Filmul Law Abiding Citizen

Filmul Law Abiding Citizen este un film al emoțiilor și al acțiunilor brute, temperate doar de tehnica cinematografică. Într-un anume fel, este filmul răzbunării în sens educativ și corectiv și prezintă felul în care o ruptură violentă în viața unui om duce la un război total între individ și un putregăit sistem de justiție.

De fapt, în lipsa unei justiții tangibile, personajul principal devine și judecător, și martor, și călău. Mă rog, mai mult călău și judecător. Iar filmul despachetează treptat ura și setea de justiție de nestăvilit, emoții și nevoi care au ca efect moartea majorității acelora care au săvârșit un incomplet și incorect act de justiție.

Filmul este despre cum aceste emoții, ajutate de inteligență, creativitate și sânge rece reușesc să blocheze o întreagă societate. Și, dincolo de finalul neașteptat, se află un act de justiție, echivalent cu o condamnare la moarte iar scena de final, cea cu flăcările, este genială prin prisma identificării celulei cu un iad imposibil. Iar personajul principal de-abia atunci se va fi eliberat cu adevărat, căci ciclul justiției va fi complet.

2 Comentarii

  1. claudia 04 aprilie 2010 la 15:37 - Raspunde

    Numai la ei se poate intampla (ei=americani), in filme. Si, din cand in cand in realitatea din Lituania (ma refer la Drasius Keyds).

    Daca e permis sa fac recomandari….poate reusesti sa vezi: \”An Education\”. N-are nimic de-a face cu \”Law Abiding Citizen\”, dar e destul de bun.

    • Robin Molnar 05 aprilie 2010 la 17:07 - Raspunde

      =) Din ignoranță, până să spui tu, eu n-am auzit de Drasius Keyds. =) Și da, când o să am timp, și dacă nu uit, o să mă uit și la filmul sugerat de tine. =)

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.