex și consecințe Deșteptarea primăverii de Frank Wedekin, regia Tiberiu Roșu

2 Comentarii

  1. joita lucian 07 iunie 2011 la 14:02 - Raspunde

    Numai cand ma gandesc ca se fac cateva luni de cand nu am mai vazut o piesa…hmm sunt nervos!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.